Sålde Samsung mer Flip or Fold? Upptäck de officiella försäljningssiffrorna

Samsung Galaxy Z Fold & Galaxy Z Flip © © Samsung

En sak leder till en annan, hopfällbara smartphones lyckas påtvinga sig den stora marknaden för mobila enheter. En pionjär och obestridd ledare inom området fortsätter Samsung sin uppgång, tillsammans med sina två flaggskeppsmodeller: Galaxy Z Fold och Galaxy Z Flip. Om du undrade vilken som är mest framgångsrik har den sydkoreanska jätten precis gett oss de officiella försäljningssiffrorna.

Medan Samsung för närvarande arbetar med en tredje serie hopfällbara smartphones, ger det koreanska företaget oss mycket information om försäljningssiffror. Möjligheten att inventera denna blomstrande marknad.

Vikbara smartphones, en hälsosam marknad

För några år sedan var framtiden för hopfällbara smartphones minst sagt oklar. Om Samsung bestämt trodde på potentialen för denna marknad under 2019, var detta uppenbarligen inte fallet för alla. Sedan dess har många aktörer följt i koreanska fotspår, vilket gett upphov till en allt större marknad. Huawei, Motorola, Xiaomi eller till och med OPPO, så många tillverkare som nu hjälper till att få den hopfällbara telefonsektorn till sin nuvarande nivå av popularitet.

År 2021, och enligt uttalanden från Samsungs president själv, skickade jätten inte mindre än 10 miljoner hopfällbara telefoner över hela världen. År 2020 hade tillverkaren sålt mindre än 4 miljoner enheter, vilket därför två år senare representerar en total ökning med 300 %. Men nu när vi känner till årssiffrorna, såväl som deras utveckling, hur är det med fördelningen mellan de två serierna av hopfällbara enheter från tillverkaren?

Galaxy Z Flip eller Galaxy Z Fold: Vilket är mer populärt?

Som ni vet utgör två typer av hopfällbara smartphones för närvarande Samsungs katalog: Fold och Flip. Huvuddelen av skillnaden mellan dessa två modeller förblir i deras design, och mer exakt i hur de öppnas och vikas. Galaxy Z Flip viks uppifrån och ner, som flip-telefoner, medan Galaxy Z Fold viks från höger till vänster, som en bok.

Med tanke på de siffror som nyligen släppts av Samsung får vi därför veta att Galaxy Z Flip är mycket mer populär än Galaxy Z Fold hos allmänheten. Faktum är att av de 10 miljoner enheter som skickades 2021 är 70 % av typen “Flip”. Om bok/surfplatta-formatet för “Fold”-enheter är mycket lämpligt för läsning och surfning, verkar Flip-formatet, nära flip-telefoner, mycket på modet på en gång, ha en större effekt på konsumenterna.

de formfaktor är uppenbarligen inte den enda motiveringen för denna popularitetsgap. Observera att utöver sin ergonomi förblir Galaxy Z Flip framför allt mycket mer tillgänglig än sin motsvarighet när det gäller pris. Som en påminnelse möter den koreanska jätten oss den 10 augusti på Galaxy Unpacked, ett sommarevenemang som kommer att lyfta slöjan för Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Z Flip 4, efterföljare till Galaxy Z Fold 3 och Galaxy Z Flip 3 släpptes år 2021.

Källor: Samsung, Android Authority

Relaterade Artiklar

Back to top button