Samsung demonstrerar sina nya skärmar: hopfällbara i “S” och rullbara

Samsung vikbar skärm © Samsung

Vikbara skärmar i tre delar, roll-ups, en webbkamera integrerad under en kantlös panel för en bärbar PC… Samsung Display har visat vad den jobbar med.

Samsung Display, den sydkoreanska jättens panelutvecklingsavdelning, drog fördel av Display Week 2021, som startade den 16 maj, för att presentera nya vikbara OLED-skärmkoncept.

Läs också:
Samsung Galaxy S21 FE, Galaxy Z Flip 3 och Galaxy Z Fold 3 skulle släppas i augusti

Skärm vikbar i tre delar eller rullbar?

Det första projektet som presenterades, S-Foldable, är en skärm som kan vikas i två delar, med två gångjärn och delas i tre delar. Intresset är att kunna vika plattan in- och utvändigt och att klara sig utan en extern sekundärskärm.

En sådan design tillåter dock inte Samsung att ytterligare öka storleken på panelen eftersom den här mäter 7,2 tum, mot 7,6 tum för Z Fold 2 hopfällbar en gång.

En upprullbar skärm visades också, som gör att plattan kan förlängas horisontellt utan att den behöver fällas ut för att byta från smartphoneformat till surfplattaformat.

Samsung roll-up skärm © Samsung Display

Läs också:
Samsung: 151 miljarder injicerade i halvledare år 2030

En enorm hopfällbar surfplatta

En stor 17-tums vikbar surfplatta visades också. Den här visar ett bildförhållande på 4:3 när den är utfälld. Vikt ger den liknande prestanda som en vanlig surfplatta.

Och slutligen var det en kantlös bärbar datorskärm med en webbkamera integrerad under skärmen som fångade blickarna. Som en påminnelse nämner vissa läckor närvaron av en fotosensor under skärmen på Z Fold 3 som förväntas om några veckor.

Dessa prototyper tillåter oss att få en god uppfattning om Samsungs framtidsvision. Naturligtvis betyder detta inte nödvändigtvis att produkter som innehåller sådan teknik kommer att marknadsföras i framtiden. Det är framför allt tankebanor, och alla kommer förmodligen inte att förverkligas.

Samsung roll-up skärm © Samsung Display

Källa: SamMobile

Relaterade Artiklar

Back to top button