Samsung Galaxy Watch 4 och Buds 2: vi har sett dem, och här är vad vi tycker

Samsung Galaxy Watch 4 © EMBARGO © Samsung

Det är den stora dagen för Samsung. Men, lyckliga som vi är, vi blev inbjudna av tillverkaren i början av veckan för att börja ta tag i sina nya produkter. Och efter Galaxy Z Fold 3 och Galaxy Z Flip 3 är vi nu intresserade av användbara som kommer att följa med dem, nämligen Galaxy Watch 4 och Galaxy Buds 2.

En ny ansluten klocka, tillgänglig i två versioner, och ett par trådlösa hörlurar som tar aktiv brusreduceringsteknik till instegsnivån. Här är vad Samsung har hittat på för sin stora sommaruppackning.

Läs också:
Samsung tillkännager Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Watch 4 och Galaxy Buds 2

Samsung Galaxy Watch 4: a smart klocka under WearOS

Detta är DEN stora nyheten med denna Galaxy Watch 4. Samsung drar en sista linje på Tizen OS, som har drivit sina anslutna klockor tills nu, och ansluter sig till WearOS-vagnen – som utvecklats tillsammans med Google.

Vilka förändringar? I stort sett allt faktiskt. Mycket rikare på applikationer och synkroniseringsmöjligheter med en smartphone låter WearOS Galaxy Watch 4 passera en viss tröskel när det gäller mångsidighet. Bästa illustrationen av detta nya äktenskap: Google Maps kommer äntligen att kunna användas oberoende på klockan.

Samsung Galaxy Watch 4 © EMBARGO © Pierre Crochart för Clubic

Vem säger uppkopplad klocka, säger uppenbarligen funktioner dedikerade till hälsa. Och förutom den vanliga pulssensorn kan Watch 4 också ge dig ett elektrokardiogram, för att beräkna blodsyresättningshastigheten, men också – och detta är en första – för att beräkna användarens kroppsmassa (BMI, muskelmassa, kroppshydratiseringshastighet). Med andra ord: klockan skulle nästan kunna ersätta en ansluten våg, Samsung blåser på oss.

Mer anekdotiskt (vi undrar över sakens intresse) kan klockan också analysera din sömn och upptäcka… din snarkning. Att göra det som ? ” Erbjud dig lämpliga lösningar “, man har sagt till oss.

Samsung Galaxy Watch 4 © EMBARGO © Pierre Crochart för Clubic

På hårdvarusidan har Watch 4 Samsungs nya Exynos W920 SoC. Graverad i 5 nm ger den prestanda som förstärks med cirka 20 % jämfört med den tidigare versionen. Den är utrustad med 1,5 GB RAM och 16 GB internminne, och drar nytta av ett 247 och 340 mAh batteri beroende på vald modell (40 eller 44 mm). Omladdningen förbättras också och kräver bara 1h40 för att gå från 0 till 100%.

Slutligen erbjuder smartphoneskärmen en diagonal på 1,2 eller 1,3 tum, fortfarande i Super AMOLED, och skyddad av Gorilla Glass DX. Klockan är även IP68-certifierad.

Samsung Galaxy Watch 4 © EMBARGO © Samsung

Samtidigt inviger Samsung även Galaxy Watch 4 Classic, som tar upp lite mer… klassiska linjer än grundmodellen. De enda skillnaderna: en fysisk roterande ratt och en mer generös storlek (här har vi valet mellan 42 och 46 mm). Resten är strikt identisk när det gäller prestanda och funktionalitet.

Läs också:
Samsung Galaxy Z Fold 3: våra intryck av den nya S Pen-förbättrade hopfällbara smartphonen

Samsung Galaxy Buds 2: ANC på instegsnivå

Samsungs linje med hörlurar är lite komplex. Kom bara ihåg att dessa nya Buds 2 ersätter Galaxy Buds + i tillverkarens katalog.

Deras särdrag? De har aktiv brusreduceringsteknik. En funktion som vanligtvis finns på mycket dyrare hörlurar. ANC är justerbar på 3 nivåer med ett enkelt tryck på hörlurarna, men har självklart en viss kostnad på autonomin.

Samsung Galaxy Buds 2 © EMBARGO © Pierre Crochart för Clubic

Med brusreducering aktiverad förväntar sig Samsung fortfarande 5 timmars lyssningstid med full laddning. Vi går upp till 20.00 med hänsyn till de laddningscykler som väskan erbjuder. Positiv poäng: 5 minuters laddning räcker för att återställa 1 timmes lyssning. Slutligen kan vi hoppas att få mer än 7h30 lyssningstid från Galaxy Buds 2 om vi inaktiverar ANC.

På ljudsidan finns det fortfarande 2 högtalare per hörsnäcka. En 11 mm bashögtalare och en 6,3 mm diskanthögtalare. Detta är passagen av hörlurar riktigt trådlös i Bluetooth 5.0, och de bör stödja SBC, AAC och SSC codecs.

Samsung Galaxy Buds 2 © EMBARGO © Pierre Crochart för Clubic

Slutligen genomgår Buds 2 en liten bantningskur och väger endast 5 gram per hörlur (jämfört med 6,3 gram för Buds+). Deras storlek har också minskat med 15 % och är närmare Buds Pro. De är IPX7-certifierade för motståndskraft mot nedsänkning i sötvatten 1 meter djupt i 30 minuter.

Läs också:
Samsung Galaxy Z Flip 3: vi tog den i hand, vi berättar alla bra saker vi tycker om den

Samsung Galaxy Watch 4 och Galaxy Buds 2: priser och tillgänglighet

Precis som alla andra Samsung-produkter som tillkännages idag kommer Galaxy Watch 4 och Galaxy Buds 2 att släppas den 27 augusti.

De Samsung Galaxy Buds 2 kommer att finnas i fyra färger för 149 €.

De Galaxy Watch 4 kommer att finnas i fyra distinkta modeller:

  • Galaxy Watch 4 Bluetooth: 269 ​​€ (40 mm) eller 299 € (44 mm).
  • Galaxy Watch 4 4G: 319 € (40 mm) eller 349 € (44 mm).
  • Galaxy Watch 4 Classic Bluetooth: 369 € (42 mm) eller 399 € (46 mm).
  • Galaxy Watch 4 Classic 4G: 419 € (42 mm) eller 449 € (46 mm).

Ett förbeställningserbjudande gäller till den 27 augusti och låter dig få 2 armband för att anpassa din klocka och 50 € i krediter att spendera på Google Play Butik.

Samsung Galaxy Buds 2 © EMBARGO © Pierre Crochart för Clubic

Samsung Galaxy Watch 4 och Galaxy Buds 2: Clubics första recension

Det säger sig självt att passagen av Watch 4 under WearOS kommer att på djupet förändra situationen för användare av anslutna klockor. Inget mindre än en omvälvning, som borde fungera för att standardisera synkroniseringen av data mellan smartphones, anslutna klockor och andra användbara att skapa ett kapabelt ekosystem — äntligen? — att konkurrera med Apples.

Buds 2 är också mycket goda nyheter eftersom de ger aktiv brusreducering till en nybörjarprodukt, samtidigt som de säkerställer a priori ryggen när det kommer till ljudkvalitet.

Kort sagt två spännande produkter, som har en bra idé att lansera till samma pris som sina föregångare.

Relaterade Artiklar

Back to top button