Samsung Galaxy S22 Ultra: vi berättar allt om den andliga efterträdaren till Galaxy Note

Samsung Galaxy S22 Ultra embargo © © Samsung

Medan du kanske följer live Samsung uppackad tillägnad Galaxy S22 och Galaxy Tab S8, S8+ och S8 Ultra, vi hade chansen att upptäcka alla dessa vackra människor i förväg. I den här artikeln kommer vi att fokusera på spjutspetsen i det nya sortimentet Samsung smartphones : Galaxy S22 Ultra.

Som vanligt hade smarttelefonen och dess tekniska blad redan läckt mycket de senaste månaderna. Men du kan lika gärna sätta ihop allt igen, med officiell information den här gången.

Dess verkliga tillgång? En inbyggd S Pen

Samsung har roligt, leker med ord. Även tillverkaren trumpetar ut att Galaxy S22 Ultra är den allra första Galaxy S som har en S Pen-penna … integrerad i chassit. Vi hade faktiskt redan kunnat upptäcka detta tillbehör förra året med Galaxy S21 Ultra. Men omöjligheten att förvara den i sitt dedikerade hölje, som på en Galaxy Note, undergrävde sakens intresse ganska mycket.

Samsung Galaxy S22 Ultra embargo © © Samsung

En märklighet korrigerades därför i år på Galaxy S22 Ultra som, lika mycket för att skriva det, helt enkelt verkar ta över ficklampan från Galaxy Note-serien – som nyligen har lagts ner.

Förresten, denna S Pen för med sig några nya funktioner. Börjar med en latens som, redan registrerad, delas med tre! Vi går från 9 ms till 2,3 ms, för allt mer responsivt skrivande på den vackra skärmen på Galaxy S22 Ultra.

Samsung Galaxy S22 Ultra embargo © © Samsung

En skärm även utrustad med en ny matris signerad Wacom, som denna gång har 480 läskretsar mot cirka 380 på förra årets modell. Med andra ord: paret S22 Ultra / S Pen lovar en mer naturlig skrivupplevelse än någonsin tidigare.

En ultra high-end Galaxy

Det har gått två år sedan Samsung lade till “Ultra”-strängen i sin båge. Först med Galaxy S20 Ultra, sedan Galaxy S21 Ultra, har den gett sig själv möjlighet att designa smartphones utan några eftergifter, och erbjuder det bästa när det gäller prestanda såväl som skärm eller fotografering.

Föga överraskande tar S22 Ultra upp ficklampan och erbjuder ett särskilt muskulöst tekniskt underlag.

Samsung Galaxy S22 Ultra embargo © © Samsung

Vi kommer att hitta en ganska biffig smartphone (77,9 x 163,3 x 8,9 mm för 229 gram), utrustad med en 6,8-tums Dynamic AMOLED 2X-skärm, som visar en QHD + definition och har en adaptiv uppdateringsfrekvens 1-120 Hz. I spelet , peksamplingen ökar till 240 Hz. Skärmen skyddas även av Gorilla Glass Victus + glas.

En annan nyhet, som ändå är gemensam för hela Galaxy S22-serien: antagandet av en Exynos 2200 SoC. Graverad, liksom sina små kamrater MediaTek Dimensity 9000 och Snapdragon 8 Gen 1, på 4 nm, är det framför allt den allra första marknaden att skaffa en Xclipse 920 GPU, baserad på AMD:s RDNA 2-arkitektur. Samma som den som driver PS5 och Xbox Series X, till exempel! Vi är därför särskilt otåliga att testa det i spelet.

Samsung Galaxy S22 Ultra embargo © © Samsung

Smarttelefonen kommer bland annat också att vara utrustad med 8 till 12 GB RAM, och kan konfigureras upp till 1 TB lagring. På batterisidan stannar vi på ett 5 000 mAh batteri, men denna gång uppladdningsbart på 45 W trådbundet (15 W trådlöst). Kom dock ihåg att ingen laddare medföljer i kartongen.

Men den senaste generationens processor kommer också att användas inom fotografering – en av de andra viktiga markörerna för Galaxy S22 Ultra. På baksidan har smarttelefonen fyra linser. En vidvinkel, som övervinner en 108-megapixelsensor, en 12-megapixel ultravidvinkel, samt en duo av 10-megapixel teleobjektiv som erbjuder 3x och 10x optisk zoom. På framsidan hittar vi i den centrala punchen en 40 megapixel sensor.

Samsung Galaxy S22 Ultra embargo © © Samsung

Samsung Galaxy S22 Ultra: pris och tillgänglighet

Vi förväntade oss det med tanke på de senaste ryktena: lanseringen av det nya sortimentet av Samsung-smartphones är lite hektiskt. Endast denna Galaxy S22 Ultra kommer också att gå med i de vanliga stånden, från och med den 25 februari.

Den kommer att lanseras i svarta, vita och plommonfärger till följande priser:

  • 8+128 GB: €1259
  • 12+256 GB: €1359
  • 12+512 GB: €1459
  • 12+ 1 TB: €1559

Som vanligt, räkna med att vi under de kommande veckorna ger dig ett ordentligt test av detta nya flaggskeppsom markerar en av årets första höjdpunkter i smartphonebranschen.

Samsung Galaxy S22 Ultra embargo © © Samsung

Om samma ämne:
Samsung avslöjar att produktionskostnaden för S22-serien har stigit, mot högre försäljningspriser?

Källa: Samsung

Relaterade Artiklar

Back to top button