Samsung Galaxy S9 kommer nu bara att uppdateras var tredje månad

Samsung Galaxy S9

Samsung har fortfarande några framsteg att göra när det kommer till mjukvaruspårning av dess smartphones. Bevittna Galaxy S9 och S9 + som släpptes i februari 2019, endast kommer att uppdateras kvartalsvis av tillverkaren.

Smarttelefonen gynnades först av två stora Android-uppdateringar (Android 8 till Android 10) och har varit nöjd med månatliga säkerhetsuppdateringar i mer än ett år. Men från och med idag kommer dessa viktiga korrigeringar att vara mindre regelbundna för Galaxy S9- eller S9+-ägare.

Läs också:
Xiaomi Mi Mix Fold vs Samsung Galaxy Z Fold 2: fördelar och särdrag hos de två hopfällbara smartphones

En vanlig praxis hos Samsung

Som noterats av den specialiserade webbplatsen Sam-Mobile, Samsung gör inget nytt här. Galaxy S9/S9+ drabbas av samma öde som Note 8 och S8, liksom otaliga Galaxy M eller Galaxy A före dem.

Saken är i alla fall bekräftad på Samsungs officiella sajt dedikerad till mjukvaruuppdateringar. I listan observerar vi att Galaxy S9 och S9+ nu är listade i tabellen som listar enheterna som uppdateras var tredje månad.

Galaxy S9 kvartalsvisa uppdateringar © © Sam Mobile

Båda smarttelefonerna har i alla fall redan fått säkerhetskorrigeringen för april 2021 alldeles nyligen. Det måste därför förstås att ägarna till de berörda mobilerna väntar till nästa juli med att uppdatera.

Läs också:
Samsung förbinder sig nu till fyra år av säkerhetsuppdateringar på sin Galaxy

Samsung gör ansträngningar på sina nya enheter

Om, som vi sa, en marginal för framsteg fortfarande är möjlig måste vi inse att Samsung har en viss god vilja när det gäller mjukvaruövervakning av sina smartphones.

Nyligen meddelade marknadsledaren inom mobiltelefoni att de ville erbjuda sina avancerade (och vissa mellanklass)-enheter upp till tre stora Android-uppdateringar och fyra år av säkerhetsuppdateringar. Tillräckligt för att göra det, efter Google, till den mest frivilliga tillverkaren att stödja sina produkter på lång sikt.

Naturligtvis är vi fortfarande väldigt långt ifrån vad Apple erbjuder på sina iPhones. Som en påminnelse beviljar företaget på Apple mellan fem till sex års uppdateringar. iOS 14, den senaste versionen av det mobila operativsystemet, är kompatibel med iPhone 6S, som släpptes i september 2015.

Via: Sam-Mobile

Relaterade Artiklar

Back to top button