Samsung Galaxy S22 Ultra vs Samsung Galaxy S21 Ultra

De Samsung Galaxy S22 Ultra vs Samsung Galaxy S21 Ultra, vilken ska du köpa just nu eller bör du uppgradera om du redan har Galaxy S21 Ultra? Den här artikeln kommer att jämföra två Samsung-flaggskepp head to head för att hjälpa dig att fatta ett bättre köpbeslut. Samsung är en känd aktör i smartphonevärlden och varje år producerar de flaggskepps Android-telefoner som sätter standarden för Android-telefoner och konkurrerar med Apple iPhone.

Detta kommer att vara en detaljerad jämförelse, och jag kommer att göra det ännu lättare för dig att förstå genom att dela upp det i kategorier. Vi kommer också att jämföra S22 Ultra 5G med iPhone 13 Pro Max i en annan artikel. S-serien från Samsung har alla sina bästa funktioner, och S22 har några anmärkningsvärda uppgraderingar. För någon som använder Samsung Galaxy Note 10 och är villig att uppgradera, kommer jag med tillförsikt att be dig att uppgradera även utan att läsa detta.

Om du har Galaxy S21 ultra bör du fortsätta läsa för att se om uppgraderingarna är värda. Det finns vissa kategorier som kamera och batteritid som har anmärkningsvärda uppgraderingar, vilket kan vara anledningen till att du uppgraderar. I år kommer Galaxy S22 Ultra till och med med en Spen; den har 2,4 millisekunders svarstid.

Det finns Spen-stöd på S21 ultra, men det kommer inte med en Spen direkt ur lådan, och det tar över nio millisekunder att svara medan du gör anteckningar i telefonen. Låt oss dela med oss ​​av mer detaljer och sätta den här telefonen mot varandra i den här jämförelsen.

Samsung Galaxy S22 Ultra vs Samsung Galaxy S21 Ultra – Jämförelse för alla aspekter

Jämförelse av designaspekter

Galaxy S21 ultra har en av de bästa designerna någonsin på en smartphone. Den kom dock med en platt skärm och en unik kameradesign som vi alla älskade. Samsung ändrade den designen den här gången genom att ge oss en fyrkantig design med Galaxy S22 ultra. Skärmen är också något böjd, och de ändrade kameradesignen – den här gången är varje kamera inrymd individuellt.

Det finns människor där ute som kommer att föredra denna kameradesign framför förra årets kameradesign. Båda telefonerna är av glas framtill och baktill, vilket förväntas av premiumenheter. Samsung använde även Gorilla glas Victus för skydd på båda telefonerna. Samsung Galaxy S22 ultra vs Samsung Galaxy S21 ultra är båda gjorda av aluminium. De har båda IP68 vatten- och dammbeständighet och kan hålla sig 1,5 meter djupt i vatten i upp till 30 minuter.

Samsung S22 SPen

Galaxy S22 Ultra har stöd för stylus med en dedikerad utskärning, medan S21 ultra stöder pennan. Tyvärr finns det ingen dedikerad utskärning, och du måste köpa ett hölje som följer med Spen. Båda telefonerna väger nästan lika med cirka 228 gram.

De är båda 6,8 tum höga, men Galaxy S22 är något bredare. På framsidan är en hålkamera utskuren som rymmer selfiekameran. De har båda en kraftfull stereohögtalare som AKG finjusterar. Det finns också en optisk fingeravtrycksläsare på skärmen som är snabb och responsiv på båda telefonerna. När det gäller design ser de olika ut, och denna kategori kommer enbart att baseras på personliga preferenser.

Displayaspekt – Samsung Galaxy S22 Ultra vs Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung har alltid tagit ledningen när det kommer till smartphone-skärmar är ett område de har dominerat under de senaste åren. I denna aspekt använder båda telefonerna en dynamisk Super AMOLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på 120Hz och HDR 10+.

De är båda superljusa utomhus, med toppdensiteten runt 1700 på S22 ultra och 1500 på S21 ultra. Båda enheterna har alltid på displayen och är skyddade av gorillaglas Victus. Galaxy S21 ultra har en platt skärm medan skärmen på S22 är lätt böjd; låt mig veta vad du föredrar i kommentarsfältet under en platt eller böjd display.

Ramarna och hakan smalare på galaxy s22 med 90 %, medan Galaxy S21 är 89 %. De har en perfekt storlek för att konsumera innehåll eller spela spel. De maxar båda på 1440p, och de har runt 500 pixlar per tum när det gäller skärmupplösning. Båda telefonerna har en LTPO-panel, en ny teknik som hjälper till att minska strömförbrukningen med nästan 20 %.

