Så här uppdaterar du programvaran för din Talktalk-router

Om du har en Talktalk-router kanske du undrar hur du uppdaterar programvaran. Processen är faktiskt ganska enkel och tar bara några minuter. Här är en steg-för-steg-guide om hur du gör det:
Först måste du logga in på ditt Talktalk-konto. När du är inloggad klickar du på fliken “Mitt konto” högst upp på sidan.
Klicka sedan på fliken “Router”.
Nu, under fliken “Router”, klicka på knappen “Uppdatera”.
När du klickar på “Uppdatera”-knappen kommer du till en ny sida där du kan ange information om din nya Talktalk-programuppdatering.
Följ bara instruktionerna på skärmen och ange den information som krävs.
När du är klar klickar du på knappen “Uppdatera” igen.
Din Talktalk-router kommer nu att uppdateras med den nya programvaran.

För att använda TalkTalk Wi-Fi Hub måste du registrera dig för en av dess ultrasnabba tjänster. I de flesta fall kan du ansluta till din router på egen hand genom att använda leverantörer som BT, TalkTalk och Plusnet. firmware-uppdatering (även känd som att flasha firmware) är en metod för att förbättra en routers prestanda. Det är nödvändigt att trycka på knappen Kontrollera. Routern söker nu efter uppdateringar. Vissa produkter kan laddas ner automatiskt från tillverkarens webbplats eller kontrolleras regelbundet efter ny firmware, medan andra kan kontrolleras manuellt efter ny firmware. Då och då bör modemet uppdateras för att hålla det i toppprestanda.

Hur uppdaterar jag min Talktalk-router?

Kredit: docs.nzsystems.com

Om du behöver uppdatera din TalkTalk-router kan du göra det genom att logga in på TalkTalks webbplats och gå till sidan Mitt konto. Därifrån måste du hitta avsnittet Routerinställningar och klicka på knappen Uppdatera router. När du har gjort det kommer din router att uppdateras med den senaste firmware.

Med hjälp av uppdateringsverktyget för routern kan du uppdatera routerns firmware, som kan inkludera den programvara du använder för närvarande. Med ditt huvudnätverk kan du ansluta routern till TalkTalks VDSL- och ADSL-tjänster. Det kanske inte finns många användbara funktioner i den här versionen av admin-servern. Resultatet är gratis att få med ett fiberbredbandsavtal. Om du använder en Huawei-router med HGS533-firmware kan du behöva installera den senaste firmwareversionen manuellt. Ett svagt Wi-Fi-lösenord är att skylla på. Vi ska titta på TalkTalks fiberrouter just nu.

Detta är ett stort problem med routerns firmware. TalkTalks D-Link DSL-3780-routrar upptäckte inte stölderna eftersom det inte fanns några bevis för dem. Enligt BBC kan du återställa ditt lösenord för alla berörda kunder. Det är inte lika vanligt som att bryta ditt bankkontos bankväxel. Men i testerna som gjordes hade TalkTalk Super Router nämnt ett problem tidigare och verkade vara gammal.

Hur du håller din router säker och effektiv

Det rekommenderas att du uppdaterar din routers firmware för att förbättra anslutningen och hålla din router säker. Det är alltid en bra idé att installera de senaste säkerhetsuppdateringarna för ditt nätverk. De allra flesta routrar kommer med en inbyggd uppdateringskontroll, som kan avgöra om hela uppdateringen ska utföras manuellt eller automatiskt.

Kan du uppdatera routerprogramvaran?

Kredit: wikiHow

Stegen nedan hjälper dig att uppdatera din router. Om du vill uppdatera firmware på din router anger du dess IP-adress i din webbläsare och anger din inloggningsinformation. Avsnittet för uppdatering av firmware på routertillverkarens webbplats är där du kan hitta den senaste firmwareuppdateringen. När du har laddat upp uppdateringen, anslut routern och starta om den.

För att lyckas måste du vara bekant med uppdateringar av routerns firmware, som är avgörande av två skäl. Det är viktigt att regelbundet uppdatera routerns firmware för att upprätthålla säkra internetanslutningar samt snabbare internethastigheter. Det finns flera webbplatser där du kan ladda ner firmware från Asus, Netgear, Linksys och D-Link. Om du inte vet hur du uppdaterar routerns firmware kan du gå miste om hastighetshöjande funktioner. Den fasta programvaran för en Netgear-, Linksys-, D-Link-, TP-Link- eller Trendnet-router kan uppdateras. Det börjar med en snabb Google-sökning av ditt modellnummer och nedladdning av firmware. Den fasta programvaran för din router kan uppdateras, men den måste vara specifik för din enhet. Om du gör det fel, till exempel genom att koppla ur routern halvvägs genom uppdateringen, riskerar du permanent skada. Även om du måste göra det själv, uppdateras vissa nyare routrar automatiskt och är mycket enklare att hantera.

