Säkerhet på arbetsplatsen: den kommer att förbättras tack vare humanoida robotar

Säkerhet på arbetsplatsen är en mycket aktuell fråga som under många år har reglerats i lag genom ett specifikt dekret: Lagdekret 81/08. Det är känt att att hålla en arbetsmiljö i absolut säkerhet, vad den än må vara, verkligen inte är en lätt uppgift. Men om några år kan detta förbättras avsevärt tack vare användningen av humanoida robotar.

Detta är målet för ergoCub-projektetfrån varaktighet triennalprecis börjat tack vare ett samarbete mellanInleda Italian of Technology (IIT) och denInail. Projektet i fråga innebär utveckling av två nya samarbetsrobotarinspirerad avhumanoid bebis iCub av IIT. ErgoCubs mål kommer att vara att för att underlätta arbeta genom att förbättra interaktionen mellan androider och människor genom att anställa bärbara teknologier kunna läsa av människokroppens rörelser, tillsammans med vitala tecken som hjärtfrekvens, temperatur, etc. Dessutom kommer androiderna att ha en konstgjort läder tack vare vilket de kommer att kunna mäta interaktioner med omgivningen och förstå hur man ingriper för att öka säkerhet av arbetstagaren under hans/hennes verksamhet.

Projektet som lanserats av IIT och Inail representerar en Bekräftelse vikten av att använda robotik som en möjlighet till förbättra säkerheten på arbetsplatsen. Faktum är att användningen av humanoida robotar på arbetsplatsen kan möjliggöra skapandet av idealiska förhållanden att göra resultaten av en tillgänglig för arbetare och produktionssystemet innovativ forskningsverksamhet. En verksamhet som är i linje med det nuvarande och alltid kontinuerligt teknisk utveckling och att det kan bidra, på ett sätt signifikantför att förbättra livet för människor som utför någon arbetsaktivitet.

Relaterade Artiklar

Back to top button