En LTPO-panel är nödvändig eftersom den höga uppdateringsfrekvensen förbrukar batteriet. För närvarande är det bara ett fåtal telefoner som använder LTPO-tekniken, och de inkluderar bland annat iPhone 13 Pro max och Pixel 6 Pro. När det gäller display är det inget som skiljer de båda telefonerna åt. De har mycket gemensamt med liten skillnad.

Programvara och prestandaaspekt – Samsung Galaxy S22 ultra vs Samsung Galaxy S21 ultra

När det gäller mjukvara körs båda telefonerna på Android 12 nu på grund av S21 Ultra som också fick uppdateringar till det senaste operativsystemet för inte så länge sedan eftersom Galaxy S21 ultra kom med Android 11 ur lådan. Båda telefonerna kommer att få fyra års programuppdateringar och fem års säkerhetsstöd. Telefonerna använder Samsungs one UI 4.1 som användargränssnitt.

One UI är ett av de bästa användargränssnitten i Android-ekosystemet. Den kommer med bloatware och Samsung har sina inbyggda appar tillsammans med google anpassade appar. Ändå är gränssnittet rent och du får inte så många påträngande annonser i gränssnittet som du får med andra konkurrerande Android-gränssnitt.

Prestandamässigt har vi den senaste Snapdragon 8 gen 1 som driver Galaxy S22 ultra, medan en annan variant drivs av Exynos 2200. Galaxy S21 Ultra drivs av Snapdragon 888 eller Exynos 2100.

Det har varit blandade reaktioner under åren på varför Samsung inte använder samma styrkrets på alla sina telefoner, men det ser inte ut som att det kommer att förändras någon gång snart. Den nya Exynos 2200 fungerar med en ny CPU från AMD. Benchmarktestet hittills har visat att det är en kapabel prest. Den totala prestandan är något bättre på Galaxy S22 ultra.

Storlek på lagring och RAM

Samsung Galaxy S22 Ultra – 8 eller 12 GB RAM och 128, 256, 512 eller 1 TB UFS 3.1-lagring

Samsung Galaxy S21 Ultra – 8 eller 12 GB RAM och 128, 256 eller 512 GB UFS 3.1-lagring

Kameraaspekt

Båda telefonerna har en primärkamera på 108 MP, en 10 MP teleobjektiv med 3x zoom, en andra 10 MP periskopteleobjektiv med 10x zoom och en 12 MP ultravidvinkellins. De kan både spela in 8K-video med 24 bilder per sekund och 4K med 30 bilder per sekund. Båda telefonerna kan också spela in 1080 och 720 videor med olika bildhastigheter. I förväg har de båda en 40 MP selfiekamera som kan spela in 4K och 1080 videor.

Samsung S22 ultrakameramodul

Specifikationer på papper visar att allt är sig likt, men i verkligheten saknar Galaxy S22 ultra några kamerauppgraderingar på Galaxy S21 ultra. Till exempel ger telekameran fler detaljer när du zoomar in på Galaxy s22 ultra. Dessutom finns det en förbättrad film i filmläget på Galaxy S22 ultra. Kameran på S21 ultra är fortfarande anständig, men om du vill ha mer detaljer så är S22 ultra bättre.

Batteritid – Samsung Galaxy S22 ultra vs Samsung Galaxy S21 ultra

Båda telefonerna har ett 5000mAh batteri, men Galaxy S22 ultra stöder 45Watt snabbladdning medan S21 maxar på 25Watt. Du är garanterad 8 timmars skärm i tid med Galaxy S21 ultra när det gäller användning. S22 ultra förbättrar detta, och du kan få mellan 8 till 9 timmars skärm i tid. De stöder båda 15W trådlös laddning och kan även ladda en annan telefon på 4,5 watt med omvänd trådlös laddning.

Prenumerera på vår YouTube

Slutsats

Samsung Galaxy S22 ultra kommer med en raffinerad design och bättre kamera. Dessutom finns det en märkbar förbättring när det gäller prestanda och batteritid. Om du använder Galaxy S21 ultra kanske uppgraderingen inte är helt värt det.

Men om du kommer från äldre Samsung som Galaxy S10, Galaxy Note 10 eller Galaxy Note 20, kommer du att märka de enorma uppgraderingarna. Släppningen av S22 ultra med en Spen-utskärning bekräftar ytterligare att det kanske inte finns några fler Note Series-telefoner från Samsung. Istället fokuserar de på vikbara samtidigt som de gör den nya Ultra-serien kraftfull.

Om du vill att vi ska jämföra andra telefoner, låt oss veta det i kommentarsfältet nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button