Samsung Galaxy Store distribuerar också skadlig programvara

Samsung Galaxy Store

Vi kände till skadlig programvara på Android Play Store, här är de (även) på Galaxy Store.

Samsungs appbutik sägs vara full av potentiellt farliga appar.

Skadlig programvara i Galaxy Store

Sedan några år tillbaka har Google tagit hand om ” att rengöra » sin Play Store, för att begränsa skadliga applikationer så mycket som möjligt. På sidan av Samsung erbjuder vi en parallellbutik, kallad Galaxy Store, som inte skulle sparas…

I själva verket, enligt Max Weinbach, journalist på Android Policebara några minuter räckte för att få fram olika potentiellt farliga applikationer, som ser att deras installation blockeras uppströms av Play Protect-verktyget.

Han har verkligen testat flera applikationer som fungerar som kloner av Showbox, och alla presenterar former av skadlig programvara. Antivirusgenomsökningar rapporterar skadlig kod, adware och annan riskware, med appar som kanske kan ladda ner och köra skadlig kod.

Vissa applikationer har också den (olyckliga) tendensen att kräva väldigt många överflödiga behörigheter, såsom kontaktlistan, samtalslistan eller funktioner som är inneboende i själva telefonen.

Android Police förklarar att Samsung inte är begränsad till att vara värd för potentiellt farliga applikationer, utan att samma applikationer också syftar till att ge tillgång till strömmande filmer och serier, vilket uppenbarligen är förbjudet. Så var försiktig när du laddar ner nya appar till din smartphone.

Om samma ämne:
Joker skadlig kod slår till igen i Play Butik: en applikation måste avinstalleras omedelbart

Källa: Android Police

Relaterade Artiklar

Back to top button