Säkerhet: om det är viktigt för dig bör du inte använda 4G

De smartphone hittills har han blivit en oskiljaktig resesällskap, men inte bara han. Om vi ​​tänker på det, är en av de väsentliga sakerna för att det ska vara Internet anslutning. Utan detta förblir det en rolig men inte längre användbar tekniklåda. Vem bryr sig om säkerhet han borde veta en sak. Eller snarare, han borde inte längre använda 4G-anslutning. Därför att?

De telefonoperatörer de hade blivit informerade redan från 2019 och hittills är det få som har pratat om det. Men användare över hela världen är med fara. Här är vad det är.

Ett brott i 4G-anslutningen äventyrar allas säkerhet

4G-nätverket är en av de mest utbredda och använda anslutningarna hittills. Det sägs att om84 % av världens befolkning använder det. Det betyder att nästan alla har en säkerhetsproblem.

En rapport ringde Ändra attack har, tack vare säkerhetsexperter, identifierat en fel i 4G-nätet som äventyrar Integritet av allt. Problemet är så allvarligt eftersom det utnyttjar en insekt i tre protokoll som nätverket är baserat på: förbindelse, urkoppling Och datautbyte.

I praktiken skulle denna brist tillåta gudar cyberkriminella att ändra brandvägg som styr åtkomst till repeatrar. På så sätt kunde vem som helst smyga sig in i nätverk. I riskzonen finns det därför personlig information, åtkomstdata till Home Banking och den som har mer.

Vilka är svagheterna i 4G-nätverket

Alter Attack-rapporten talar om tre dolda svagheter inom nätverket som kan sätta säkerheten för dem som använder 4G på spel. Här är de:

  • den första kallas Torped. Detta är ett säkerhetsproblem kopplat till de rapporter som telefonoperatören skickar när en anländer ringa upp eller a SMS för användaren. Under tiden kommer offrets smartphone geolokaliserade blockera det som anländer och skicka det i användarens namn;
  • den andra kallas Piercer. Tack vare denna sårbarhet kan en cyberbrottsling hacka sig in i samtalslista, att spela in inkommande och utgående e läsa SMS av offret. Allt detta tack vare möjligheten att 4G-bristen ger honom att upptäckaIMSI-identifierare;
  • slutligen här är den tredje som tar namnet IMSI-Cracking. Med detta bryter cyberbrottslingar igenom all säkerhet. Du gör dem till en telefonoperatör som hanterar och larmar användaren av inkommande samtal och SMS.

Kommer det att finnas en lösning på denna sårbarhet?

Många kommer att undra om det finns en lösning att lösa detta allvarliga säkerhetsproblem som förenar alla. Tråkigt att säga, detta är ett fel olösbar just för att den använder de tre grundläggande protokollen för 4G-anslutningen. Det finns två sätt att sluta ha problem:

  1. gå till en tredje generationens smartphone och prenumerera på ett erbjudande med 3G aktivt;
  2. vänta på ankomsten av femte generationens anslutning eller aktivera ett erbjudande som redan föreslår det. Till exempel det av Iliaden med 5G ingår. Men var noga med att verifiera att det geografiska bostadsområdet är täckt. Hur som helst, i de oavtäckta områdena återkommer faran.

Relaterade Artiklar

Back to top button