Säkra din OneDrive med ett lösenord eller fingeravtryck på Android eller iPhone

Ansökan OneDrive(OneDrive-appen) för Android och iOS(Android och iOS) iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) ) kan användas för att komma åt dina data lagrade på din Microsoft konto(Microsoft konto) . Om du använder den för att lagra bilder och personliga dokument kan du skydda dem. Ansökningar OneDrive(OneDrive-appen) för Android och iOS(Android och iOS) erbjuder ett extra lager av säkerhet med ett lösenord som krävs varje gång appen öppnas. Om på din smartphone eller surfplatta(smarttelefon eller surfplatta) ja Fingeravtrycksskanner(fingeravtrycksläsare), du kan använda den istället för ett lösenord. Låt oss se hur du ställer in det så att filerna du lagrar på OneDrive är bättre skyddade:

NOTERA(NOTERA) . Microsoft har utvecklat en enhetlig användargränssnitt(användarupplevelse) för sina mobilapplikationer. I den här guiden kommer vi att visa dig hur du ställer in och inaktiverar ett lösenord för OneDrive-appar,(OneDrive-appen) med skärmdumpar sida vid sida tagna Android och på iPhone. Skärmdumpar Android till vänster och iPhone till höger. Tänk på att appen ser ut och fungerar likadant på surfplattor, inklusive iPad.

Hur man ställer in lösenord eller använd fingeravtryck(lösenkod eller använd fingeravtryck) i OneDrive-appen(OneDrive-appen) för Android eller iOS

Se först till att din smartphone eller surfplatta installerad (smartphone eller surfplatta)OneDrive-appen(OneDrive-appen) . För Android läs Hur man lägger till, öppnar och konfigurerar OneDriveAndroid . För iOS, använd App Store för att hitta OneDrive (App Store för att söka efter OneDrive) och installera den på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad).

Öppna OneDrive-appen och klicka(OneDrive-appen och tryck) jag(Mig)” på huvudskärmen ( nedre högra hörnet(nedre högra hörnet) på Android och övre vänstra hörnet på iOS).

Välj ” inställningar(Inställningar)” på nästa skärm.

Öppna Inställningar i OneDrive för Android eller iOS.

På sidan inställningar(Inställningar) tryck på Kod- Lösenord(lösenkod).

Öppna dina lösenordsinställningar i OneDrive för Android eller iOS.

Tryck på knappen för att slå på den: ” Anspråkskod(Kräv kod)” på Android eller ” Kräv lösenord(Kräv lösenord)” på iOS.

Aktivera ett lösenord i OneDrive för Android och iOS

Stiga på(Enter) 4- sifferkod(sifferkod) du vill använda.

Välj ditt lösenord i OneDrive för Android eller iOS

Bekräfta(Bekräfta) samma 4- sifferkod(sifferkod) för att se till att du skrivit in den korrekt.

Bekräfta ditt lösenord i OneDrive för Android eller iOS.

Vid denna tidpunkt beter sig applikationen något annorlunda mellan Android och iOS(Android och iOS). På iOS touch ID ( analogt fingeravtryck(motsvarande fingeravtryck) ) aktiveras automatiskt utan ytterligare bekräftelse.

Android OneDrive ber dig använda fingeravtryckssensor,(fingeravtryckssensor) om du har en. Rör fingeravtryckssensor(fingeravtryckssensor) för bekräftelse.

Aktivera fingeravtryck i OneDrive för Android

Du kommer tillbaka till startskärmen behörighetskod(Lösenkod), där du kommer att se att reglaget nu är på (blått på Android och grönt på iOS). På Android du har ytterligare inställningar om du vill “Ändra kod”(“Ändra kod,”) ändra “Timeout för lösenord”(“Timeout för lösenordet”) eller “Använd fingeravtryck för autentisering”(“Använd fingeravtryck för att autentisera”) (om aktiverat på din enhet). iOS har ytterligare inställningar “Ändra lösenord”(“Ändra lösenord”) eller “Använd Touch ID”(“Använd Touch ID”) (om aktiverat på din enhet).

Du kan avsluta inställningar(Inställningar) och återgå till att använda OneDrive genom att klicka ett par gånger vänsterpil i det övre vänstra hörnet.(vänster pil)

Lösenordsinställningar i OneDrive för Android och iOS

Hur man inaktiverar lösenord eller fingeravtrycksåtkomst OneDrive-appen(OneDrive-appen) för Android eller iOS

Vi rekommenderar att du lämnar lösenordet aktiverat för din OneDrive-app. Men om du väljer att inaktivera lösenordet gör du så här:

Öppna OneDrive-appen och klicka(OneDrive-appen och tryck) jag”(Jag).

Öppna mig-ikonen i OneDrive för Android och iOS

På nästa skärm väljer du ” inställningar(Inställningar) ” .

Öppna inställningar i OneDrive för Android och iOS.

På sidan ” Inställningar » in (Inställningar)Android om lösenordet är aktiverat, under ” Behörighetskod”(Lösenkod,) du kan se tiden förväntningar(timeoutperiod) tills du behöver ange åtkomstkoden igen. (På) iOS ser du bara att lösenordet är aktiverat. Klick Lösenord(Lösenkod) för att komma in på dess inställningssida.

Öppna dina lösenordsinställningar i OneDrive för Android och iOS.

