Säkerhetskopiera din Mac med Time Machine

Till skillnad från Windows , OS X har ett fantastiskt inbyggt verktyg för att säkerhetskopiera hela ditt operativsystem till en backup-enhet. På Windows(Windows) det är möjligt att skapa en systemavbildning (skapa en systemavbildning) , men detta är en kvardröjning Windows 7 och det är inte särskilt lätt att använda, särskilt när du behöver utföra en fullständig återställning.

Det bästa sättet att säkerhetskopiera och återställa ett Windows-system är att använda ett klonverktyg från tredje part. Lyckligtvis på Mac du kan bara använda tidsmaskin och njut av bekvämligheten med automatisk säkerhetskopiering och enkel återställning.

Dessutom kan du använda den för att återställa enskilda filer och mappar förutom att återställa hela ditt operativsystem, vilket är väldigt bekvämt.

Säkerhetskopiera Mac till Time Machine

Det är bäst att säkerhetskopiera din Mac till en helt separat hårddisk inuti eller utanför. Du kan montera enheten med USB , firewire eller Thunderbolt. Du kan också använda en nätverksenhet om den stöder Apple File Protocol . Faktiskt(I grund och botten) om du ser en körning in OS X kan du använda den som backup tidsmaskin .

För att komma igång, gå till Systeminställningar(Systeminställningar) och välj tidsmaskin.

Klick ” Välj backup-enhet(Välj Backup Disk) “, och välj sedan disken eller partitionen som ska säkerhetskopieras Mac OS Time Machine .

Välj menyalternativet

När du har valt den enhet du vill använda för säkerhetskopiering, klicka på ” Använd Disk(Använd disk) » . Du kan också kryptera din säkerhetskopia baserat på dina preferenser genom att markera rutan bredvid den, men säkerhetskopieringen kommer att ta längre tid.

Fönstret för val av säkerhetskopieringsdisk

Om du har ” Boka(Säkerhetskopiera automatiskt) säkerhetskopieringen bör starta automatiskt om ett par minuter.

Time Machine-fönstret gör en säkerhetskopia

Du kan också kontrollera ” Visa Time Machine” i menyraden(Visa Time Machine i menyraden) och återgå sedan till meddelandefältet högst upp på skärmen Mac, välj ikon (Mac)tidsmaskin (klocklogotyp med moturs pil) och välj “Säkerhetskopiera nu”(säkerhetskopiera nu).

Slutligen kan du klicka på ” alternativ(Alternativ)” på skärmen tidsmaskin och exkludera alla filer eller mappar som du inte vill säkerhetskopiera.

Rullgardinsmeny med Time Machine-ikonen

Uteslut objekt från säkerhetskopieringsfönstret

Det är ungefär det. Beroende på hur mycket data du har kommer det att ta tid för säkerhetskopieringen att slutföras. För mig, säkerhetskopiera cirka 400 GB data till en extern USB – Körningen tog cirka 10 timmar. Så var beredd att vänta. Som tur är kan du använda din dator som vanligt medan säkerhetskopieringen körs i bakgrunden.

I nästa inlägg kommer jag att skriva om hur man återställer enskilda filer och mappar med hjälp av tidsmaskin och hur man återställer allt Mac i händelse av ett systemomfattande fel. Njut av!

Till skillnad från Windows har OS X ett fantastiskt inbyggt verktyg för att säkerhetskopiera hela ditt operativsystem till en backup-enhet. Windows har en möjlighet att skapa en systemavbildning, men det är en kvarleva från Windows 7 och det är inte särskilt lätt att använda, speciellt när du måste göra en fullständig återställning.

Det bästa sättet att säkerhetskopiera och återställa ett Windows-system är att använda ett tredjepartskloningsverktyg. Lyckligtvis kan du på en Mac helt enkelt använda Time Machine och njuta av bekvämligheten med automatiska säkerhetskopieringar och enkla återställningar.

Du kan också använda den för att återställa enskilda filer och mappar förutom att återställa hela ditt operativsystem, vilket är väldigt bekvämt.

Säkerhetskopiera Mac till Time Machine

Det är bäst att säkerhetskopiera din Mac till en helt separat hårddisk, antingen internt eller externt. Du kan ansluta en enhet med USB, FireWire eller Thunderbolt. Dessutom kan du använda en nätverksenhet så länge den stöder Apple File Protocol. I grund och botten, om du kan se disken i OS X, kan du använda den som en Time Machine-säkerhetskopia.

För att börja, gå till Systeminställningar och välj tidsmaskin.

Välj Time Machine i Systeminställningar

Klicka på Välj Backup Diskoch välj sedan enheten eller partitionen för din Mac OS Time Machine-säkerhetskopia.

Välj menyalternativet Säkerhetskopiera disk

När du har valt den enhet du vill använda för säkerhetskopieringarna klickar du på Använd Disk. Du kan också kryptera din säkerhetskopia baserat på dina preferenser genom att markera rutan bredvid den, men säkerhetskopieringen kommer att ta längre tid.

Välj fönstret för backup-enhet

om du har Säkerhetskopiera automatiskt markerat, bör det börja utföra en säkerhetskopiering automatiskt efter ett par minuter.

Time Machine-fönstret gör en säkerhetskopia

Du kan också kontrollera Visa Time Machine i menyraden, gå sedan tillbaka till meddelandefältet högst upp på Mac-skärmen och välj Time Machine-ikonen (klocklogotypen med moturs pil) och välj säkerhetskopiera nu.

Slutligen kan du klicka på alternativ på Time Machine-skärmen och exkludera alla filer eller mappar som du inte vill säkerhetskopiera.

Time Machine-ikonens rullgardinsmeny

Uteslut objekt från säkerhetskopieringsfönstret

Det är ungefär det. Beroende på hur mycket data du har kommer säkerhetskopieringen att ta tid att slutföra. För mig tog det cirka 10 timmar att säkerhetskopiera cirka 400 GB data till en extern USB-enhet. Så var beredd att vänta. Lyckligtvis kan du använda din dator som vanligt medan säkerhetskopieringen sker i bakgrunden.

I ett framtida inlägg kommer jag att skriva om hur du återställer enskilda filer och mappar med Time Machine och hur du återställer hela din Mac i händelse av ett systemomfattande fel. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button