Sagan om ringen: upptäck de första bilderna och bakom kulisserna i serien från Amazon

Kraftringar © MATT GRACE/AMAZON STUDIOS

Som ofta är fallet med kommande event fungerar, är det Vanity Fair som har scoop på de första riktiga bilderna i serien Sagan om ringen: Maktens ringar. Om du är nyfiken på att se hur några kända karaktärer ser ut i sin ungdom, eller att upptäcka de som skapats för tillfället, är det dags tack vare några bilder.

Media ger också lite ytterligare information om den ambitiösa serien från Amazon.

Galadriel och Halbrand är på en flotte…

Efter en liten teaser och flera affischer för att visa sina händer, kostymer och accessoarer, The Lord of the Rings: The Rings att kunna är redo att visa sina första karaktärer mer konkret. I väntan på en trailer som inte borde komma direkt, eftersom serien inte kommer att sändas på Prime Video förrän den 2 september, kommer här tio bilder från inspelningen.

Rings of Power © Amazon Studios

Fans av Tolkiens romaner (vars serier hämtar inspiration på långt håll, främst med hjälp av bilagorna som berikar Midgårds universum) och Peter Jacksons filmer (den sistnämnde är inte involverad i projektet) kommer framför allt att få se återkomsten av två välkända karaktärer: Galadriel och Elrond. Spelade av Morfydd Clark respektive Robert Aramayo, kommer de logiskt att vara representerade i sina yngre år, eftersom händelserna i serien äger rum flera tusen år före händelserna i serien. Hobbit och Sagan om ringen.

Elrond © Amazon Studios

En anpassning som måste göra val

För att kunna behålla karaktärer från en säsong till en annan (fem är planerade om allt går som det ska) har produktionen också valt att komprimera originalberättelsen som tar upp skapandet av de berömda maktringarna och allt det som kretsar kring – en berättelse som normalt sträcker sig över hundratals år. ” Det kan finnas fans som vill att vi ska göra en Midgårdsdokumentär, men vi ska berätta en historia som sammanför alla dessa saker. “, förklarar särskilt JD Payne, co-showrunner med Patrick McKay.

Bronwyn © Amazon Studios

Vanity Fair, som kunde se de tre första avsnitten av serien, berättar att Galadriel i början är vilse på en flotte tillsammans med en karaktär skapad för serien, Halbrand (Charlie Vickers). Den senare är en “flykting från sitt förflutna”, och det är i princip allt vi vet om honom.

Rings of Power © Amazon Studios

Som de andra bilderna visar kommer det förutom alverna från Lindon och människorna på Númenor också att vara fråga om dvärgarna i Khazad-dûm, men även om hobitarna (eller i alla fall om deras förfäder). Det räcker med att säga att det borde finnas något att berätta.

När det gäller tonen i serien är produktionens önskan att vända sig till maximalt personer, inklusive barn på tio år. Även om det naturligtvis kommer att finnas några oroande passager, förvänta dig inte vare sig våldet eller sexualiteten hos Game of Thrones till exempel. “ Det är en serie om vänskap, om brödraskap och om underdogs som möter väldigt mörka saker. »

Halbrand © Amazon Studios

Om Amazon inte ville kommunicera den exakta budgeten för serien vill beräkningarna och uppskattningarna att de fem säsongerna överstiger miljarden dollar. Enbart den första salvan av avsnitt skulle ha kostat 462 miljoner dollar. Som jämförelse, den första säsongen av Tidens hjul uppgick till 80 miljoner dollar.

Rings of Power © Amazon Studios

Rings of Power © Amazon Studios

Rings of Power © Amazon Studios

Källa: Vanity Fair

Relaterade Artiklar

Back to top button