Samsung Galaxy S22 Ultra: Exynos VS Snapdragon, vilken version av smarttelefonen är den mest kraftfulla?

Galaxy S22 © LetsGoDigital

de Galaxy S22 Ultra sticker ut på benchmark i en jämförelse mellan versionen under Snapdragon och den under Exynos.

Medan Samsung kommer att formalisera sin Galaxy S22-serie vid en Unpacked-konferens som är planerad till den 9 februari, gör Ultra-modellen ett framträdande på Geekbench.

Nästan lika prestanda

Och enligt poängen som mäts av benchmarkverktyget är prestandan för Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1 SoC och Samsungs Exynos 2200-chip ganska lika på Galaxy S22 Ultra. Som en påminnelse, i Europa kommer vi att ha rätt till Exynos-versionen som vanligt trots tidigare rapporter som frammanar möjligheten till en förändring i år på grund av brist på halvledare.

I singelpoäng får S22 Ultra som drivs av Snapdragon 8 Gen 1 1 168, mot 1 226 för Exynos 2200. I multipoäng är trenden omvänd men skillnaden är fortfarande liten. Snapdragon 8 Gen 1 når 3 508, Samsungs interna SoC 3 462.

Galaxy S22 Ultra bänk © Geekbench

GPU:n att bestämma mellan dem?

Det bör därför inte vara så många skillnader mellan versionerna av smarttelefonen, även om resultaten kan variera i verkliga förhållanden och autonomin kan skilja sig, för att inte tala om de senaste optimeringarna som gjorts.

Båda markerna är baserade på en liknande arkitektur. De är etsade i 4nm tunnhet och octa-core CPU består av en Cortex X2-kärna, tre Cortex A710-kärnor och fyra 4 x Cortex A510-kärnor.

De största skillnaderna kan komma från GPU:n. Samsung designade Exynos 2200 i samarbete med AMD och den är baserad på den berömda RDNA 2. Men det ryktas att Exynos 2200 kommer att begränsas på nivån för denna GPU, som ursprungligen var tänkt att vara mer effektiv än den för Snapdragon 8 Gen 1, för att undvika uppvärmning och förbättra autonomin.

Om samma ämne:
Samsung skjuter upp lanseringen av Galaxy S22 på grund av brist på komponenter

Källa: Geekbench

Relaterade Artiklar

Back to top button