Säkerhetskopiera din Windows 10-systemavbildning

Windows 10 är förmodligen den mest stabila och användarvänliga OS(OS Microsoft) släppt av Microsoft efter Windows 7 . Det betyder dock inte att du någon gång inte kommer att stöta på allvarliga problem. Jag skapar alltid en fullständig systembild av min dator med Windows 10 varannan månad.

När du skapar en systemavbildning kan du återställa hela operativsystemet till samma hårddisk eller en ny, och den kommer att inkludera alla dina installerade program, inställningar etc. Även om Windows 10 är en bra förbättring jämfört med Windows 7 använder den fortfarande samma bildskapande alternativ som i Windows 7 ! På Windows 10(Windows 10) det finns en ny funktion ” Återställa(Återställ) den här datorn”, men den är inte lika mångsidig som en säkerhetskopiering av systembilden.

Du kan antingen behålla dina personliga filer eller ta bort allt, men i båda fallen kommer du att förlora alla dina program och applikationer. Detta förutsätter också att den nuvarande hårddisken fortfarande fungerar korrekt. Om enheten misslyckas helt har du ingen tur eftersom du inte kommer att kunna komma åt ” Återställa(Återställ) den här datorn.”

Detta är alltid ett bra alternativ, men du måste ha en fullständig systembild som du kan återställa oavsett tillstånd Windows eller din hårddisk.

Skapa en Windows 10-systemavbildning

Många människor gillar att använda programvara från tredje part för detta, och det är förståeligt. Jag skrev faktiskt en artikel om fem gratis diskavbildningsverktyg som gör jobbet bra. Dessa tredjepartsprogram tenderar att ha fler funktioner än det inbyggda verktyget Windows .

Jag skapar personligen flera systemavbildningar med olika verktyg eftersom jag har upptäckt att ibland kan problem uppstå av olika anledningar när jag försöker återställa en säkerhetskopia. Låt oss nu börja skapa en systembild! Först(Först) öppen kontrollpanel(Kontrollpanelen) in Windows 10 . För tillfället, om du går till säkerhetskopiering i applikationen ” inställningar(Inställningar) “, det hänvisar helt enkelt till parametern ” Kontrollpanel(Kontrollpanel)”.

Klick Säkerhetskopiera och återställa (Windows 7)(Säkerhetskopiera och återställa (Windows 7)) . Se till att ändra vyn till Små eller stora ikoner(Små eller stora ikoner) för att se en lista med objekt.

Nu finns det två sätt att säkerhetskopiera här. Du kan antingen klicka på länken ” Skapa en systemavbildning(Skapa en systembild)” till vänster och gör en engångssäkerhetskopiering av hela systemet, eller klicka på ” Upprätta backup “(Set up backup) till höger (visas inte i bilden), vilket skapar en systembild. och gör en schemalagd säkerhetskopiering av viktiga filer på din dator.

Jag föreslår att du använder alternativet ” Upprätta backup(Set up backup)”, eftersom detta gör att du kan återställa enskilda filer i händelse av oavsiktlig radering. Du bör dock bara göra detta om säkerhetskopieringsplatsen finns på en separat enhet på din dator. Det är ingen idé att säkerhetskopiera till en annan partition på samma hårddisk. Jag gör bara en systembild eftersom alla mina filer lagras i molnet ändå, så det beror på din situation.

Om du klickar “Skapa systembild”( Skapa en systemavbildning), kommer du att bli tillfrågad var du vill spara säkerhetskopian. Det finns tre alternativ: på hårddisken, på en eller flera dvd(DVD-skivor) eller nätverksplats. I mitt fall valde jag en annan enhet som är installerad på mitt system.

Därefter måste du välja vilka enheter du vill säkerhetskopiera. Standard Windows kommer att välja systempartition, återställningspartition och systempartition EFI . Du kan lägga till ytterligare enheter om du vill.

Längst ner kommer det att berätta hur mycket utrymme som krävs för säkerhetskopiering och hur mycket utrymme som är tillgängligt på målenheten. Slutligen kommer du att se en sammanfattning och du kan starta säkerhetskopieringen genom att klicka på ” Starta säkerhetskopiering(Starta säkerhetskopiering) » .

Säkerhetskopieringsprocessen kommer att ta lite tid beroende på hur mycket data som behöver säkerhetskopieras och hur snabb din målenhet är.

När säkerhetskopieringen är klar kommer du att bli tillfrågad om du vill skapa en systemreparationsskiva. Jag rekommenderar starkt att du gör detta omedelbart eftersom du kommer att behöva det för att återställa din dator ifall något går fel.

Du kan alltid skapa det senare, men det är riskabelt. När du har skapat en säkerhetskopia kommer du inte att se någon indikation på den i dialogrutan för säkerhetskopiering och återställning eftersom det bara är en systembild. Men om du navigerar till säkerhetskopieringsplatsen kommer du att se en mapp med namnet Windows Image Backup .

