Safari kan snart erbjuda ett mörkt läge på begäran

Safari MacBook Pro © © Nathan Le Gohlisse för Clubic

Anses sent jämfört med andra webbläsare
av några av dess användare, Safari
fortsätter att förbättras genom att ta hänsyn till deras feedback, särskilt på platsvisning.

Nya funktioner kommer till Safari, inklusive ett mörkt läge på begäran som borde ge användarna mer flexibilitet.

Ett mer avancerat mörkt läge på Safari

iOS 15.4 kommer snart och ger oss redan en förhandstitt på framtida Safari-funktioner. Standardwebbläsaren för Apple-produkter fortsätter att förbättras med nya funktioner, men inte tillräckligt för att förhindra att den tappar mark mot konkurrenterna. Genom att gräva i källkoden för Webkit, dess renderingsmotor, 9to5Mac upptäckte att Safari snart kommer att välkomna ett användbart nytt alternativ: ett mörkt läge på begäran.

För närvarande, och sedan iOS 13, är det allt eller inget: alla webbsidor anpassar sig efter det läge som valts i iOS, ljust eller mörkt. Med denna nya funktionalitet kommer användare att kunna välja visningsläge för varje enskild webbplats, oavsett vilket standardläge som valts i operativsystemet och om platsen i fråga är designad för denna skärm eller nej.

På liknande sätt förbereder Apple också ett alternativ för att blockera eller tillåta popup-fönster från webbplatser från fall till fall på iOS och macOS. Sista upptäckten och inte minst: ett API för att hantera cookie-samtycke, utan att någon vet mer om det för tillfället. Det återstår att se när alla dessa nya funktioner kommer att finnas tillgängliga.

Källa: 9to5mac

Relaterade Artiklar

Back to top button