Samsung Flex S och G: Ta reda på vad framtiden för hopfällbara smartphones kan vara med Samsung

Samsung Flex G-skärmar © Samsung

Väldigt aktiv på smartphones vikbar skärm med sin Galaxy Z-Fold och Galaxy Z FlipSamsungs varumärke presenterar vad som kanske kommer att bli framtiden för denna marknad.

För närvarande på det enkla prototypstadiet presenterades vikbara skärmar skapade av Samsung på CES 2022: Galaxy Flex G, Flex S och Flex Note, främst.

Smartphones med två gångjärn?

Detta påminner oss försiktigt om patentet som nyligen lämnats in av Microsoft, där det amerikanska företaget presenterar en potentiell smartphone med tre skärmar och därför med tre gångjärn som vi kommer att kalla Surface Trio tills vidare.

Vi kan därför se Samsung-smartphones med tre skärmar, kallade Galaxy Flex G. Det är inte första gången vi hör talas om detta från det koreanska märket, eftersom ett patent redan hade lämnats in i april 2021, men det är självklart väldigt intressant för att se dessa produkter i bilder. Två modeller presenteras därför, varav den ena är mycket större än den andra. Den första har tre skärmar i olika storlekar, vilket skapar en slags blandning mellan Galaxy Z Fold och Z Flip. Den andra är varken mer eller mindre än en Z Fold med en tredje skärm, i tablettformat.


Utöver dessa smartphones presenterade företaget en motsvarighet vid namn Flex S. Den största skillnaden är att en del av skärmen förblir kontinuerligt avslöjad, vilket gör att smarttelefonen eller surfplattan kan användas även när den är stängd. Flex G å andra sidan är inte användbara när de är stängda, men skärmarnas hållbarhet ökar därför.

Dator och töjbar skärm

Förutom skärmar som nu kunde betraktas som “klassiska” när de installerades på smartphones, presenterade Samsung även sin prototyp Flex Note. Detta är en 17,3-tums OLED-skärm, som ger vika för ett 13″ laptopformat när den är stängd.


Det är ganska svårt för tillfället att föreställa sig att använda en vikbar skärm som en bärbar dator, eftersom att skriva på ett virtuellt tangentbord inte nödvändigtvis uppskattas. Men grejen är att Samsung vill bevisa att skärmstorleken inte är ett problem för att göra det till något hopfällbart.


Det sista elementet som presenteras av Samsung är Flex Slidable, som du kan upptäcka i videon ovan. Principen är redan känd eftersom Oppo X 2021 redan drar nytta av den på ett mer eller mindre likvärdigt sätt. Tanken är väldigt enkel: genom att trycka på en knapp sträcker sig den högra sidan av smarttelefonen med några centimeter.

Det koreanska företaget har därför mer än en vikbar skärm i sin väska och det är en underdrift att säga att vi är angelägna om att veta hur det kommer att integrera sin teknologi i produkter avsedda för allmänheten.

Källa: Telefon Arena

Relaterade Artiklar

Back to top button