Så här uppdaterar du ConnectedDrive-programvaran på din BMW

Om du äger en BMW som tillverkades efter 2013 är chansen stor att den kom med ConnectedDrive. ConnectedDrive är en serie tjänster som ger förare förbättrad säkerhet, infotainment och fjärrstyrning av fordon. Under åren har BMW kontinuerligt uppdaterat ConnectedDrive-mjukvaran för att förbättra dess funktioner och prestanda.
Att uppdatera din ConnectedDrive-programvara är en enkel process som kan göras hemma på bara några minuter. Här är en steg-för-steg-guide om hur du uppdaterar programvaran ConnectedDrive på din BMW:
1. Se först till att din BMW är ansluten till internet. Du kan göra detta genom att ansluta din telefon till bilens Bluetooth-system eller genom att använda en Wi-Fi-hotspot.
2. Öppna sedan ConnectedDrive-menyn på din BMW:s infotainmentsystem.
3. Välj alternativet “Programuppdatering”.
4. Välj om du vill uppdatera programvaran automatiskt eller manuellt.
5. Om du väljer alternativet “automatiskt”, kommer ConnectedDrive-programvaran att börja ladda ner uppdateringen. När nedladdningen är klar kommer uppdateringen att installeras automatiskt.
6. Om du väljer alternativet “manuellt”, måste du följa anvisningarna på skärmen för att ladda ner och installera uppdateringen.
Det är allt som finns! Att uppdatera din BMWs ConnectedDrive-programvara är snabbt och enkelt, och det kan hjälpa till att hålla din bil igång smidigt.

Programuppdateringar kan göras genom att använda BMW ConnectedDrive-appen eller My BMW-appen. Du kan uppgradera din programvara på distans med hjälp av Remote Software Upgrade. BMW Smartphone App kan också laddas ner till din telefon. Anslut din telefon till din bil och följ instruktionerna på din BMW Control Display. Det är möjligt att uppdatera din BMW:s kartor via det inbyggda simkortet utan att behöva göra det själv genom att använda kartuppdateringar via luften. Med Apple CarPlay kan du nu ansluta din iPhone och BMW iDrive 7 till din iPhone. Om du ansluter till Wi-Fi med appen BMW ConnectedDrive eller My BMW App kommer du att kunna uppgradera din programvara till version 07/20.

Det första steget är att installera dem på din telefon och sedan ansluta den via USB till din bil. Du kan prova att starta appen på din telefon medan den fortfarande är ansluten till bilen om den fortfarande inte fungerar. För att använda dessa enheter måste du först installera dem på din telefon och sedan ansluta den via USB till din bil.

Deezer (musikströmningstjänst), Napster (musiktjänst), TuneIn (internetradio), Audible (nedladdningsbara ljudböcker och annat talat innehåll) och Glympse (tillfällig platsdelning i realtid) är bara några av BMW- godkända appar tillgängliga för närvarande.

Kontrollera att alla uppdateringar laddas ner till en USB-enhet. Placera USB-enheten i en av ditt fordons USB-portar. På ditt iDrive-system, navigera till menyn “Inställningar”. Genom att klicka på “Programuppdatering” kan du följa instruktionerna på skärmen.

Sätt in den senaste kartdatan i USB-enheten, som ansluts till USB-porten i ditt fordon. För att ändra uppdateringsläget för navigering sker en ändring av kontrolldisplayen. Genom att välja “Uppdatera nu” kan du påbörja uppdateringsprocessen. Beroende på version kan du behöva vänta 30 till 90 minuter för att uppdateringen ska slutföras.

Hur uppdaterar jag mitt Bmw Idrive-system till den senaste versionen?

