Samsung Galaxy S22 är lika lätt att ta isär som sin föregångare

Samsung Galaxy S22 S22+ embargo © © Samsung

Vid sitt årliga Unpacked som hölls förra veckan, presenterade Samsung sina tre nya smartphonesnämligen Galaxy S22 och S22+ men också den andliga efterträdaren till Galaxy Note, den Samsung Galaxy S22 Ultra. Om designen ligger nära intervallet S21den sydkoreanska tillverkaren har inte heller återuppfunnit hjulet för inredningen.

Det är på PBKreviews YouTube-kanal som vi kan upptäcka demonteringen av Samsung Galaxy S22 och dess mycket bra interna design som gör att den kan erhålla ett reparerbarhetsindex på 7,5/10 enligt Youtubeurs skala.

Galaxy S22: lätt att ta isär och reparera

När Samsung presenterade sin nya flaggskeppdet har inte undgått någon att designen på Galaxy S22 och S22 + inte var revolutionerande: den sydkoreanska tillverkaren tillämpade samma (effektiva) recept som för föregående generation.


Föga överraskande, som den här videon från YouTube-kanalen PBKreviews visar, ser interiören av Samsung Galaxy S22 också mycket ut som sin föregångare. Så mycket att smarttelefonen har ett reparerbarhetsindex på 7,5/10: exakt samma poäng som Samsung Galaxy S21.

Om vi ​​hänvisar till det officiella reparerbarhetsindexet, har Samsung Galaxy S22 ett mycket bra 8.2/10.

S22 reparerbarhetsindex

En liten nackdel med batteriet

För den mindre försiktiga eller vid en liten olycka är det bra att veta att skärmen är extra lätt att byta, precis som bakplattan som är väldigt enkel att ta bort. Betyget av PBKreviews tar särskilt hänsyn till den mycket goda interna designen hos smarttelefonen.

En annan viktig punkt, det kommer att vara väldigt enkelt att få tag på reservdelar eftersom smartphonen (redan) är väldigt populär. En detalj som är viktig när du bara behöver byta ut en del. Det bör noteras att den mest framträdande stridspunkten gäller batteriet.

Det är faktiskt fixerat med ett särskilt starkt lim och i avsaknad av dragkedjor är det ganska svårt att dra ut… Du måste därför vara stadig men försiktig för att undvika att skada de intilliggande komponenterna.

Källa: PBKreviews

Relaterade Artiklar

Back to top button