Samsung Internet Browser 15.0 träffar beta, förbättrar integritetsfunktionerna

Samsung Internet 15 © Samsung

Samsung Internet är direkt installerat på den koreanska jättens telefoner webbläsare för Android som kämpar för att ta fart. Version 15.0 har precis släppts i beta med förbättrade sekretessfunktioner.

På programmet: ny antispårningsteknik, modifiering av inkognitoläget, övergång till Chromium 90 och minskning av dataanvändning när användare flyttar från en sida till en annan.

Läs också:
För Mozilla skyddar inte FLoC-tekniken som används av Google verkligen dina data

Bättre skydd när du surfar

Samsung Internet 15.0 beta kommer med en ny funktion som skyddar dig mot fingeravtrycksinsamling. Detta är en praxis att spåra nätverksanvändning för att korrelera information om internetanvändare. Utrustad med “förbättrad” antispårningsteknik, skyddar den här senaste betaversionen av webbläsaren dig från den, som Brave eller Firefox.

Dessutom har menyn “Radera webbinformation” utvecklats och ger specifika exempel på vad varje alternativ kan radera. Det är nu möjligt att ta bort sparade formulär eller cachade bilder och filer. Ett alternativ som redan finns hos vissa konkurrenter.

Samsung Internet 15 data © Samsung

Senaste förändringen i skyddet, hemligt läge (inkognitoläge) har också granskats av Samsung. Nu är privat surfning aktiverad som standard tills den inaktiveras manuellt, istället för att återgå till sitt normala tillstånd varje gång appen öppnas.

Läs också:
Webbläsarkrig: Edge går om Firefox när det gäller marknadsandelar

Allt närmare Google Chrome

Den här nya versionen är baserad på Chromium 90, vilket är en liten förbättring jämfört med Chromium 87-motorn som finns på Samsung Internet 14. Utan att revolutionera hastigheten för att komma åt webbplatser stöder webbläsaren några nyare webb-API:er och uppdateringar.

Precis som Google Chrome kan Samsung Internet 15.0 visas som en widget på smarttelefonens startskärm. Den har formen av en rundad sökfält som ger omedelbar åtkomst till sökmotorn du har valt i webbläsaren. En genväg för röststyrning är placerad till höger om den.

Samsung Internet 15 Widget © Samsung

Slutligen cachar betaversionen tillfälligt de webbsidor du nyligen har besökt. Därför bör applikationen förbruka mindre data och gå mycket snabbare om du går tillbaka i din navigering.

I slutet av betatestperioden kommer den officiella lanseringen av Samsung Internet 15.0 att äga rum i slutet av sommaren. Alla Samsung Internet-användare kommer att få ett meddelande på sin enhet när den nya versionen lanseras.

Källor: Samsung, XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button