Samsung One UI 3.1 börjar sin distribution, vad är nytt?

One UI 3.1 © Samsung

Fotoredigering, samtidig videoinspelning mellan de bakre sensorerna och den främre modulen, videosamtal, bättre stabilitet och ökad prestanda: detta är vad Samsungs One UI 3.1-uppdatering ger.

För att åtfölja lanseringen av Galaxy S21 har Samsung lanserat den senaste versionen av sin interna Android-överlägg, One UI 3.1. Uppdateringen börjar redan rullas ut till surfplattan Galaxy Tab S7 och bör snart vara tillgänglig för många av märkets smartphones under de kommande månaderna. Här är konturerna.

Läs också:
Snapdragon 888 vs Exynos 2100: bättre för Samsungs chip, men fortfarande för energikrävande

Google Discover och Google Duo bättre integrerade

Ett UI 3.1 medför mestadels mindre ändringar, så förvänta dig inte en övergripande upplevelseöversyn här. Överlägget gör det särskilt möjligt att lägga till Google Discover-tråden längst till vänster på startskärmen, som på andra Android-tillverkares gränssnitt. Tidigare var bara Flipboard tillgängligt.

En annan funktion som är direkt kopplad till Googles ekosystem: den automatiska inramningen av videon under ett videosamtal på Google Duo, vilket gör att du kan stanna i mitten av skärmen även när du rör dig. Observera dock att endast de bäst utrustade smartphones kommer att kunna dra nytta av detta alternativ, vilket kräver betydande hårdvaruresurser. En bakgrundsoskärpa effekt är också tillämplig på appar som WhatsApp, ZOOM och Duo.

Blått ljusfilter förbättras på One UI 3.1 för ögonkomfort. Ett “adaptivt” alternativ gör att filtret kan justeras automatiskt efter tid på dagen, men inställningarna låter användaren också anpassa denna funktion efter deras användning.

Läs också:
Samsung: Z Fold 3 och Z Flip 3 skulle komma i juli

Foto och video på festen

Med One UI 3.1, när du redigerar ett foto från galleriet, är det nu möjligt att ta bort ett objekt som förstör vyn. Funktionen är fortfarande i beta, och du måste aktivera den i inställningarna för den inbyggda redigeringsappen för att göra den tillgänglig.

Kameran har lagt till ett gränssnitt ” Regissörens syn », så att du kan visa vad mobilens alla linser fångar, inklusive frontmodulen, med möjlighet att filma med två linser samtidigt. Väldigt praktiskt för att filma det du ser och dig själv på samma gång.

One UI 3.1 låter dig också kopiera och klistra in text från och till olika enheter, samt återuppta din aktivitet på ett program där du slutade på en annan enhet. Den här funktionen är dock för närvarande begränsad till Samsung Internet och Samsung Notes och fungerar bara om de två enheterna är på samma Wi-Fi-nätverk och Bluetooth aktiverat… Vilket fortfarande innebär många villkor att uppfylla för att det ska vara riktigt praktiskt för tillfället .

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button