Samsung lanserar Odyssey Neo G8, den första 4K 240Hz-spelmonitorn

Samsung Odyssey Neo G8 © © Samsung

Någonstans i spelgalaxen fortsätter Samsung sin odyssé. Världsledande inom området spelmonitorer har precis meddelat att hennes nya bebis, den Samsung Odyssey Neo G8.

I början av året tillkännagav den sydkoreanska jätten den allra första spelarskärmen att para ihop 4K med en uppdateringsfrekvens på 240 Hz. Några veckor senare, skulle löftet gå i uppfyllelse?

“Det bästa skapade det bästa”

Hos Samsung är blommor inte dyra. Men det är klart att tillverkaren för närvarande ligger på första plats på pallen inom spelmonitorsektorn. En position som jätten avser att bevara inför mycket aggressiv konkurrens.

För att göra detta har Samsung precis släppt en helt ny PC-skärm från sitt skepp. Hennes namn ? G85NB. Hans funktion? Levererar den första spelupplevelsen att samtidigt para 240Hz och 4K (3840 x 2160).


När det gäller estetik har Samsung Galaxy Odyssey Neo G8 en futuristisk klänning. På baksidan av denna bildskärm med vit baksida och glansig finish, en klot vars färger varierar beroende på dina videospelsäventyr. CoreSync-belysning upptäcker faktiskt färger på skärmen för att projicera om dem runt skärmen. Idealisk för att förstärka nedsänkningen under dina mest händelserika delar.

Samsung Odyssey Neo G8: stjärnklara ögon

Med en 32-tums böjd HDR-skärm med 1000R-krökning kommer Samsung Odyssey Neo G8 med Quantum Matrix-teknik för en optimal tittarupplevelse. Tack vare dess uppdateringsfrekvens på 4K 240 Hz, och en svarstid på endast 1 ms, kommer spelare att kunna dra nytta av oöverträffad precision under sina spelsessioner, lovar Samsung. Faktum är att med sin maximala ljusstyrka på 2 000 nits och sina trogna kontraster vill denna nya skärm onekligen imponera på dig.

Samsung Odyssey Neo G8 03 © © Samsung

Imponera på dig, ja. Men inte till vilket pris som helst. G8 är beväpnad med en ny displayteknik, kallad “Matte Display”, vilket ger dig antireflex och antireflexskydd. Och för en allt mer personlig upplevelse är bildskärmen självklart utrustad med ett höj- och sänkbart stativ och har ett vrid- och tiltsystem.

Slutligen, notera att Odyssey-sortimentet också kommer att åtföljas av två andra referenser, nämligen Neo G7 (G75NB) och G4 (G40B) modellerna. De tre nya bildskärmarna från den koreanska tillverkaren kommer att anlända över hela världen i juni (lanseringsscheman varierar beroende på region). Inget pris har ännu kommunicerats för Samsung Odyssey Neo G8.

Om samma ämne:
Philips ritar två nya Momemtum-spelmonitorer

Källa: Samsungs pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button