Samsung har en fjärrkontroll som kan laddas med radiovågor (och solenergi)

Samsung fjärrkontroll © Samsung

Under de senaste åren har Samsungs fjärrkontroller gjort framsteg inom tekniken. Medan den sydkoreanska tillverkaren 2021 hade integrerat en panel på baksidan av sin zappette så att den kunde laddas med hjälp av solen, hade elektronikjätten en genialisk ny idé.

Nästa fjärrkontroller från Samsung kommer att kunna laddas med hjälp av radiovågor.

En fjärrkontroll som laddas upp av radiovågor

Inkluderad med alla nya Samsung TV-linjer 2022, kommer tillverkarens nya fjärrkontroll att drivas av energin som finns i elektromagnetiska vågor, såsom de som sänds ut av en Wi-Fi-router. Tillverkaren anser att den här nya enheten i kombination med solcellspanelen ska göra det möjligt att hålla zapetten fulladdad konstant, dag och natt. Echo-fjärrkontrollen kan fortfarande laddas via USB-C om det behövs.

Precis som sin föregångare har Samsungs nya fjärrkontroll tillverkats av återvunnet material. Liten nyhet kommer den dock att finnas i en vit färg, förutom svart. Designen förblir dock identisk med knappar dedikerade till SVoD-plattformar (Netflix, Disney +, Amazon Prime Video) och Samsung TV Plus samt en mikrofon för röststyrning.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button