Samsung rullar ut Android 12 Beta till Galaxy S21s, i USA för tillfället

Samsung Galaxy S21+ test © © Pierre Crochart för Clubic

Google håller tyst om lanseringen av sitt nästa mobiloperativsystem, Android 12. Samsung för sin del bestämde sig för att avslöja, för några dagar sedan, betaversionen av Android 12 / One UI 4.0 för amerikanska användare registrerade med sitt Samsung Members-program.

För närvarande är denna betaversion av Android 12/One UI 4.0 endast tillgänglig för ägare av en olåst Samsung Galaxy S21-smarttelefon i USA.

Läs också:
Google: Android 12 kommer att släppas den 4 oktober, enligt ett internt dokument

Samsung presenterar Android 12/One UI 4.0 beta

Vanligtvis utnyttjar Google början av september för att formalisera lanseringen av sitt nästa Android OS. Men för tillfället har Mountain View-företaget varit diskret om framtidens Android 12. Detta är inte fallet med Samsung, som den 14 september presenterade betaversionen av Android 12 med sin hemgjorda One UI 4.0-överlagring för sina betatestare.

Endast användare som är bosatta i USA kan installera uppdateringen via mobilappen Samsung Members. Och den här uppdateringen är för närvarande reserverad för ägare av en olåst smartphone Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra. Den sydkoreanska tillverkaren har specificerat att andra enheter snart kommer att läggas till betaprogrammet.

På liknande sätt kommer andra marknader snart att kunna få tillgång till betaversionen av Android 12/One UI 4.0. Nämligen Storbritannien, Kina, Indien, Tyskland, Polen och naturligtvis Sydkorea. När det gäller den stabila versionen av Android 12 sa Samsung att lanseringen kommer att börja före slutet av 2021, samtidigt som de specificerar att One UI 4.0 går längre än Googles OS, oavsett om det gäller anpassning av utseende eller konfidentialitet.

Deltagare i betaversionen av One UI 4 kommer att kunna uppleva omfattande anpassningsmöjligheter och integritetskontroller som gör att de kan designa sin idealiska mobilupplevelse – en som är unikt skräddarsydd för deras individuella behov och låter dem uttrycka vem de är sa Samsung.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button