Samsung Galaxy Z Fold 4 är lättare än Huawei Mate XS 2

Samsung Galaxy Z Fold 4 © OnLeaks

Det är under augusti månad som Samsung officiellt ska lyfta på slöjan kring sin framtid hopfällbar smartphoneGalaxy Z Fold 4. Men i väntan på att upptäcka alla dess hemligheter kan den nya modellen i Z Fold-serien mycket väl bli den lättaste smartphonen i sin kategori som släpps 2022.

Igår upptäckte vi att Samsung Galaxy Z Flip 4 äntligen kunde erbjuda en designförändring. Idag är det Galaxy Z Fold 4:s tur att pratas om igen i den stora galaxen av smartphones.

Samsung Galaxy Z Fold 4: vilken vikt på vågen?

Som så ofta är fallet var det tipsaren Ice Universe, på Twitter, som var först med att dela informationen med oss: vikten på Galaxy Z Fold 4 skulle inte vara 258 gram eller 260 gram, i motsats till vad vissa korridorljud kan få en att tro.

Faktum är att nästa hopfällbara smartphonemodell från Samsung skulle faktiskt inte väga mer än 254 gram, vilket skulle göra den till den lättaste smartphonen i sin kategori på marknaden. Därmed skulle den vara ännu lättare än Huawei Mate Xs 2, som redan finns på den kinesiska marknaden och som väger 255 gram.

Att minska vikten på en mobil enhet så mycket som möjligt är en stor utmaning för alla tillverkare i branschen, och i synnerhet när det kommer till hopfällbara smartphones. Hur som helst, från toppen av sina 254 gram blir Galaxy Z Fold 4 därför 5 % lättare än sin föregångare, Galaxy Z Fold 3, som visade inte mindre än 271 gram på vågen.

Om samma ämne:
Galaxy Z Fold 4: Samsung är på väg att lansera produktionen av sin nya hopfällbara smartphone

Källor: GSMarena, Isuniversum

Relaterade Artiklar

Back to top button