Samsung erbjuder en lite för nyfiken applikation för en uppkopplad tvättmaskin

Samsung © Darty

För att fjärrstyra din Samsung-tvättmaskin ber appen Samsung Smart Washer om åtkomst till dina kontakter, plats och till och med din kamera.

För att styra sin Samsung-anslutna tvättmaskin går vissa användare igenom den dedikerade applikationen Smart Washer; en till synes ofarlig applikation, men som ändå kräver flera behörigheter som tillgång till kontakter eller kameran för att fungera. Indiskretion fördömd av många konsumenter i flera månader.

Läs också:
Personuppgifter: har Audacity-mjukvaran blivit för girig sedan den köptes?

Omotiverade förfrågningar enligt användare

Medan vissa klagar på communitysajter som Reddit, uttrycker andra missnöje direkt på Google Play Store, där Smart Washer för närvarande har betyget 2/5. I de många ogillande kommentarerna är det appens omättliga aptit på behörigheter som sticker ut.

“Kräver tillgång till kontakter och foton!” Att göra det som ? », ” En katastrof. Ber om massor av värdelösa behörigheter (kontakt/samtal) och kraschar om de inte tilldelas”, kan vi läsa till exempel. Observera att liknande kritik gäller en annan applikation från det koreanska företaget: Samsung Smart Home.

Samsung-appen © Reddit

Enligt beskrivningen från Samsung krävs dessa åtkomstbehörigheter av konkreta skäl. Lokalisering skulle till exempel göra det möjligt att ” sök efter andra tvättmaskiner i närheten » ; telefonåtkomst skulle krävas för att “ringa reparationscentret” ; tillgång till kameran skulle vara avsedd att ” ge felinformation efter att ha fotograferat produktens felkod med smart check-funktionen” ; och kontakterna skulle bara vara “används för att komma åt Samsung-kontoinformation”.

Trots dessa motiveringar verkar alla dessa tillstånd verkligen överdrivna, särskilt för en enkel tvättmaskin. För att göra saken värre talar det förflutna inte till förmån för Samsung, vars uppkopplade TV-apparater har misstänkts vid flera tillfällen för att lyssna på användarnas konversationer.

Läs också:
App Tracking Transparency har enligt uppgift redan kostat annonsörer 20 % av intäkterna

En ny, mer dygdig applikation?

Observera dock att de två ovan nämnda applikationerna inte har uppdaterats på några månader. Det verkar också som att företaget visar mer respekt för integritet med sin senaste SmartThings-app. För de senare är åtkomstbehörigheter till positionen, till kameran eller till kontakterna faktiskt endast valfria. Företaget anger också att det är möjligt “att använda appen utan valfria behörigheter, men vissa funktioner kan vara begränsade”.

Dessutom, om du har en Samsung smart enhet och vill använda en app för att fjärrstyra den, kan det vara bättre att välja SmartThings framför äldre appar.

Källa: Vice

Relaterade Artiklar

Back to top button