Samsung Galaxy S22: stötte du också på ett problem under din förbeställning?

Samsung Galaxy S22 S22+ embargo © © Samsung

Dussintals Samsung-kunder har de senaste dagarna klagat på att de har blivit debiterade för köpet av sin nästa smart telefonden Galaxy S22, S22+ där den Galaxy S22 Ultra, utan att hitta något spår av deras beställning. Samsung framkallar ett fel på sin onlineförsäljningsplattform.

Det är en hicka som Samsung förmodligen hade klarat sig utan. Förbeställningskampanjen för Galaxy S22, den nya smarttelefonen från den sydkoreanska tillverkaren, upplevs som en mardröm av många kunder, av vilka några gråter illa, medan andra fruktar att förlora pengar. I fråga ? Ett felmeddelande efter betalning och validering av återställningen av deras gamla smartphone, men en summa som fortfarande debiteras och avsaknaden av ett spår av beställningen. I måndags reagerade Samsung och kommunicerade om händelsen.

Ett felmeddelande, och kunder i dimman

På sociala nätverk som Twitter och på forumet tillägnat Samsung-communityt har meddelandena mångdubblats sedan mitten av förra veckan. Som varje år har lanseringen av förbeställningskampanjen för varumärkets nya smartphones efterliknats och många vill ta vara på fördelarna det innebär. Låt oss ge lite sammanhang.

Att förbeställa en Samsung Galaxy S22, S22+ eller S22 Ultra via Samsungs officiella hemsida är verkligen mycket intressant, eftersom varumärkets inbytesprogram, utfört i samarbete med Evollis, i slutändan kan leda till en rabatt på upp till 440 euro för S22 och S22+ eller upp till 660 euro för köp av en S22 Ultra, samt Galaxy Buds Pro som erbjuds. Dessutom kan en extra bonus på 100 euro (i cashback) gälla för kunden om de “returnerar” till Samsung en Galaxy S9, S10 eller S20, och Samsung Care+ försäkring erbjuds dig under ett år.

Förutom att när de validerar sin beställning (oavsett om det gäller köp eller uthyrning) har vissa kunder sett ett meddelande som detta visas på deras skärm: ” Partnern har stött på ett tekniskt problem och vi vet inte om betalningen har accepterats eller avvisats “. Här är “partnern” Evollis, företaget som erbjuder kunder, via den officiella Samsung-webbplatsen, sin smartphone-inbytestjänst för köp eller uthyrning, att anpassa sitt erbjudande enligt fem specifika kriterier. (att slå på enheten, funktioner i arbetet). ordning, defekter på skärmen, skalet eller enhetens konturer, repor eller stötar).

Andra kunder – och det finns också många av dem – fick den obehagliga överraskningen att se processen till slutet, det vill säga validering av banken av köpet, notera beloppet som debiterats från kontot och till och med bekräftelsen e- post, med fakturan och inbyteskupongen för den gamla telefonen.

Samsung S22 förbeställningsproblem

Varje gång är upptäckten densamma: på deras Samsung-konto har kunderna alla klagat på frånvaron av deras beställning. Ingenting, nada, inga spår. Hur kan jag vara säker på att beställningen har beaktats? Ska du pröva lyckan en andra gång? Låt oss fortsätta…

Kunder återkallade, för beställningar som de inte hittar spår av

Många tvekade. Vad ska man göra ? Vänta på att denna välplacerade men uppenbarligen fantomorder ska befrias från sin bugg, eller ändra ordning och tro att den första inte fungerade samtidigt som du var rädd för att bli fakturerad två gånger? En av de reflexer som vi kan ha i den här typen av situation är att tro på en banal bugg och föreställa oss att ett andra försök kommer att vara mer produktivt och kommer att låta denna tid gå till slutet av processen. Förutom att flera kunder har fastnat i problemet inte en, utan två gånger, med en dubbel avgift att befara, konsumenter har potentiellt “förlorat” mycket pengar i fallet.

En hinderbana gemensam för de flesta kunder som rapporterar problem i sin förbeställning

På Samsungs communityforum hittade vi spår av dussintals och dussintals liknande meddelanden som relaterar till ett ganska identiskt mönster:

  • En eller två beställningar gjorda
  • Bekräftelse av autogiro av banken (och därför två autogiro om två beställningar görs)
  • Bekräftelse av övertagande av smartphone via e-post + faktura
  • La Poste Colissimo returetikett skickas till kunden
  • Men kommandot hittades inte och spårning otillgänglig.
Samsung förbeställningsproblem

Köpare har uppenbarligen kontaktat Samsungs kundtjänst. Medan vissa ännu inte fått något svar, har andra fått löfte om återgång till det normala under de kommande dagarna och omedelbar hantering av sitt ärende.

Vi misstänker att det inte finns den minsta önskan att lura kunden, men Samsung är i ett tag inför denna situation, som har stått obesvarad alltför länge. Kunder fortsätter att ta upp problemet igen i början av veckan, även om vittnesmålen nu går i rätt riktning, flera konsumenter har bekräftat att de fått återbetalningen för sin beställning. Clubic ville ta reda på mer från varumärket direkt.

Samsung, “ursäkta besväret”, levererar sin reaktion

Kontaktad av Clubic, Samsung levererade sin version av fakta, efter denna sällsynta incident:

Ett stort antal beställningar som gjordes samtidigt orsakade ett tillfälligt fel på vår onlineförsäljningsplattform. Detta fel påverkade ett begränsat antal konsumenter som vår kundtjänst började kontakta direkt förra veckan för att lösa situationen så snart som möjligt. Vi är uppriktigt ledsna för besväret “.

För att lugna sina kunder och påskynda lösningen av detta svåra problem ger Samsung sina konsumenter ett telefonnummer (0 805 504 504), ” för alla frågor som rör deras beställning “. Samtalet är gratis från en fast telefon och tjänsten kan nås från måndag till lördag från 9.00 till 20.00. Det är ännu inte känt, i nuläget, när kunderna kommer att vara nöjda.

Om samma ämne:
Samsung Galaxy Tab S8 offer för dess framgång? Samsung stoppar förbeställningar

Relaterade Artiklar

Back to top button