Samsung demonstrerar en smartphone med rullbar skärm (och det är uppenbarligen lovande)

Samsung roll-up skärm © Ross Young

Roll-up-skärmar har pratats om i åratal. Först var det LG rullbar tv som 2018 stack ut. Men nu när marknaden för hopfällbara smartphones verkar redo att mogna, branschaktörer kan mycket väl passera den andra.

Analytikern Ross Young, en specialist på skärmrelaterade produktionskedjor, kunde observera tillverkarens framsteg på detta område under ett evenemang som organiserades av hans företag.

Fördelarna med att vika utan begränsningarna?

Naturligtvis är det alltid en telefon koncept, och i inget fall ett löfte om förestående ankomst på marknaden. Men saken har i alla fall uppmärksammats av Ross Young, som på sitt Twitterkonto delar några skott.

Samsung kallar sin teknik ” vertikal utskjutbar display “. Konkret utgår vi från en telefon med inneslutna mått, som erbjuder en 16:9 diagonal skärm, som kan “rullas upp” av en intern mekanism och gör det möjligt att få en smartphone som ser mycket ut som Galaxy Z Flip 3. också samma: vi går till en 6,7-tums panel med ett 22:9-förhållande.

Samsung roll-up skärm © © Ross Young

Målet är självklart att åtnjuta samma fördelar som på en hopfällbar smartphone (en större skärm) samtidigt som man blir av med nackdelarna (en tjocklek som är svår att anta).

Under evenemanget Display Supply Chain Consultants (DSCC) kunde Ross Young också se framstegen för tillverkaren BOE, som visade en “flervikbar” skärm och en annan som kan rullas ut horisontellt.

Om samma ämne:
Samsung Galaxy Z Fold 4 kommer att medföra en förändring i vikt

Källa: Ross Young via Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button