Samsung begränsar prestandan för sin S22, och vi känner den ansvariga personen


Samsung Galaxy S22 Ultra är redan tillgänglig, och Galaxy S22/S22+ kommer om några dagar. Men som vi påpekade i våra tester är prestandan i spelet minst sagt tveksam.

En situation som har fått en del specialister att undersöka problemet och avslöja en process som, under sken av att förbättra smartphoness autonomi, ondskefullt begränsar deras prestanda i massor av applikationer.

Speloptimeringstjänsten i fråga

Galaxy S22s är utrustade med den senaste generationens chip, Exynos 2200, som normalt ska lysa i spel tack vare sin GPU designad av AMD. Vi noterade dock nedslående prestationer, ibland lägre än de som erhölls på smartphones förra året. Så vad är det som händer egentligen?

Enligt en tweeter vid namn GaryeonHan är det “speloptimeringstjänsten” (Speloptimeringstjänsteller GOS) som är i fråga.

Genom att gräva igenom telefonernas kod lyckades användaren hitta en lista över applikationer (mer än 10 000 referenser) där den berömda optimeringstjänsten spelar in. Och dess funktion är inte trivial eftersom den kraftigt begränsar processorns hastighet till att förhindra att telefonen stiger i temperatur.

I listan hittar vi ett brett utbud av spel, och i synnerhet Genshin Impact, som vi till exempel använder för att mäta enkelheten hos avancerade smartphones på gourmettitlar. Och vi hade faktiskt märkt i våra tester att MiHoYo-spelet blev särskilt dåligt på Galaxy S22. Inklusive på den mycket avancerade modellen, säljs för mer än 1 300 euro.

Men där Samsung är särskilt oärlig är att vi inte hittar benchmark-applikationer som 3D Mark eller Geekbench på listan. Med andra ord: den teoretiska prestandan hos Samsungs nya smartphones är utmärkt. Men inte i praktiken.

Samsung svarar på kritiken

Uppenbarligen uppmärksammad av upptäckter av internetanvändare, kontaktade Samsung GaryeonHan och skickade honom följande pressmeddelande:

Vi fortsätter att lyssna på våra kunder och erbjuder dem fler alternativ för att ge dem optimal prestanda. Galaxy S22s har en förinstallerad applikation som heter GOS (Game Optimization Service), som optimerar CPU- och GPU-prestanda för att förhindra överhettning under långa spelsessioner. För att möta behoven hos flera kunder planerar vi att distribuera en uppdatering som möjliggör prestandaprioritering i Game Booster meny, så snart som möjligt. Vi kommer att vara uppmärksamma på våra kunders åsikter och arbeta för deras tillfredsställelse och säkerhet. “.

En uppdatering kommer därför snart att göra det möjligt att övervinna gränserna för speloptimeringstjänsten för att återställa anständig prestanda i de spel och applikationer som berörs av denna optimeringsprocess.

Samsung Galaxy S21 FE VS Galaxy S22: Vilken telefon ska du köpa?

Samsung har äntligen lyft på slöjan för sin senaste generation av avancerade smartphones: Galaxy S22, S22+ och S22 Ultra. Nya modeller planerade att släppas nästa månad som kommer bara några veckor efter lanseringen av Galaxy S21 FE.
Läs mer

Källa: Telefon Arena

Relaterade Artiklar

Back to top button