Salto: streamingplattformen kommer på DTT på experimentbasis

Hem Salto © Skärmdump

de streamingtjänst
franska kullerbytta
som strävar efter att nå en bredare publik, har fått tillstånd att sända på DTT.

Salto lanserades i oktober förra året och hade cirka 200 000 prenumeranter i början av 2021. En ganska blyg start, som grupperna TF1, France Télévisions och M6, vid plattformens ursprung, hoppas kunna stoppa. Och om räddningen för SVoD-tjänsten kom från… tv? Detta är verkligen vad ledarna för de senare föreställer sig, efter att CSA gav Salto tillstånd att erbjuda sin tjänst på en DTT-kanal.

Läs också:
CANAL+ Story, den digitala kanalen dedikerad till C+-kultprogram tillgängliga på myCANAL

Salto landar på TNT nästa vecka

Salto har fått grönt ljus från den audiovisuella tillsynsmyndigheten på experimentbasis. Plattformen kommer därför att ockupera, från och med nästa vecka, kanal 51 på TNT. Men hur ger man liv åt en sådan tjänst på en tv-kanal?

Plattformen kommer att använda HbbTV-standarden (Hybrid Broadcast Bredbands-TV), vilket helt enkelt kan möjliggöra anpassning av SVoD-tjänsten till traditionell tv. Du kommer sedan att göra resten med din fjärrkontroll, som under den berömda eran av text-tv, eller som om du använde Netflix genom dess dedikerade applikation.

Salto fick också auktorisation att driva kanal 50 av TNT, som kommer att fungera som ett skyltfönster för plattformen, men också för andra tjänster, såsom Arte.tv, som också dök upp på TNT den 8 april, på kanal 77, efter tillstånd från CSA.


Källa: CB Nyheter

Relaterade Artiklar

Back to top button