Om du vill stänga av lösenordet klickar du på reglaget Anspråkskod(Kräver kod) för att inaktivera den.

Inaktivera lösenord i OneDrive för Android och iOS

Du(Har) ställt in ett lösenord för din OneDrive-app?

Din smartphone är mycket mer sårbar än du tror. Den kan bli stulen eller så kan någon komma åt den om du lämnar den öppen på skrivbordet i några minuter. Även om det är dåligt att komma åt din telefon, kan du komma åt alla dina filer från OneDrive kunde vara ännu värre. Att ställa in ett lösenord är en rimlig försiktighetsåtgärd och vi rekommenderar att du gör det. Till dig(Har) lyckades du ställa in den? Låt oss veta om dina farhågor om din säkerhet OneDrive-data(OneDrive-data) i kommentaren nedan.

OneDrive-appen för Android och iOS (iPhone eller iPad) kan användas för att komma åt dina data lagrade på ditt Microsoft-konto. Om du använder den för att lagra bilder och privata dokument kanske du vill skydda dem. OneDrive-apparna för Android och iOS erbjuder en extra säkerhetsnivå med ett lösenord som krävs varje gång du öppnar appen. Om din smartphone eller surfplatta har en fingeravtrycksläsare kan du använda den istället för lösenordet. Låt oss se hur du ställer in det så att filerna du har i din OneDrive är bättre skyddade:

NOTERA: Microsoft har skapat en enhetlig användarupplevelse på sina mobilappar. I den här guiden visar vi hur du ställer in och inaktiverar ett lösenord för OneDrive-appen med hjälp av sida vid sida skärmdumpar tagna i Android och på en iPhone. Android-skärmdumparna är till vänster och iPhone till höger. Tänk på att appen ser ut och fungerar likadant på surfplattor, inklusive iPad.

Hur man ställer in ett lösenord eller använder fingeravtryck i OneDrive-appen för Android eller iOS

Se först till att OneDrive-appen är installerad på din smartphone eller surfplatta. För Android, läs Hur man lägger till, öppnar och konfigurerar OneDrive på Android. För iOS, använd App Store för att söka efter OneDrive och installera den på din iPhone eller iPad.

Öppna OneDrive-appen och tryck på knappen på huvudskärmen (det nedre högra hörnet på Android och det övre vänstra hörnet i iOS).

Öppna mig-knappen i OneDrive för Android och iOS

Välj på nästa skärm.

Öppna Inställningar i OneDrive för Android eller iOS

Tryck på på sidan.

Öppna lösenordsinställningar i OneDrive för Android eller iOS

Tryck på reglaget för att aktivera den: på Android eller iOS.

Aktivera Lösenord i OneDrive för Android och iOS

Ange den fyrsiffriga koden du vill använda.

Välj ditt lösenord i OneDrive för Android eller iOS

Bekräfta samma fyrsiffriga kod för att se till att du har skrivit in den korrekt.

Bekräfta ditt lösenord i OneDrive för Android eller iOS

I det här skedet beter sig appen lite annorlunda mellan Android och iOS. På iOS aktiveras (motsvarande fingeravtryck) automatiskt utan några ytterligare bekräftelser.

På Android ber OneDrive dig att använda fingeravtryckssensorn om du har en. Tryck på din fingeravtryckssensor för bekräftelse.

Aktivera fingeravtryck i OneDrive för Android

Du återgår till startskärmen där du kan se att strömbrytaren nu är påslagen (blå på Android och grön på iOS). På Android har du ytterligare inställningar om du vill ändra eller (om du har en aktiverad på din enhet). På iOS finns det ytterligare inställningar till eller (om du har en aktiverad på din enhet).

Du kan avsluta och återgå till att använda OneDrive genom att trycka på vänsterpilen i det övre vänstra hörnet ett par gånger.

Lösenordsinställningar i OneDrive för Android och iOS

Hur man inaktiverar lösenordet eller användningen av ett fingeravtryck för att komma åt OneDrive-appen för Android eller iOS

Vi rekommenderar att du håller lösenordet aktiverat för din OneDrive-app. Men om du bestämmer dig för att du vill inaktivera lösenkoden gör du så här:

Öppna OneDrive-appen och tryck på knappen.

Öppna mig-ikonen i OneDrive för Android och iOS

På nästa skärm väljer du .

Öppna Inställningar i OneDrive för Android och iOS

På sidan i Android, om lösenkoden är aktiverad, under kan du se timeoutperioden tills du måste ange lösenkoden igen. I iOS ser du bara att lösenordet är . Tryck för att gå till dess inställningssida.

Öppna lösenordsinställningarna i OneDrive för Android och iOS

Om du vill inaktivera lösenkoden trycker du på knappen för att stänga av den.

Stäng av Lösenord i OneDrive för Android och iOS

Har du angett ett lösenord för din OneDrive-app?

Din smartphone är mycket mer sårbar än du kanske tror. Den kan bli stulen, eller så kan någon få tillgång till den när du lämnar den öppen en stund på ditt skrivbord. Även om det är dåligt att få tillgång till din telefon, kan det vara ännu värre att få tillgång till alla dina filer från OneDrive. Att ställa in ett lösenord är en rimlig försiktighetsåtgärd, och vi uppmanar dig att göra det. Lyckades du ställa in detta? Låt oss veta dina farhågor om säkerheten för din OneDrive-data i en kommentar nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button