Samlingar i Microsoft Edge – ett enkelt sätt att lagra webbinnehåll

Funktion” Samlingar(Samlingar)” i en ny webbläsare Microsoft Edge kan ses som ett arkiv där du kan lagra och hantera det innehåll du är intresserad av. Även om detta är en tidig version, ger den en förhandstitt på de sista ändringarna som troligen kommer att introduceras senare. En tidigare version använde en experimentflagga som var inaktiverad som standard. Å andra sidan är den aktuella versionen aktiverad som standard för alla kanaler Microsoft Edge.

Lagra webbinnehåll med Microsoft Edge-samlingar.(Microsoft Edge Collections)

Mångsidigt verktyg kan anpassas till många roller. Om du till exempel är kund hjälper detta dig att samla in och jämföra produkter. Om du är en evenemangsarrangör kommer detta att hjälpa till att sammanställa all information om ditt evenemang. Eller om du är lärare eller student, Samlingar(Samlingar) hjälper dig att organisera webbsökningar och skapa lektionsplaneringar eller rapporter.

Efter att ha granskat en kort historik över den här funktionen, låt oss se vilka nya förbättringar den uppdaterade versionen innehåller. Microsoft Edge-samlingar(Microsoft Edge Collections).

 1. Möjlighet att komma åt samlingar från olika enheter
 2. Möjlighet att redigera kortnamn
 3. Möjlighet att öppna alla länkar i en samling i ett nytt fönster
 4. Popup för tysta samlingar
 5. Mörkt tema i samlingar
 6. Dela genom samlingar.

Du kan komma igång genom att öppna ” Samlingar” med knappen bredvid adressfältet. (Samlingar) Den visas som en dubbel fyrkantig ikon. När du öppnar väljer du ” Starta en ny samling(Starta ny kollektion)” och ge den ett passande namn. När du känner dig bekväm med det kan du börja lägga till mer relaterat innehåll till dina samlingar.

ett] Möjlighet(Förmåga) tillgång till samlingar på olika enheter

Microsoft lagt till synkronisering till Samlingar . Alltså när en insider går in i förmonteringar Microsoft Edge med samma profil som den använder på olika datorer, samlingar(Samlingar) synkroniseras automatiskt mellan dem. Detta tillåter insiders att enkelt och säkert komma åt filer när som helst, även när de är offline. Dessutom har de den senaste versionen av filen till hands.

Microsoft erkänner ödmjukt att det har förekommit synkroniseringsproblem, men användarfeedback har hjälpt det att förbättra och förbättra upplevelsen.

2]Ändra kartnamn

En av de mest efterfrågade och förväntade webbläsarfunktionerna kant det var möjligt att byta namn på elementhuvuden till Samlingar(Samlingar) . Lyckligtvis fick förfrågan ett positivt svar via en speciell dialogruta. Du kan nu redigera titeln genom att högerklicka och välja ” Redigera(Redigera)” i snabbmenyn. När dialogrutan visas, leta efter alternativet att byta namn på titeln.

3]Möjlighet att öppna alla länkar i samlingen i ett nytt fönster.

På samma sätt fick annan feedback från många användare om ett enkelt sätt att öppna alla webbplatser som sparats i samlingen utvecklarna att komma med ett nytt alternativ ” Öppna alla”. (Öppna alla) Från och med nu kan du öppna alla länkar

 • Tillgång till menyn Dela och mer(Dela och mer)” för att öppna flikar i ett nytt fönster.
 • Genom(Via) Samling snabbmeny för att öppna dem som flikar i det aktuella fönstret.

På så sätt kan du vara säker på att du fortsätter där du slutade senast. Ett annat användarkrav angående möjligheten att spara en grupp flikar i en samling har ännu inte implementerats. i alla fall Microsoft försäkrar att dess utvecklingsteam aktivt arbetar med det. Kanske kommer han snart att dela med sig av nyheten när han är redo.

4]Popupmeny för tysta samlingar

Irriterande popup-fönster(Popups) och irriterande popup-fönster kan distrahera dig. Så för att återställa fred och lugn, Microsoft gjorde en popup Prova samlingar(Testa Collections) “tystare och mindre irriterande.

5]Mörkt tema i samlingar

Fördelarna med mörka teman är många och lätta att förstå – du behöver inte anstränga ögonen för mycket, texten är lättare att läsa, och framför allt ser de bara coola ut, eller hur? Edge-utvecklare såg till att ge samma upplevelse i samlingar(Samlingar) . Så försök Mörk(Mörkt) tema i Samlingar(Samlingar) och låt oss veta vad du tycker.

6]Delning via samlingar

Att dela är en viktig och universell etikett i den digitala världen. Därmed har möjligheten att dela innehåll med andra blivit en ny tradition. Efter denna praxis, samlingar(Samlingar) i webbläsaren kant tillåt delning på två sätt:

 • Genom alternativet ” Kopiera alla”(Kopiera alla’) har lagts till i ” Dela och mer.(Dela och mer)
 • Genom att välja enskilda element och kopiera dem med ” Kopiera(Kopiera)” i verktygsfältet.