Om du inte vill förlora något bör du alltid uppdatera den fasta programvaran på din router regelbundet.
Många nya versioner av firmware inkluderar buggfixar, nya funktioner och skydd mot säkerhetsbrister.
Vissa produkter kan ladda ner ny firmware regelbundet, medan andra bara kan söka efter ny firmware en gång varannan vecka.
Du kan hitta ny firmware för din enhet på downloadcenter.netgear.com.

Uppdatera din routers firmware

Om du har några frågor om att uppdatera din routers firmware eller om du tror att något inte står rätt till med ditt nätverk, kontakta tillverkaren av din router.

Hur vet jag om min router behöver uppdateras?

Kredit: www.purevpn.com

En router bör uppgraderas minst en gång vart femte år enligt experter. Det kan göras vartannat till vart tredje år om du använder många smarta hemprylar, eller varje år om du spenderar mycket tid på de senaste bärbara datorerna, telefonerna och andra primära enheter.

Vi har så många enheter som kräver tillgång till internet i våra hem att det krävs en trådlös router. Du kan gå miste om några nya funktioner om du inte uppdaterar din router regelbundet, till exempel hastighetshöjande ändringar. Det är alltid en bra idé att ha den senaste routern med framsteg. Förutom förbättrad säkerhet kommer du att få firmwareuppdateringar på din router. Du kommer att kunna uppnå både hastighets- och konsistensförbättringar som ett resultat av routerns prestanda. Anslut istället via Ethernet på ett robust och stabilt sätt. Routern måste fungera för att uppdateringen ska slutföras korrekt.

Du bör inte hållas tillbaka om ditt operativsystem är uppdaterat och ingen uppdatering krävs. Du är klar på mindre än 10 minuter efter att du har följt våra instruktioner om hur du gör det. Mina favoritaktiviteter på fritiden är att spela, titta på film och laga mat. Även om jag inte är någon stor fiskare tycker jag om att fiska.

Det är ett bra tillfälle att uppgradera din router.
För tillfället finns det flera utmärkta routrar på marknaden. Flera av de topprankade routrarna testades och upptäcktes vara ett utmärkt och kostnadseffektivt sätt att uppgradera ditt hemnätverk på alla sätt.
Att uppgradera till en nyare router, som Google WiFi eller Linksys AC1750, kan hjälpa till att förbättra ditt hemnätverk på en mängd olika sätt, inklusive bättre Wi-Fi-räckvidd, starkare signal och bättre hantering av krav på ditt nätverk av moderna användare.
Vi rekommenderar att du byter ut din router vart tredje till fjärde år. Det är därför människor ofta uppgraderar sina enheter, som smartphones och datorer, vart tredje till fjärde år. Just nu finns det många bra routrar på marknaden och priserna har konsekvent sjunkit under de senaste åren. Som ett resultat finns det ingen anledning att inte använda denna möjlighet för att förbättra ditt hemnätverk.

Hur du håller din router säker utan automatiska uppdateringar

Du kan inaktivera automatiska firmwareuppdateringar på din router om du inte tänker uppgradera den på ett tag. Du måste manuellt installera ny firmware för din router för att hålla den säker och uppdaterad.

Talktalk Router senaste firmware

Den senaste firmwaren för TalkTalk-routern är nu tillgänglig för nedladdning. Denna nya firmware innehåller ett antal nya funktioner och förbättringar, inklusive stöd för den nya 802.11ac-standarden, förbättrad säkerhet och mer. För att få den senaste firmware, gå helt enkelt till TalkTalks webbplats och ladda ner den därifrån.

Så här kommer du igång med din nya rutt

Se vår guide för kvalificering för router om du är osäker på om du är berättigad till en ny eller uppgraderad router.
Din nya router måste vara ansluten till internet så snart den tas emot. För att börja använda programvaran måste du först följa våra enkla installationsinstruktioner.
Om du inte redan har gjort det, kolla in vår sida med firmwareuppdateringar för att se om det finns några nya firmwareuppdateringar att kolla in. Vi tillhandahåller också ett interaktivt konfigurationsverktyg som låter dig hantera alla dina routerinställningar från en enda plats.

