Samsung presenterar sin nya Galaxy SmartTag+

Galaxy SmartTag+ © Samsung

Galaxy SmartTag+ har officiellt tillkännagivits av Samsung. Objektspårare får UWB-stöd och en guidningsfunktion för augmented reality.

Några månader efter lanseringen av sina första spårare för förlorade föremål, Galaxy SmartTags, tillkännagavs samtidigt som smartphones i S21-serien, presenterar Samsung en ny version: SmartTag+.

Läs också:
Du kommer inte att kunna spionera på någon genom att stoppa en AirTag i fickan

UWB-kompatibla trackers förutom BLE

Galaxy SmartTag+ har både Bluetooth Low Energy (BLE) och ultrabredbandsteknik (UWB). Det verkar nu uppenbart att Samsung försöker ta ledningen på Apple, som inom kort bör tillkännage sina egna objektspårare, AirTags, med samma egenskaper.

Enligt varumärket kommer kombinationen av BLE och UWB att möjliggöra bättre precision i placeringen av objekt, där den första SmartTag bara hade BLE. Du måste dock vara utrustad med en UWB-kompatibel Samsung-smartphone för att dra nytta av den, nämligen: Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra eller Galaxy Z Fold 2.

Läs också:
Apple AirTags: äntligen läcker information, storlek och pris

Augmented reality och kartografi

SmartTag+ kommer också att göra det lättare att hitta ett objekt med hjälp av ett augmented reality-gränssnitt på en smartphone. Det kommer då att räcka med att följa indikationerna och riktningen att ta för att börja leta efter ditt förlorade föremål. Avståndet från den kommer också att visas på skärmen. Väl nära objektet, om det förblir ospårbart, kommer användaren att kunna få spåraren att avge ett bullrigt ljud för att lättare kunna lokalisera det.

Slutligen utnyttjar systemet Samsungs SmartThings-ekosystem och andra användares enheter för att förfina sökningen och lokalisera spåraren direkt på en karta.

Galaxy SmartTag+ kommer att finnas tillgänglig från den 16 april 2021, deras försäljningspris i Frankrike har ännu inte kommunicerats.

Källa: Samsung

Relaterade Artiklar

Back to top button