Observera att du inte kan komma åt innehållet i denna mapp, eller ens kontrollera storleken etc. Den tillhör systemet och kan inte läsas eller nås av någon användare, även administratör(Administratör) . Nu när du har en säkerhetskopia av ditt system, se till att skapa en till med ett annat verktyg, för säkerhets skull. Njut av!

Windows 10 är förmodligen det mest stabila och användbara operativsystemet Microsoft har släppt sedan Windows 7. Det betyder dock inte att du inte kommer att stöta på allvarliga problem någon gång. Jag ser alltid till att jag skapar en fullständig systembild av min Windows 10-dator var flera månader.

När du skapar en systemavbildning kan du återställa hela operativsystemet till samma hårddisk eller en ny och det kommer att inkludera alla dina installerade program, inställningar etc. Även om Windows 10 är en trevlig förbättring jämfört med Windows 7, använder den fortfarande samma bildskapande alternativ från Windows 7! Windows 10 har en ny funktion som heter Återställ denna PC, men den är inte lika mångsidig som en säkerhetskopiering av systembilden.

Du kan välja att antingen behålla dina personliga filer eller ta bort allt, men i båda fallen förlorar du alla dina program och appar. Dessutom förutsätter detta att den nuvarande hårddisken fortfarande fungerar korrekt. Om enheten misslyckas helt har du inte tur eftersom du inte kommer att kunna komma åt funktionen Återställ denna PC.

Det är alltid ett bra alternativ att ha, men du bör ha en fullständig systembild som du kan återställa oavsett tillståndet för Windows eller din hårddisk.

Skapa systembild för Windows 10

Många människor gillar att använda programvara från tredje part för denna strävan och det är helt förståeligt. Jag har faktiskt skrivit en artikel om fem gratis diskavbildningsverktyg som gör ett bra jobb. Dessa tredjepartsprogram tenderar att ha fler alternativ än det inbyggda Windows-verktyget.

Jag skapar personligen flera systembilder med olika verktyg eftersom jag har upptäckt att det ibland kan uppstå problem av olika anledningar när jag försöker återställa en säkerhetskopia. Nu till att skapa systembilden! Öppna först Kontrollpanelen i Windows 10. Från och med nu, om du går till säkerhetskopiering i appen Inställningar, länkar den bara till alternativet Kontrollpanelen.

Klicka på Säkerhetskopiera och återställa (Windows 7). Se till att ändra vyn till Små eller stora ikoner för att se listan över objekt.

Nu finns det två sätt att skapa en säkerhetskopia här. Du kan antingen klicka på Skapa en systemavbildning länk till vänster och gör en engångsbackup av hela systemet eller så kan du klicka på Upprätta backup längst till höger (visas inte på bilden), vilket skapar en systemavbildning och utför en schemalagd säkerhetskopiering av viktiga filer på din dator.

Jag föreslår att du använder Upprätta backup alternativet eftersom det låter dig återställa enskilda filer i händelse av oavsiktlig radering. Du bör dock bara göra det om säkerhetskopieringsplatsen finns på en separat disk på din dator. Det är ingen idé att säkerhetskopiera till en annan partition på samma hårddisk. Jag gör bara en systemavbildning eftersom alla mina filer lagras i molnet ändå, så det beror på din situation.

Om du klickar på Skapa en systemavbildning, kommer du att bli tillfrågad var du vill spara säkerhetskopian. Det finns tre alternativ: på en hårddisk, på en eller flera DVD-skivor eller på en nätverksplats. I mitt fall valde jag en annan disk som är installerad på mitt system.

Därefter måste du välja vilka enheter du vill säkerhetskopiera. Som standard väljer Windows systempartitionen, återställningspartitionen och EFI-systempartitionen. Du kan lägga till ytterligare enheter om du vill.

Längst ner kommer det att berätta hur mycket utrymme som krävs för säkerhetskopieringarna och hur mycket utrymme som finns tillgängligt på måldisken. Slutligen ser du en sammanfattning och kan starta säkerhetskopieringen genom att klicka Starta säkerhetskopiering.

Säkerhetskopieringsprocessen kommer att ta lite tid beroende på hur mycket data som behöver säkerhetskopieras och hur snabb måldisken är.

När säkerhetskopieringen är klar kommer du att bli tillfrågad om du vill skapa en systemreparationsskiva. Jag rekommenderar starkt att du gör detta omedelbart eftersom du behöver det för att återställa datorn ifall något går fel.

Du kan alltid skapa det senare, men det tar en risk. När du väl har skapat säkerhetskopian kommer du inte att ha någon indikation på den i dialogrutan se säkerhetskopiering och återställning eftersom det bara är en systembild. Men om du går till säkerhetskopieringsplatsen kommer du att se en mapp som heter WindowsImageBackup.

Observera att du inte kan komma åt innehållet i den här mappen eller ens kontrollera storleken osv. Det ägs av systemet och kan inte läsas eller nås av någon användare, inte ens administratören. Nu när du har en säkerhetskopia av ditt system, se till att skapa en annan med ett annat verktyg bara för att vara säker. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button