Samsung förbättrar The Frame, dess “frame”-TV, och gör den antireflex

Ramen 2022 © Samsung

Det är ett namn du förmodligen har stött på om du letar efter en ny 4K-TV: The Frame, en något speciell tv, eftersom den imiterar ramen på en duk.

I samband med CES 2022 meddelade dess designer, Samsung, att den hade modifierat den genom att lägga till en antireflexbehandling.

CES 2022: ny uppdatering för The Frame

Ramen är en av Samsungs avancerade modeller. För närvarande tillgänglig mellan 599 och 3 999 euro beroende på vald diagonal (från 32 till 85 tum), denna TV är baserad på QLED-teknik och erbjuder 4K HDR-definition.

Men den verkliga skillnaden mellan The Frame är någon annanstans. När TV:n inte används kan den visa stillbilder eller rullande bilder. Idén: att göra tv:n till ett föremål som helt integreras i dekorationen och som liknar en duk.

Som sådan ingick varumärket nyligen ett partnerskap med Louvren. Nu kan bilder av det berömda museet rulla över Samsungs skärm. För sin del uppdaterar varumärket regelbundet sin 4K-TV. Ramen på The Frame kan anpassas för att likna den på ett konstverk. En rörelsesensor känner av när boende i bostaden lämnar och stängs av automatiskt. En specifik kabel underlättar en praktiskt taget osynlig anslutning.

En ny beläggning, men fortfarande ingen Dolby Vision

Men andra element förstör upplevelsen. Utöver det höga priset (till vilket läggs en prenumeration på en Art Store) led den nuvarande versionen av The Frame av reflektioner, en defekt som man uppenbarligen inte stöter på när man observerar en mästares målning.

Med anledning av CES 2022 meddelar Samsung att man utrustat sin enhet med en ny typ av matt och antireflexskärm. Kvalificerad som mer realistisk av byggaren ska den kännas nära duk eller papper, även vid beröring.

Som sagt, feedback från kunder och recensenter om kvaliteten på detta tryck är fortfarande liten. Det handlar också om att se vilka effekter denna nyhet kommer att få på bildkvaliteten när man tittar på en TV-kanal eller andra typer av program. Kommer det att påverka renderingen av QLED?

I alla fall, med denna nya beläggning, tänker varumärket övertyga fler och fler konstälskare. Trots sin avancerade positionering saknar The Frame fortfarande vissa funktioner hos 4K-TV-apparater, som Dolby Vision, som fortfarande saknas i nya Samsung-tv-apparater.

Om samma ämne:
Nya Samsung TV-apparater kommer att vara värd för GeForce Now och Stadia

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button