Så här visar och tar du bilder i bredbildsformat (16:9) på iPhone

Om du äger någon av de nyare iPhones har du säkert märkt att när du tar en bild med kameran så dyker det alltid upp svarta fält på vardera sidan av bilden. Skärm iPhone(iPhone-skärm) har en annan sidförhållande,(bildförhållande) än fotografiet, alltså bild är det inte(bilden inte) fyller hela skärmen.

För sådana som mig är det bara irriterande. Ja, hur Apple gör det(Apple), det finns fördelar, som jag kommer att förklara nedan, men det frustrerar mig fortfarande att jag inte kan njuta av helskärm ögonblicksbild(bredbildsbild) på din iPhone.

Lyckligtvis finns det flera sätt att ta och visa dina redan tagna bredbildsbilder på iPhone. I det här inlägget kommer jag att visa dig hur du redigerar bilder till widescreen och hur du tar ett foto i widescreen, även om det senare alternativet har några varningar.

Bildförhållanden

Innan vi går in på detaljerna, låt oss försöka förstå varför bilder tagna med iPhone kommer att ha svarta fält på båda sidor av bilden, som visas nedan:

Iphone tar bilder med bildförhållandet 4:3. Varför? Tja, tydligen är detta det föredragna förhållandet för fotografering eftersom det fångar fler pixlar i bilden och är det föredragna formatet för utskrift etc. Om de använde ett 16:9-förhållande för foton, skulle du inte kunna fånga så mycket som möjligt i varje ram.

Har du någonsin märkt att när du byter från foto till video på iPhone, kameran kommer(kamera zoomar) ? Detta beror på det faktum att HD-video spelas in med (HD-video)sidförhållande(bildförhållande) 16:9 och fyller därför hela skärmen. Nackdelen är att ramen måste beskäras, och synfältet är mycket mindre.

Enligt min åsikt, Äpple var tänkt att lägga till möjligheten att ta bilder med ett bildförhållande på 16:9 och helt enkelt varna användare att upplösningen skulle vara lägre än den maximala möjliga upplösningen för bildförhållande bilder(förhållande bild) 4:3 . I mina tester, ett foto med max upplösning(upplösningsfoto) i 4:3-format från min iPhone 6S Plus var 4032 x 3024.

På iOS finns det två sätt att göra dina bilder bredbildsformat i bildförhållandet 16:9: antingen genom att redigera fotot eller genom att ta ett foto medan du spelar in en video. Om du redigerar ett 4:3-foto och konverterar det till 16:9 blir den resulterande upplösningen 4032 x2268 . Om du tar ett 16:9-foto medan du spelar in video kommer upplösningen att hamna på 3840×2160.

bredbildsbild från iphone

Så vad betyder det? Faktiskt(I grunden) om du gillar widescreen, fortsätt bara att ta bilder i standardformatet 4:3 och redigera dem till 16:9 senare som jag gjorde ovan. Du måste beskära bilden lite (höjd), men du kommer att få foto med högsta upplösning(upplösningsbild).

Bredbildsbilder på iPhone

Så nu när du förstår mekaniken med att ta och visa bilder på din telefon, låt oss prata om två sätt att få bredbildsbilder. Den första metoden är den enklaste, men den kräver att du spelar in en video.

Öppna applikationen ” Kamera (Kamera) » och växla(app och switch) på video. När du börjar spela in video, längst ned på skärmen en vit cirkel visas. (cirkel visas) Detta gör att du kan ta bilder medan du spelar in video.

ta ett foto under videon

Det finns flera anledningar till varför detta inte är det bästa sättet att få ett bredbildsfoto. Först måste du spela in en video för att kunna ta en bredbildsbild. Självklart kan du bara ta bort videon senare, men vem vill fortsätta ta en video varje gång de behöver ta en bild?

För det andra, som jag nämnde tidigare, upplösningen på ett foto som tagits in kameraläge(kameraläge), mindre än om du bara skulle redigera ett vanligt 4:3-foto. Så låt oss prata om hur man redigerar ett foto. Öppna applikationen ” Foto ” (Foton) och tryck(app och tryck på) bilden du vill redigera.

redigera Foto

I det övre högra hörnet klickar du på länken ” Förändra “.(redigera)

beskära bilden med rotation

Klicka nu på den första ikonen längst upp som är för att rotera och beskära bilden.

