Samsung offer för industrispionage med sina nya chips för smartphones?

huvudkontor

Samsung Foundry-filialen kan bli offer för industrispionage som riktar sig mot dess chips. Endast en handfull företag kan tillverka avancerade halvledare i världen.

Halvledare är absolut nödvändiga chips vid tillverkningen av Samsungs smartphones, men ingår också i andra produkter som datorer, bilar, tv-apparater…

En spionanställd

En Samsung-anställd ska ha fotograferat dokument som innehåller konfidentiell information om chiptillverkningsprocesser. Han anklagades också för att ha fotograferat sin skärm när han arbetade på distans. Sedan dess har den koreanska pressen antagit att hundratals dokument har läckt ut.

Att tappa kontrollen över denna information kan få extremt negativa konsekvenser för Samsung. Dessa chips är resultatet av år av forskning och utveckling, och deras komplexa tillverkning kräver speciell expertis.

Samsung Foundry avslöjade inte den exakta arten av den stulna informationen eller de inblandade chipsen. Spionering kommer sannolikt att inriktas på de allra senaste 3nm och 5nm halvledarna. Dessa nya teknologier är särskilt avancerade och utvecklas endast av Samsung, Intel och TSMC.

Konkurrensen är hårdare än någonsin: Samsung bör börja tillverka 3nm i slutet av året, samtidigt som TSMC. Ändå står de två organisationerna inför problem som kan förvärras för Samsung om dessa läckor fortsätter.

Om samma ämne:
TSMC: mycket bra avkastning på 3 nm “N3E”, en tidig release?

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button