Firmware för Talktalk Sagemcom Router

Det finns inget definitivt svar på denna fråga eftersom det beror på den specifika routern i fråga och den fasta programvaran som är installerad på den. Men i allmänhet använder TalkTalk-routrar en Sagemcom-firmware som är utformad för att vara enkel att använda och konfigurera. Denna firmware erbjuder vanligtvis ett brett utbud av funktioner och alternativ, vilket gör den till ett bra val för dem som vill kunna anpassa sin routers inställningar.

Som ett resultat ger TalkTalk nu en ny router till sina 4 miljoner bredbandskunder. Sagemcom säljer FAST 5364 för £30 eller £120 som en uppgradering från FAST 5364. Smartboxen innehåller en steg-för-steg-guide samt ett smartkort. Försök att ansluta via Ethernet misslyckades, trots att systemet fungerar bra. För att hantera TalkTalk FAST 5364 behöver du bara en webbläsare. WiFi-aktiverade enheter, såsom inbyggd WiFi, är designade för att stödja protokoll för flera användare, flera ingångar och flera utgångar (MU-MIMO). Som ett resultat kan flera användare använda samma enhet för data på varje enhet.

Dessutom kan den användas med upp till 50 enheter som har högkvalitativa signaler. Port Forwarding-skärmen låter dig styra vilka enheter som kan användas med UPnP. VPN-anslutningar är inte tillgängliga för någon. Det kan vara användbart för mediedelning, men du bör skaffa en dedikerad NAS. Även om det finns vissa funktioner, är kvaliteten tillräcklig. Det är inte möjligt att upprätta ett gäst-WiFi-nätverk, som ger tillgång till internet men inte det lokala nätverket. När du är ansluten till ett kabelmodem är det obekvämt att använda WAN-porten. Om du väljer en router från tredje part kan du vara säker på att den innehåller alla funktioner du behöver.

Hur uppdaterar jag firmware på Talktalk Router?

Det är inte möjligt att uppdatera TalkTalk firmware på egen hand; alla firmwarekontroller kontrolleras av TalkTalk. Det är faktiskt firmwareversionen (2816t). Det kan ta lite tid för länken till Servicecenter att uppdateras till en nyare version.

Talktalk Super Router

TalkTalk Super Router är en kraftfull och snabb router som är perfekt för hem med flera enheter. Den har en topphastighet på 1,6 Gbps och stöder upp till 64 enheter. Routern har även ett inbyggt modem och är kompatibel med alla större brittiska bredbandsleverantörer. TalkTalk Super Router är enkel att installera och använda och kommer med två års garanti.

TalkTalk Super Router är en av årets mest efterlängtade produkter, och den kommer bara att bli bättre ju längre året går. Den här enheten är byggd med fyra Gigabit Ethernet-portar, Gigabit WAN och BT Home Hub 5 (ja, dessa namn!). Den ansluter sig till fantastiska BT Home Hub 5 och Virgin Medias nya Super Hub. DLNA, UPnP, WPS, såväl som WPA/WPA2-säkerhet, är bara några av de tillgängliga funktionerna. Enheten är enkel att använda, väldesignad och lätt att installera; men om du inte vet vilket band din enhet ansluter till kommer den att förlora poäng. När du använder äldre 802.11ac- och 5 GHz-band kan du inte se om din bärbara dator eller surfplatta/telefon använder 802.11ac eller 5 GHz.

Talktalk Wi-fi Hub är en fantastisk router och det är väl värt att uppgradera till

TalkTalks Super Router är den mest avancerade dual-band 802.11ac-routern på marknaden, och erbjuder 4K-upplösning och upp till 12 Mbps nedladdningshastighet. MU-MIMO, i motsats till sin föregångare, var mycket mer funktionell. Det vill säga, den består av flera antenner som gör att den kan kommunicera med flera Wi-Fi-enheter och prata med en enda enhet på flera kanaler samtidigt.
TalkTalk Wi-Fi Hub är en utmärkt router, och det är värt att uppgradera om du är en TalkTalk-prenumerant. Jämfört med gratis modemroutrar från TalkTalk ger denna produkt utmärkt prestanda och räckvidd. Designen är modern och modern, och den har många användbara funktioner.

Relaterade Artiklar

Back to top button