Säg adjö till Hyundai Ioniq, efter sex års lojal tjänst

Hyundai Ioniq plug-in hybrid © Hyundai

Lanserades 2016 i hybridversion, plug-in hybrid och elektrisk, Hyundai Ioniq viker nu ut.

Den sydkoreanska biltillverkaren kommer att stoppa produktionen av fordonet nästa månad.

Vägens slut för Hyundai Ionic

2016 lanserade tillverkaren Hyundai Ioniq, ett fordon som då erbjuds i tre motorer: hybrid, laddningsbar hybrid och 100 % elektrisk. Idag bekräftar varumärket slutet på produktionen av modellen i Ulsan-fabriken, som börjar gälla från och med nästa månad. På många marknader finns Hyundai Ioniq inte längre i katalogen.

Men få inte panik, nedläggningen av produktionen av Hyundai Ioniq har varit planerad sedan länge, och gruppen fokuserar nu på nya elektriska modeller utvecklade från den interna E-GMP-plattformen, såsom Genesis GV60, Kia EV6 eller… Ioniq 5.

Hyundai Ioniq 5 © David Nogueira

Faktum är att om den första Ioniq hoppar av, lämnar den ett arvsnamn som kommer att användas för att döpa nya 100% elfordon från Hyundai.

Kom ihåg att Hyundai Ioniq 5 nyligen vann inte mindre än tre titlar på New York International Auto Show, nämligen ” Årets bil i världen », « Årets elfordon i världen “och” World Car Design of the Year !

Hyundai Ioniq 5-test: redo att tävla med Volkswagen ID.4… och Tesla Model Y?

Oavsett om du är ett fan av den mycket specifika designen av denna Ioniq 5 eller inte, lämnar Hyundais SUV – som tillverkaren själv beskriver den – dig inte oberörd. Efter en första statisk presentation som hade fått oss att vattnas i munnen kunde vi ta ratten för en blandad resa, som simulerade en sorts helgavgång. Respons!
Läs mer

Källa: InsideEVs

Relaterade Artiklar

Back to top button