Samsung lägger sin Gaming Hub i sina nya Odyssey-spelskärmar

Samsung Gaming Hub © Samsung

Molnspelandet blomstrar, och Samsung har förstått detta. Det sydkoreanska företaget förbereder sig för att ta ett nytt steg på detta område genom att lägga till sin Gaming Hub till nya PC-skärmar.

För närvarande är de berörda modellerna få.

Ett ännu mer tillgängligt nav

I juli förra året överraskade Samsung alla genom att tillkännage utplaceringen av sin Gaming Hub på sina senaste tv-apparater. Denna plattform ger tillgång till olika tjänster som Stadia, Xbox Cloud Gaming eller GeForce Now. Således behöver användaren inte använda en konsol för att komma åt sina favoritspel. En enkel kontroller (och en bra internetuppkoppling) räcker.

Efter TV-apparaterna tänker Samsung därför erbjuda denna dyra Gaming Hub native på PC-skärmar. De första monitorerna som kommer att ha rätt till detta utrymme är modellerna Odyssey G70B och G65B. Odyssey Ark (förbeställning för 3 000 euro) kommer också att dra nytta av detta element. Tillverkaren förklarar att en dator inte kommer att behövas för att kunna konfigurera denna Hub som ger tillgång till tjänsterna som nämns ovan.

Skärmar som skickar tungt!

Förutom Gaming Hub lovar dessa PC-skärmar fantastiska saker, om vi hänvisar till deras respektive datablad. Till exempel har Samsung Odyssey G70B en diagonal på 28 eller 32 tum, med en uppdateringsfrekvens på 144 Hz och en svarstid på 1 ms. Allt har en Ultra HD-upplösning och kompatibilitet med G-Sync och FreeSync Premium Pro-teknologier. Detsamma gäller G65B som kommer att ha en 27-tums och en 32-tums variant. Uppdateringshastigheten kommer denna gång att öka till 240 Hz.

Förutom Gaming Hub kommer dessa skärmar att ha Samsung Gaming Bar. Kort sagt, det sydkoreanska företaget fortsätter att fokusera på videospel tack vare sina olika verktyg. Det asiatiska varumärket vill utan tvekan bli ledande inom molnspelsförslag.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button