Säkerhetsspecialisten AV-TEST hade sitt Twitterkonto hackat i mer än en vecka

Hacka skadlig programvara © Shutterstock.com

Cybersäkerhetsspecialisten AV-TEST blev offer för ett hack på Twitter.

Och vi måste erkänna att det är ganska pinsamt…

AV-TEST cybersäkerhetsexperter offer för ett hack

Det tyska företaget AV-TEST är ett forskningsinstitut som specialiserat sig på studier och utvärdering av antivirusprogram och säkerhetssviter för Windows och Android operativsystem. I 15 år har Magdeburg-specialister genomfört jämförande och individuella kvalitetstester på alla IT-säkerhetsprodukter i världsklass. En expertis som inte hindrade företagets officiella Twitter-konto från att hackas…

Faktum är att i slutet av juli förklarade AV-TEST att företagets officiella engelska konto hade hackats och att de ansvariga inte längre hade tillgång till det. En situation som är minst sagt pinsam för ett företag som består av datasäkerhetsexperter, särskilt eftersom hacket i fråga varade i flera dagar.

Det var först i slutet av förra veckan som AV-TEST kunde återta kontrollen över sitt Twitter-konto, efter att ha lanserat flera uppmaningar om officiellt stöd från blue bird-nätverket. Lagen insisterade också på ” tacka alla inblandade för deras hjälp och stöd “. För närvarande är det dock omöjligt att veta ursprunget till detta hacking, vare sig det är vårdslöshet från AV-TESTs sida eller ett problem kopplat till Twitter.

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button