Så småningom kommer du inte att kunna använda TikTok för att sälja eller shoppa.

© Shutterstock

Trots sin önskan att blanda sig i en värld av online shopping, Tick ​​tack träffa en vägg. Så funktionaliteten kunde i slutändan inte distribueras i Frankrike.

Mellan två skandaler kopplade till dataläckor på den amerikanska marknaden fortsätter TikTok att diversifiera sitt utbud. Det kinesiska sociala nätverket testar särskilt möjligheten att lansera månatliga prenumerationer och erbjuder till och med sina användare att betala för tillgång till originalinnehåll. Men det är inte allt eftersom applikationen också syftar till att hitta en plats i den västerländska näthandelns värld.

Redan ett erkännande av misslyckande?

Endast tillgänglig i Storbritannien sedan slutet av 2021, möjligheten att sälja och köpa föremål via TikTok har uppenbarligen inte varit en stor hit. Faktum är att Ekonomiska tider rapporterar att ByteDance har valt att stoppa lanseringen av funktionen i Europa och USA. Den borde dock ha landat i år i flera territorier inklusive Frankrike. Men denna liveshopping har hittills lockat få människor. Försäljningen skulle därmed bli mycket låg och skapare som är involverade i detta initiativ skulle äntligen ha slutat stödja det.

Den kinesiska versionen av TikTok (som heter Douyin) är dock starkt beroende av onlineköp som är orkestrerade av plattformens skapare och påverkare. Men såsen tar inte i väst. Därför önskar företagets ledare för tillfället bara att koncentrera sig på framgången för deras funktionalitet i Storbritannien.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button