SafePad – slutkrypterad anteckningsbok online

Vi behöver säkerhet överallt, termer som “kryptering” och “auktorisering” har blivit vanliga nu för tiden. Men hur är det med säkerheten för ditt anteckningsblock? Ja, vi skriver ner många enkla saker i vår textredigerare eller anteckningsblock. Logga in(Enter) till ” Safepad är ett gratis online krypterat alternativ till den vanliga Notepad-appen. Safepad är inte bara ett krypteringsverktyg, utan också ett anteckningsprogram som gör dina anteckningar tillgängliga var som helst i världen. Hur du än vill använda den, Safepad är definitivt en pålitlig och säker webbanteckningsapp.

SafePad recension

Innan vi dyker in i själva appen och dess funktioner, låt oss prata om tekniken den använder. Innan(För det första) var appen skriven helt för skojs skull och utan vinst. Så “SafePad” kommer alltid att vara gratis och utan annonser. Den inmatade informationen är krypterad från ände till ände. Det betyder att texten du anger krypteras innan den skickas till servern. Den returneras också krypterad och dekrypterad direkt på din enhet.

Krypterad online anteckningsbok

Data krypteras med 3 chiffer AES-256-CTR ( Twofish-CTR ( Salsa20 )). Och lösenfrasen lagras inte någonstans. Se till att du kommer ihåg din lösenfras eftersom det inte finns något annat sätt att återställa den och du kan förlora åtkomst till dina data. Dessutom är verktyget helt anonymt och du behöver inte registrera dig eller lämna någon information om dig själv. För mer säkerhet erbjuder verktyget också tvåfaktorsautentisering och ansluter alltid via en säker anslutning. HTTPS .

Nu när det gäller Safepad , det är en minimal app utan krusiduller. Det är väldigt lätt att använda och väldigt snabbt att sätta upp. Efter att du har öppnat Safepad måste du ange ett användarnamn. Välj(Välj) alla tillgängliga användarnamn och fortsätt. Passera ReCaptcha och aktivera 2FA om du vill. För tvåfaktorsautentisering behöver du ladda ner appen på din mobiltelefon. När du har slutfört konfigureringen, Safepad » kommer att starta en snabbguide för att använda programmet. Du kan hoppa över det helt om du vill.

Du är nästan redo att skapa dina säkra anteckningar, men innan dess väljer du ett bra och starkt lösenord. Kom ihåg att lösenfrasen inte lagras någon annanstans och att förlora den innebär att du förlorar din data. Ge nu din anteckning en titel och innehåll. Safepad accepterar endast textinnehåll. Enkel redigering som fetstil, understruken, typsnitt är inte tillåten ännu. När du är klar med anteckningen klickar du på “Spara” så krypteras anteckningen precis framför dig och sparas sedan på servern.

Du kan enkelt skapa en annan anteckning genom att välja ” Ny(Ny)” i rullgardinsmenyn SafePad lista(SafePad) . Och du får ställa in olika lösenfraser för olika anteckningar, den här funktionen är praktisk när du delvis vill dela dina skyddade anteckningar med någon. Om du nu har skapat och sparat dina anteckningar är allt du behöver göra att klicka på ” Utgång “. (Avsluta) Du kan komma åt dina anteckningar igen genom att ange samma användarnamn och lösenfras. Du kan till och med dela ditt användarnamn och lösenordsfras för att ge någon åtkomst till dina anteckningar.

Safepad är inte bara ett anteckningsprogram, utan också mycket mer. Bortsett från säkerhetsfunktionerna låter appens natur dig göra anteckningar var som helst och komma åt dem var som helst. Appen som helhet är vackert designad och responsiv. Du kanske inte stöter på några problem när du skapar anteckningar från en mobil enhet. Om du gillar att göra snabba anteckningar som är säkra och lättillgängliga, prova (gå och kolla in) SafePad.

