Säkerhet: Houston har vi ett problem i 4G och 5G

Vem känner inte till den berömda meningen för det olyckliga rymduppdraget: “”. I vårt fall “här“Refererar till säkerhet av nätverket 4G och nätverket 5G. Något mycket farligt sätter dig i fara Integritet av alla och över hela världen, ingen utesluten. Här är vad det är och låt oss försöka förstå om det kan åtgärdas.

Säkerhetsproblem i 4G-nätet och kanske även i 5G-nätet

Denna sorgliga upptäckt skulle vara resultatet av en forskning utförd av några forskareRuhruniversitetet i Bochum och av New York University Abu Dhabi. Det skulle finnas en insekt kapabel att besegra 4G-nätverket och med största sannolikhet även 5G-nätverket.

Detta gör det har fått smeknamnet IMP4GTalias Imitationsattacker i 4G-nätverk. Säkerhetsrisk skulle vara alla de enheter som använder teknik LTE att kommunicera. I praktiken är vi alla i fara, eller snarare, vår integritet är i fara. Ja, för att utnyttja denna bugg vad som helst hacker den kan ta över vår identitet och inte bara.

I riskzonen finns inte bara integritet, utan också våra pengar

Tyvärr, på grund av denna brist i säkerheten för 4G-nätverket, IMP4GT, skulle det också finnas pengar av användare. Faktum är att alla cyberbrottslingar som kan utnyttja det kan aktivera, utan det stackars offrets vetskap, betaltjänster genom att utnyttja sin identitet.

Enligt forskarna, genom att tvinga misstag i data som överförs mellan smarttelefonen och nätverkscellen kan säkerhetssystemen kringgås. DE tre protokoll som påverkas är:

  • förbindelse;
  • urkoppling;
  • datautbyte.

Och det är just i detta sista protokoll som bedrägerierna mot säkerheten uppstår. På det här sättet har en brottsling en chans styra en enhet inte hans genom att skicka data och sprida dem utan problem. Bland annat utan att vitaminet vet vem som kommer att upptäcka det när det är för sent. Ett stort säkerhetsproblem!

Vad kan vara lösningen

Alla hoppas att genom att byta till femte generationens nätverk kommer säkerhetsbristen i 4G att bli ett avlägset minne. Tvärtom är forskarna nästan övertygade om att IMP4GT kan vara det även utnyttjas i 5G. Det verkar dock vara svårt för cyberbrottslingar att hitta ett sätt att göra detta. Så för nu bör 5G-nätverket fortfarande vara orört.

Rapporten producerad av ALTER Attack på säkerheten för 4G-nätverket.

Relaterade Artiklar

Back to top button