ändra bildförhållande

Några fler ikoner kommer att dyka upp tillsammans med något som ett hjul(hjulsortering) som du kan använda för att rotera bilden. I vårt fall måste vi klicka vidare bildförhållande-knappen(knapp för bildförhållande) längst ner, bredvid ” Avbryt(Avbryt) ” .

ändra bildförhållande

Du kommer nu att få en popup med flera olika bildförhållanden att välja mellan. Du måste scrolla till botten för att hitta förhållandet 16:9 och klicka på den.

nytt bildförhållande

Slutligen måste du beskära bilden genom att dra runt den med fingret. Den del som finns inuti lådan blir ditt nya storformatsfoto.

beskära bild

Klick “Redo(Klar)” och ditt foto kommer nu att vara i bredbildsformat! Det är allt. Tyvärr finns det inget sätt att göra detta med paket, set(batch eller set) eller bilder åt gången. Du måste manuellt redigera alla foton du vill ha i widescreen.

Kamera+

Om det låter för komplicerat kan du ladda ner appen Camera+ från appen Lagra(App Store). du kan förändra fotograferingsläge(fotograferingsläge) till 16:9 och bilderna sparas automatiskt i den vanliga katalogen kameror(kamera rulle) .

kamera plus

Klicka bara på den lilla plusikonen bredvid den stora vita rund knapp,(cirkelknapp) och välj sedan widescreen-ikonen från menyn som visas. För att spara bilder i albumet ” Kamera rulle”(kamerarulle), tryck liten hamburgare ikon(hamburgerikon) (tre rader), tryck sedan på ” Automatisk sparning(AutoSpara)” och välj “Kamera rulle(Kamera rulle)” .

Det här är förmodligen det enklaste sättet att se till att alla dina bilder tas i widescreen utan att behöva göra något annat manuellt. Upplösningen på bilden var också 4032×2268, så detta är också högsta möjliga upplösning(max upplösning) i detta format. Du kan göra många andra fantastiska saker med den här appen, så det är helt värt kostnaden om du älskar bredbildsbilder hela tiden.

Jag hoppas att dessa tips hjälper dig att förstå och njuta av bilderna du tar med din iPhone. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Om du har någon av de nyare iPhones har du säkert märkt att när du tar en bild med kameran så har den alltid svarta fält på vardera sidan av bilden. iPhone-skärmen har ett annat bildförhållande än bilden och därför fyller bilden inte upp hela skärmen.

För en som mig är detta bara ett irritationsmoment. Ja, det finns fördelar med hur Apple gör det, vilket jag kommer att förklara nedan, men det är fortfarande frustrerande att jag inte kan njuta av en full widescreen-bild på min iPhone.

Lyckligtvis finns det ett par sätt du kan ta och visa dina redan tagna bilder i bredbildsformat på iPhone. I det här inlägget kommer jag att visa dig hur du redigerar bilder så att de kan vara widescreen och hur du tar ett foto i widescreen, även om det senare alternativet kommer med några varningar.

Bildförhållanden

Innan vi går in på detaljerna, låt oss försöka förstå varför bilder tagna på iPhone kommer att ha svarta fält på vardera sidan av fotot som visas nedan:

4x3 iphone foto

Iphone tar bilder med bildförhållandet 4:3. Varför? Tja, det är tydligen det föredragna förhållandet vid stillbildsfotografering eftersom det fångar fler pixlar i bilden och är det föredragna formatet för utskrift, etc. Om de skulle använda ett 16:9-förhållande för foton, skulle du inte kunna fånga lika mycket i varje bild.

Har du någonsin märkt att kameran zoomar in när du byter från foto till video på iPhone? Det beror på att HD-video spelas in i bildförhållandet 16:9 och fyller därför upp hela skärmen. Nackdelen är att skottet måste beskäras och synfältet är betydligt mindre.

