Samsung: inga nya robotdammsugare 2022 men innovationer på kvastdammsugare

Samsung Bespoke Jet One © Samsung

Tillverkaren presenterade Bespoke Jet One, en sladdlös dammsugare utrustad med en automatisk dammuppsamlingsbas.

Samsung bjöd in oss för några dagar sedan för att upptäcka nyheterna i sitt sortiment av dammsugare för år 2022.

2022: vitt år för robotdammsugaren hos Samsung

Första information, och inte minst, att notera: ingen ny robotdammsugare signerad Samsung väntas under de kommande tolv månaderna.

Tillverkaren överraskade förra året med att presentera tre modeller, samlade i Jet Bot-sortimentet, nämligen en konsumentmodell utrustad med ett lasernavigeringssystem, en version utrustad med en sophämtningsbas och slutligen Samsung JetBot AI+.

Denna sista enhet, mycket avancerad, är utrustad med ett objektigenkänningssystem och en Intel-processor för beräkning och bildanalys, men också en kamera, lika användbar för navigering som för att övervaka ditt hem under städcykeln. Vi kunde även testa Samsung Jet Bot AI + för några månader sedan och robotdammsugaren hade särskilt övertygat oss.

Samsung vill därför inte följa sina konkurrenter, som avslöjar flera modeller varje år, och tycker sig ha tillräckligt med tillgångar för att låta sitt utbud fortsätta ett år till.

En pinndammsugare inspirerad av de bästa idéerna utvecklade på robotar

Istället fokuserade företaget på en annan produktkategori som är populär bland konsumenterna, nämligen stickdammsugare, och presenterade Bespoke Jet One, som delvis är inspirerad av JetBot-robotdammsugarna som släpptes 2021.

Samsung Bespoke Jet One © Mathieu Grumiaux för Clubic

Denna nya enhet presenterar först en förstklassig design, tillgänglig i tre färger vit, blå och grön. Dammsugaren väger endast 1,44 kg för att användas av vem som helst, allt utan ansträngning.

Samsung Bespoke Jet One © Mathieu Grumiaux för Clubic

Samsung har förstått att dammuppsamlingsbaserna är ett starkt argument i robotdammsugarnas värld och Bespoke Jet One åtföljs också av en Clean Station, som också låter dig ladda dammsugaren när du har använt den. Dess autonomi uppskattas också av varumärket till cirka en timme.

Samsung Bespoke Jet One © Mathieu Grumiaux för Clubic

Slutligen, när det gäller sug, erbjuder Bespoke Jet One en effekt på 210 AW och kan fånga upp 99,999 % av partiklarna med hjälp av ett flerskiktsfilter placerat i enheten.

Bespoke Jet One kommer att finnas tillgänglig i mars 2022 från olika franska återförsäljare till ett pris av 799 euro.

Avancerad robotdammsugare: vilken prestanda kan du förvänta dig?

Robotvakuumsektorn är mycket stor och sträcker sig från mycket prisvärda enheter till ett fåtal mycket avancerade enheter. De senare, som är bland de dyraste i sin kategori, erbjuder dig några innovativa funktioner för att avsevärt förbättra städningen av ditt hem.
Läs mer

Källa: Samsungs pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button