Så här visar du logg över alla USB-enheter som är anslutna till din Windows-dator

Praktiskt verktyg USBDriveLog från Nirsoft(USBDriveLog) låter dig se all viktig information om alla USB – enheter anslutna till din dator. Det kräver ingen installation. Allt du behöver göra är att ladda ner och köra programmet. Låt oss se hur man använder denna gratis programvara för att se detaljer om olika USB – enheter.

Hur man visar loggen över alla USB – enheter anslutna till din dator

Om du vill undersöka eller få information om några USB-anslutningar(USB)-enheter kan du använda USBDriveLog från NirSoft . Verktyget kan visa information relaterad till alla händelser USB-minne till exempel (USB)enhetsmodell(Enhetsmodell) , version(Revision) tillverkare(tillverkare) serienummer(serienummer) etc.

 1. Kör den körbara filen – USBDriveLog.exe för att starta applikationen.
 2. Kontrollera huvudfönstret för hela loggen USB-enhet för ditt nuvarande system.(USB)
 3. Välj några objekt.
 4. Spara valda objekt till fil kommaavgränsad/tabavgränsad/HTML/XML/JSON .
 5. Använd informationen för analys.

USBDriveLog för Windows 10 PC

Låt oss ta en närmare titt på detta gratisverktyg!

Besök den officiella nedladdningslänken USBDriveLog . Eftersom detta verktyg är en liten fristående fil .exe du kan köra det på vilket system som helst utan att installera det.

Huvudfönstret öppnas omedelbart. USBDriveLog .

Fastighetsinformation

Välj(Välj) valfri post från listan och dubbelklicka på den för att kontrollera dess egenskaper. Du kan hitta information relaterad till det:

 • Enhetsmodell
 • Redaktionell
 • Tillverkare
 • Serienummer
 • Anslutningstid
 • Avstängningstid
 • Enhets-ID
 • enhetskapacitet etc.

USBDriveLog hämtar information från händelseloggkanaler Microsoft-Windows-partition/diagnostik och Microsoft-Windows-Storsvc/Diagnostic eftersom båda kanalerna är aktiverade som standard i Windows 10 .

Spara valda objekt

Om du vill spara någon information relaterad till USB – enhet, tryck på ” Arkiv” och välj alternativet ” (Fil)Spara valda objekt(Spara valda objekt)” från listan.

Välj sedan en plats för att spara de valda objekten till en fil kommaavgränsad/tabavgränsad/HTML/XML/JSON .

På samma sätt, om du vill se loggen USB – en extern enhet. Gå till menyn ” Fil”(Arkiv) och välj ” Välja(Välj datakälla) datakälla” (F7).

Välja ett alternativ för extern mapp

Klicka sedan på rullgardinsmenyn bredvid kombinationsrutan ” Ladda från” för att välja alternativet ” (ladda från)Extern mapp(Extern mapp)”.

Ange händelseloggmappen på den externa hårddisken (t.ex. F:\Windows\System32\winevt\Logs ) och tryck på knappen OK .

Det är inte allt. Du kan använda det här verktyget för att läsa loggen USB-minne med (USB) fjärrdator (fjärrdator) . Den här funktionen fungerar dock bara om du har behörighet att läsa händelseloggen på fjärrdatorn.

USBDriveLog fungerar bra i båda versionerna Windows 10 (32-bitars och 64-bitars). Tidigare versioner av Windows stöds inte eftersom de inte stöder de nödvändiga händelseloggkanalerna. Du kan ladda ner den från nirsoft.net.

Ett praktiskt verktyg från Nirsoft heter USBDriveLog låter dig granska alla viktiga detaljer om alla USB-enheter som är anslutna till din dator. Det kräver ingen installation. Allt du behöver göra är att ladda ner och köra programmet. Låt oss se hur man använder detta gratisprogram för att visa detaljer relaterade till de olika USB-enheterna.

Hur man visar logg över alla USB-enheter som är anslutna till din dator

Oavsett om du vill göra en undersökning eller få insikter om några USB-minnesanslutningar kan du använda USBDriveLog av NirSoft. Verktyget kan visa information relaterad till en USB-enhetshändelse som enhetsmodell, revision, tillverkare, serienummer och mer.

 1. Kör den körbara filen –USBDriveLog.exe för att starta programmet.
 2. Kontrollera i huvudfönstret för alla USB-enhetsloggar för ditt nuvarande system
 3. Välj några objekt.
 4. Spara de markerade objekten i filen.
 5. Använd informationen för analys.

USBDriveLog för Windows 10 PC

Låt oss utforska detta gratisprogram lite mer i detalj!

Besök den officiella länken för att ladda ner USBDriveLog. Eftersom det här verktyget bara är en liten fristående .exe-fil kan du köra den på alla system utan att installera den.

Visa en logg över alla USB-enheter som är anslutna till din dator med USBDriveLog

Omedelbart öppnas huvudfönstret för USBDriveLog.

Egenskapsinformation

Välj valfri post i listan och dubbelklicka på den för att kontrollera dess egenskaper. Du kan hitta information om dess:

 • enhetsmodell
 • revision
 • tillverkare
 • serienummer
 • Plug Time
 • Koppla ur tid
 • enhets-ID
 • Enhetskapacitet etc.

USBDriveLog hämtar informationen från och händelseloggkanalerna eftersom båda kanalerna är aktiverade som standard i Windows 10.

Spara valda objekt

Om du vill spara information relaterad till USB-enheten, tryck på knappen och välj alternativet från listan.

Välj sedan en plats för att spara de valda objekten till filen.

På samma sätt, om du vill se USB-enhetens logg på en extern disk. Gå till menyn och välj alternativet fönster (F7).

Val av extern mapp

Tryck sedan på rullgardinsknappen bredvid kombinationsrutan för att välja alternativet.

Skriv händelseloggmappen på den externa hårddisken (till exempel ), och tryck sedan på knappen.

Det är inte allt. Du kan använda det här verktyget för att läsa en USB-enhetslogg från en fjärrdator. Den här funktionen fungerar dock bara när du har behörighet att läsa händelseloggen på fjärrdatorn.

USBDriveLog fungerar bra på båda versionerna av Windows 10 (32-bitars och 64-bitars). Tidigare versioner av Windows stöds inte eftersom de inte stöder de nödvändiga händelseloggkanalerna. Du kan ladda ner den från nirsoft.net.

Relaterade Artiklar

Back to top button