Samsung kommer att vara den vikbara skärmleverantören för Google och Xiaomi

Samsung har blivit den ledande tillverkaren som verkar inom den vikbara smartphone-industrin. Det anmärkningsvärda kunnande som förvärvats vid tillverkning av flexibla displayer vilket gör den till den perfekta leverantören för andra varumärken som vill börja verka i branschen.

Så här är det varumärken av kalibern Google, Xiaomi och Vivo kommer att förlita sig på Samsung för att göra skärmarna på dina hopfällbara smartphones. Enligt en ny rapport från TheElec kommer massproduktion av OLED-paneler att börja i oktober 2021.

Med tanke på timingen kan vi föreställa oss att Google, Xiaomi och Vivo kommer att presentera sina hopfällbara smartphones i slutet av året. Varje tillverkare har dock valt olika tillvägagångssätt och Samsung kommer att behöva anpassa produktionen till de specifikationer som krävs.

Samsung förbereder sig för att göra skärmar för tre nya vikbara smartphones

Enligt vad som läckt ut, Google arbetar på sin egen “Pixel Fold”, ett namn som inte officiellt bekräftats av BigG. Skärmen kommer att ha en 7,6-tums diagonal när den öppnas och kan vikas tillbaka som en Galaxy Z Fold 2.

Vivo valde istället en enhet utrustad med en 6,5-tums extern skärm och en 8-tums flexibel interiör när den är helt öppen. Samsung Display kommer att ta hand om realiseringen i Asan-fabriken i Sydkorea. Realiseringen av den externa skärmen kommer istället att anförtros BOE.

Visningsuppdelningen av Samsung kommer också att göra huvudskärmen för Mi MIX Fold, Xiaomis hopfällbara smartphone medan den externa skärmen kommer att göras av CSOT. Denna enhet lanserades i mars, exklusivt för den kinesiska marknaden, men massproduktionen tyder på att tillverkaren även kommer att nå resten av världen.

Till listan över företag som har vänt sig till Samsung OPPO bör också läggas till. Tillverkaren har inlett de första förhandlingarna, men projektet med hopfällbara smartphones har skjutits upp till 2022.

Relaterade Artiklar

Back to top button