Enligt min åsikt borde Apple ha lagt till ett alternativ att ta 16:9-bilder också och bara varnat användarna att upplösningen skulle vara lägre än den maximala upplösningen som är möjlig med en bild i 4:3-förhållandet. I mina tester var ett foto med maxupplösning i 4:3-format från min iPhone 6S Plus 4032 x 3024.

I iOS finns det två sätt att få dina bilder i 16:9 widescreen-förhållande: antingen genom att redigera fotot eller genom att ta en bild medan du spelar in en video. Om du redigerar ett 4:3-foto och konverterar det till 16:9 blir den resulterande upplösningen 4032 x 2268. Om du tar ett 16:9-foto medan du spelar in en video blir upplösningen 3840×2160.

widescreen iphone foto

Så vad betyder det? I grund och botten, om du gillar bredbildsformatet, fortsätt bara att ta bilder i standardförhållandet 4:3 och redigera dem helt enkelt till 16:9 vid en senare tidpunkt som jag gjorde ovan. Du måste beskära bilden lite (höjdmässigt), men du får den högsta upplösningen.

Bredbildsbilder på iPhone

OK, så nu när du förstår mekaniken bakom hur bilderna tas och visas på din telefon, låt oss prata om de två sätten att få bredbildsfoton. Det första sättet är det enklaste, men det kräver att du tar en video.

Öppna Kamera app och växla till video. När du börjar spela in en video ser du en vit cirkel längst ned på skärmen. Detta gör att du kan ta en bild medan du spelar in en video.

ta bild under video

Det finns ett par anledningar till varför detta inte är det bästa sättet att få ett bredbildsfoto. För det första måste du ta en video för att ta bredbildsbilden. Självklart kan du bara ta bort videon senare, men vem vill fortsätta ta videor varje gång de vill ta ett foto?

För det andra, som jag nämnde tidigare, är upplösningen på bilden som tas i kameraläge mindre än om du bara redigerade standardfotot 4:3. Så låt oss prata om hur man redigerar ett foto. Öppna Foton app och tryck på bilden du vill redigera.

redigera Foto

Längst upp till höger, gå vidare och tryck på Redigera länk.

beskära rotera bilden

Tryck nu på den första ikonen mot toppen, som är till för att rotera och beskära bilden.

ändra bildförhållande

Några fler ikoner kommer att dyka upp tillsammans med ett hjul som du kan använda för att rotera bilden. I vårt fall måste vi trycka på bildförhållandeknappen längst ner, precis bredvid Avbryt knapp.

ändra bildförhållande

Nu får du en popup med flera olika bildförhållanden att välja mellan. Du måste scrolla hela vägen ner för att hitta 16:9 förhållandet och tryck på det.

nytt bildförhållande

Slutligen måste du beskära bilden genom att flytta runt den med fingret. Den del som finns inuti lådan är vad som kommer att bli ditt nya bredbildsfoto.

beskära bild

Knacka Gjort och ditt foto kommer nu att vara i widescreen-format! Det är ungefär allt som finns. Tyvärr finns det inget sätt att göra detta på en batch eller set eller bilder på en gång. Du måste manuellt redigera varje foto du vill ha i bredbildsformat.

Kamera+

Om det låter som för mycket jobbigt kan du ladda ner en app från App Store som heter Camera+. Du kan ändra fotograferingsläget till 16:9 och få bilderna automatiskt lagrade i den vanliga kamerarullen.

kamera plus

Klicka bara på den lilla plusikonen bredvid den stora vita cirkelknappen och välj sedan widescreen-ikonen i menyn som dyker upp. För att spara bilder på din kamerarulle, tryck på den lilla hamburgerikonen (tre rader) och tryck sedan på Automatisk sparning och välj Kamera rulle.

Detta är förmodligen det enklaste sättet att säkerställa att alla dina bilder tas i bredbildsformat utan att behöva göra något annat manuellt. Bildens upplösning var också 4032×2268, så det är också den högsta möjliga upplösningen i det formatet. Du kan göra många andra bra saker med den appen, så det är helt värt kostnaden om du gillar bredbildsbilder hela tiden.

Förhoppningsvis hjälper dessa tips dig att förstå och njuta av de bilder du tar på din iPhone. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button