Efter att ha kopierat föremål från din samling kan du klistra in dem i dina favoritapplikationer som t.ex En anteckning eller E-post(E-post). Om du klistrar in i ett program som stöder HTML får du en utökad kopia av innehållet.

Låt oss veta om du tycker att den här funktionen är användbar för att lagra webbinnehåll.

De Samlingar inslag i det nya Microsoft Edge webbläsaren kan ses som ett arkiv där du kan lagra och hantera innehåll som intresserar dig. Även om det är en tidig version, ger den en förhandstitt på de sista ändringarna som troligen kommer att införas senare. Den tidigare versionen använde en experimentflagga som var avstängd som standard. Den nuvarande versionen, å andra sidan, är aktiverad som standard för alla Microsoft Edge-kanaler.

Lagra webbinnehåll med hjälp av Microsoft Edge Collections

Det allmänna verktyget kan anpassas till många roller. Om du till exempel är en shoppare hjälper det dig att samla in och jämföra varor. Om du är en evenemangsarrangör hjälper det till att samla all din evenemangsinformation. Eller, om du är lärare eller student, hjälper Collections dig att organisera din webbforskning och skapa dina lektionsplaner eller rapporter.

Efter att ha gått igenom den här funktionens korta historik, låt oss se vilka nya förbättringar den förnyade versionen av Microsoft Edge Collections innehåller.

 1. Möjlighet att komma åt samlingar på olika enheter
 2. Möjlighet att redigera korttitlar
 3. Möjlighet att öppna alla länkar i en samling i ett nytt fönster
 4. Tystare samlingar flyout
 5. Mörkt tema i samlingar
 6. Dela via samlingar.

Microsoft Edge-samlingar

Du kan komma igång genom att öppna rutan från knappen som finns intill adressfältet. Den är synlig som en dubbel fyrkantig ikon. När den öppnas, välj ” och tilldela den ett lämpligt namn. När du väl är bekant med det kan du börja lägga till mer relaterat innehåll till dina samlingar.

1]Möjlighet att komma åt samlingar på olika enheter

Microsoft har lagt till synkronisering till samlingar. Så när en insider loggar in på Microsoft Edge-förhandsversioner med samma profil som han använder på olika datorer, synkroniseras samlingar automatiskt mellan dem. Detta gör det möjligt för Insiders att enkelt och säkert komma åt filer när som helst – även när de är offline. Dessutom får de den senaste versionen av filen till hands.

Microsoft erkänner ödmjukt att det har förekommit problem kring synkronisering men feedback från användare har hjälpt det att förbättra och förfina upplevelsen.

2]Redigera korttitlar

En av de mest efterfrågade och efterlängtade funktionerna i Edge-webbläsaren har varit möjligheten att byta namn på titlarna på objekt i samlingar. Lyckligtvis har efterfrågan fått ett positivt svar via en dedikerad dialogruta. Du kan nu redigera en titel genom att högerklicka och välja alternativet ” från snabbmenyn. När dialogrutan visas, hitta alternativet att byta namn på titeln.

3]Möjlighet att öppna alla länkar i en samling i ett nytt fönster

På liknande sätt har annan feedback från många användare angående ett enkelt sätt att öppna alla webbplatser som sparats i en samling uppmanat utvecklare att komma med ett nytt “”-alternativ. Från och med nu kan du öppna alla länkar genom att,

 • Öppna ”-menyn för att öppna flikar i ett nytt fönster.
 • Via snabbmenyn på en samling för att öppna dem som flikar i det aktuella fönstret.

På så sätt kan du säkerställa att du fortsätter precis där du slutade senast. Ett annat krav från användare angående ett alternativ att spara en grupp flikar till en samling har inte realiserats ännu. Microsoft försäkrar dock att deras team av utvecklare aktivt arbetar med det. Den kan snart dela med sig av nyheterna när den är klar.

4]Tystare samlingar flyout

Irriterande popup-fönster och plågsamma utslag kan distrahera dig. Så för att återställa lugnet och lugnet har Microsoft gjort “flyout” för att vara tystare och mindre irriterande.

5]Mörkt tema i samlingar

Fördelarna med mörka teman är många och lätta att förstå – du behöver inte anstränga ögonen för mycket, den har lättare att läsa text, och dessutom ser de bara coola ut, eller hur? Edge-utvecklare har sett till att ge samma upplevelse i samlingar. Så prova mörkt tema i samlingar och låt oss veta vad du tycker.

6]Delning via samlingar

Att dela är en viktig och universell etikett i den digitala världen. Som sådan har möjligheten att dela innehåll med andra blivit en ny tradition. Genom att följa denna praxis tillåter samlingar i Edge-webbläsaren delning på två sätt,

 • Genom alternativet ‘ lagt till i ”-menyn
 • Genom att välja enskilda objekt och kopiera dem via knappen ” i verktygsfältet.

När du har kopierat objekt från din samling kan du klistra in dem i dina favoritappar, som OneNote eller e-post. Om du klistrar in i en app som stöder HTML får du en rik kopia av innehållet.

Låt oss veta om du tycker att den här funktionen är användbar för att lagra webbinnehåll.

Relaterade Artiklar

Back to top button