Vi behöver säkerhet överallt, termer som ‘kryptering’ och ‘auktorisering’ har blivit vanliga nuförtiden. Men vad sägs om säkerhet på ditt anteckningsblock? Ja, vi antecknar många enkla saker i vår textredigerare eller anteckningsblock. Stiga på’Safepad‘ ett gratis online-end-to-end-krypterat alternativ till din konventionella anteckningsbokapplikation. Inte bara ett krypteringsverktyg, SafePad kan också fungera som din anteckningsapplikation och göra dina anteckningar tillgängliga var som helst i världen. Hur du än vill använda den är “SafePad” förvisso en pålitlig och säker webbapp för anteckningar.

SafePad recension

SafePad end-to-end krypterad online-anteckningsblock

Innan vi gräver djupare in i själva applikationen och dess funktioner, låt oss prata om tekniken den använder. Först och främst kodades applikationen helt för skojs skull och utan vinst. Så “SafePad” kommer alltid att vara gratis och annonsfri också. Datan du anger är krypterad från ände till ände. Vilket innebär att texten du anger krypteras innan den skickas till servern. Och den returneras också i krypterad form och dekrypteras direkt på din enhet.

Krypterat online-anteckningsblock-verktyg

Data krypteras med 3 chiffer AES-256-CTR (Twofish-CTR (Salsa20)). Och lösenfrasen lagras inte någonstans. Se till att du kommer ihåg din lösenfras eftersom det inte finns något annat sätt att återställa den och du kan förlora åtkomst till dina data. Dessutom är verktyget helt anonymt och du behöver inte registrera dig eller ge någon information om dig själv. För mer säkerhet erbjuder verktyget även tvåfaktorsautentiseringar och ansluter alltid via en säker HTTPS-anslutning.

Nu kommer det till själva SafePad, det är en minimal applikation utan krusiduller. Den är superenkel att använda och väldigt snabb att installera. När du har öppnat SafePad måste du ange ett användarnamn. Välj ett tillgängligt användarnamn och fortsätt. Slutför ReCaptcha och aktivera 2FA om du vill. För tvåfaktorsautentiseringar måste du ladda ner en applikation på din mobil. När du är klar med installationen kommer “SafePad” att starta en kort handledning om hur du använder programmet. Du kan hoppa över det helt om du vill.

Du är nästan redo att skapa dina säkra anteckningar, men innan dess väljer du en bra och stark lösenfras. Kom ihåg att lösenfrasen inte lagras någon annanstans och att förlora den innebär att du förlorar din data. Fortsätt nu, ge din anteckning en titel och lite innehåll. SafePad tar bara in oformaterad text. Enkel som fetstil, understruken, teckensnittsredigering är ännu inte tillåten. När du är klar med din anteckning, tryck på spara och anteckningen krypteras precis framför dig och sparas sedan på servern.

Du kan enkelt skapa en annan anteckning genom att välja ‘Ny‘ från SafePad-rullgardinsmenyn. Och du får ställa in en annan lösenfras för olika anteckningar, den här funktionen är praktisk när du vill dela dina säkra anteckningar med någon delvis. Om du nu är klar med att skapa och spara dina anteckningar är allt du behöver göra att trycka på ‘utgång‘knapp. Du kan komma åt dina anteckningar igen genom att ange samma användarnamn och lösenordsfras. Du kan till och med dela ditt användarnamn och lösenordsfras för att ge någon åtkomst till dina anteckningar.

SafePad är inte bara ett anteckningsverktyg utan mycket mer. Förutom säkerhetsfunktioner låter programmets natur dig ta anteckningar var som helst och komma åt dem överallt. Appen är överlag vackert designad och lyhörd också. Så du kanske inte möter några problem när du tar dina anteckningar från en mobil enhet. Om du gillar att göra snabba anteckningar som är säkra och lättillgängliga, kolla in SafePad.

Relaterade Artiklar

Back to top button