Safari 16: upptäck vad som är nytt i Apples webbläsaruppdatering

Safari MacBook Pro © © Nathan Le Gohlisse för Clubic

Vid sidan av implementeringen av iOS 16, som lanserades tidigare i veckan, och en ny version av macOS Monterey, rullar Apple ut en stor uppdatering till sin Navigatör med ankomsten av Safari 16.

Den här nya versionen misslyckas med att revolutionera upplevelsen som erbjuds av Safari och förbättrar prestandan för Apples ikoniska webbläsare samtidigt som den stärker säkerhetsnivån. Det ger också några intressanta nya funktioner, som börjar med nya anpassningsalternativ för flikgrupper.

Fler anpassningsbara flikgrupper

Allt vanligare i våra webbläsare, flikgrupper låter dig föga överraskande gruppera flera flikar på ett ställe för att organisera dem enklare och öka produktiviteten. Tanken är också att snabbt kunna komma åt flera flikar utan att behöva hålla alla öppna i Safari.

Med Apples senaste webbläsaruppdatering är det nu möjligt att lägga till olika bakgrunder för startsidan för varje flikgrupp. Ett bra sätt att identifiera dem vid första anblicken. Användare kommer också att kunna fästa ofta besökta webbplatser till en grupp av flikar, ange XDA-utvecklare.

Ytterligare synkronisering mellan dina enheter

Avsedd denna gång för dem som använder Safari på flera enheter samtidigt (på iPhone, iPad och Mac, till exempel), kommer en annan ny funktion att göra det möjligt att synkronisera inställningarna för olika webbplatser på alla en användares enheter. För att öka säkerheten kommer Apple också att tillåta användare att ändra sina starka lösenord som redan är sparade i nyckelringen för att uppfylla kraven på vissa webbplatser.

Fortfarande på säkerhetssidan meddelade Apple också att de har distribuerat säkerhetskorrigeringar på Safari 16. Företaget förklarar att det har åtgärdat ett problem som potentiellt gjorde det möjligt för webbplatser att spåra användare genom Safari-webbtillägg. Tre WebKit-sårbarheter har också åtgärdats, lyder det.

Denna Safari-uppdatering rullas ut. Du bör kunna dra nytta av det nu (eller mycket snart) genom att gå till Systeminställningar under fliken Programuppdatering.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button