Saltvatten blir drickbart: det här är enheten som tillåter miraklet

Under de senaste dagarna har det pratats mycket om Torkaspeciellt al Norra Italien. Avsaknaden av dricker vatten det kan snart bli ett riktigt svårt problem för vår planet att lösa, särskilt för att hålla ekonomin igång. Den resurs som många trodde kunde vara obegränsad, visar sig gradvis vara praktiskt taget motsatsen.

Samtidigt görs dock försök att vidta motåtgärder, precis som forskarna vid MITsom alla har lyckats utvecklas en uppfinning vilket skulle kunna förbättra situationen avsevärt. Enheten som skapades av forskargruppen skulle tillåta avsaltning av vattnet och på så sätt omvandla det som är havets salta vatten till helt drickbart. Denna dimension skulle därför kunna erbjuda tillgång till färskvatten även för landsbygdsområden eller de som drabbats av naturkatastrofer.

Saltvatten blir drickbart tack vare upptäckten av MIT

Till Institutionen för elektro- och datorteknik vid Massachusetts Institute of Technology (MIT), a bärbar enhet som förvandlar saltvatten till färskt och drickbart vatten, det är praktiskt taget en resväska, som kräver mindre energi än vad det tar att ladda en smartphone nuförtiden. Den väger mindre än 10 kg totalt och drivs av en liten solpanel bärbar dator som kostar 50 dollar.

Tryck bara på en knapp för att starta den processen i det här fallet det sörjer inte för att vatten kan passera genom filtrenmen helt enkelt två avsaltningsprocesser, elektrodialys och den polarisering av jonkoncentrationen. Detta system tar också bort fasta partiklar och bakterier från vattnet samt saltpartiklar.

Det här är uttalandena av en av forskarna från teamet som kunde utföra denna uppfinning:

Relaterade Artiklar

Back to top button