Samsung: bristen till åtminstone mitten av 2022

Samsung © UDN

Enligt interna källor som deltog i ett viktigt möte med Samsung Mobile förra månaden, fruktar och meddelar den sydkoreanska jätten att bristen på elektroniska komponenter, och i synnerhet chips, förväntas pågå åtminstone till mitten av 2022.

En strategi har tagits fram med många leverantörer så att företaget kan nå sina planerade mål för nästa år.

Krismöte?

Den 10 november anordnade Samsung Mobiles vd, TM Roh, ett möte med många chefer från det multinationella företagets 30 största komponentleverantörer. Medlemmar vid mötet bedömde den sydkoreanska jättens planerade strategi för 2022 och lyfte snabbt fram chipbristen som ett viktigt ämne att diskutera. År 2021, enligt källorna till TheEleckunde företaget inte producera det förväntade antalet smartphones på grund av denna brist.

Det är då ingen överraskning att denna brist förväntas pågå till åtminstone mitten av 2022, enligt Samsung Mobile, med stora chipleveranser begränsade fram till dess.

Samsung vill säkerställa leveranser

Företagets strategi för nästa år är därför enkel: säkra produktionen och leveransen av tillräckligt många chips för att uppfylla sina mål trots de svårigheter som chiptillverkarna stöter på, som förmodligen också kommer att behöva höja priserna med sina tjänster. Vi kommer också att behöva ta itu med den nya inriktningen fabulerande (de företag som designar chipsen och lägger ut sin tillverkning på entreprenad) som föredrar leverans av produkter med högst marginal.

I sin strategi planerar Samsung Mobile därför att säkra helårskontrakt med dessa företag för att säkerställa korrekt produktionskapacitet, utan att drabbas av alltför stora prisökningar.
Slutligen, och detta är kanske den största förändringen, planerar affärsavdelningen för Samsung Mobile att lagra dubbelt så många marker, och flytta till aktier i fyra veckor istället för två för närvarande.

Detta kommer inte att vara för mycket för att möta den ständigt ökande efterfrågan på smartphones i världen, med dessutom två viktiga modeller som kommer att släppas nästa år för Samsung: Galaxy S21 FE och Galaxy S22.

Bästa Samsung-smarttelefon: vilken smartphone ska jag köpa 2022?

Samsung är det mest sålda smartphonemärket i världen. En popularitet som det koreanska företaget har skapat genom åren med sitt Galaxy-sortiment, som det har minskat i S, A, Fold och Flip-versioner. Inte alltid lätt att sortera! Redaktionen har därför valt ut de bästa Samsung Galaxy-smarttelefonerna åt dig.
Läs mer

Källa: TheElec

Relaterade Artiklar

Back to top button