Kredit: Home Assistant

Att uppdatera ditt BMW iDrive-system är en enkel process som kan göras genom att följa några enkla steg. Först måste du kontrollera versionen av ditt iDrive-system för att se om det är den senaste versionen. Om den inte är det kan du uppdatera den genom att ladda ner den senaste versionen från BMW:s webbplats. När du har laddat ner uppdateringen måste du packa upp den och sedan kopiera den till en USB-enhet. Slutligen måste du sätta in USB-enheten i din BMW och följa anvisningarna för att installera uppdateringen.

BMW hävdar att detta är den största över-the-air-uppdatering som någonsin gjorts av en europeisk tillverkare. Förare av bilar som har det nya operativsystemet kommer att få ett e-postmeddelande med information om dess tillgänglighet via sin bils eller BMW:s app. BMWs 7:e generation iDrive 7 är också känd som 0, och det är den senaste versionen av fordonet. När det är en värmebölja eller en kyla kan BMW Idrive 7-ägare använda sina smartphones för att värma upp eller kyla ner sitt fordons interiör med hjälp av Remote Engine Start-funktionen. Datorn iDrive 7 har en anslutning som är noll. Om du vill använda det senaste systemet är det bäst att använda en BMW som redan stöder det.

Vilken är den senaste versionen av Bmw-operativsystemet?

BMW Group har släppt en ny variant av “BMW Operating System 8” som inkluderar Android-operativsystemet för fordon. BMW Group kommer att lägga till en variant som inkluderar “Android Automotive OS” (AAOS) till vissa modeller i mars 2023, vilket gör det till BMW Groups åttonde operativsystem.

Hur du återställer din Bmw Compute

Med din BMW-dator kan du använda den till din fördel genom att maximera värdet på din bil. Som med alla elektroniska enheter kan det förekomma fel som kräver återställning i vissa fall.
Det är möjligt att återställa din BMW-dator via följande steg: OS 7 återställer din bils data; OS 8 kommer att återställa ditt fordons data.
Innan du börjar ska du noggrant läsa igenom instruktionerna för varje metod, som var och en innehåller. När din dator har återställts, se till att helt rensa alla dina personliga data och inställningar.
Om du har några problem med din BMW-dator, var inte rädd för att kontakta din lokala BMW-återförsäljare. Experter på BMW diagnostiserar och reparerar problem i fordonet.

Kan jag uppdatera min Bmw-programvara själv?

Kredit: Bimmerfest.com

Ja, du kan själv uppdatera din BMW-mjukvara. Det är dock viktigt att notera att denna process kan vara komplicerad och tidskrävande. Dessutom rekommenderas det att du rådgör med en BMW-återförsäljare eller -tekniker för att säkerställa att uppdateringen utförs korrekt.

Med BMW Operativsystem kan du installera ett nytt uppdateringspaket för BMW. Programvaruuppdateringar är vanligtvis gratis att använda när du åtgärdar ett problem som täcks av garantin, reparerar ett utsläppssystem eller utför ett säkerhetsåterkallande. Med Apple CarPlay kan du nu ansluta din iPhone till ditt BMW iDrive 7-system. BMW iDrive-filsystemet kommer att ersättas. Detta är ingen större förändring eftersom iDrive 5 och 6 är samma egenskaper och funktioner. Tar återförsäljarna betalt för programuppdateringar? Återförsäljare bör inte ta betalt för uppdateringar. I de flesta fall kan du uppdatera din bilprogramvara från bekvämligheten av ditt eget hem. Internet kan hjälpa dig att utföra dina uppgifter hemma.

Du kan skanna QR-koden från din smartphone genom att klicka på knappen “Skanna QR-kod”.
Genom att klicka på “Ladda ner” kan du auktorisera appen, som måste vara länkad till ditt BMW ID eller lösenord.
När du har laddat ner filen, tryck på “Öppna”-knappen för att påbörja nedladdningen.
Dubbelklicka på länken som säger Uppgradera programvara.
I din BMW bör du kontrollera menyn för mobila enheter för Bluetooth- och Wi-Fi-anslutningar, samt dina mobiltelefonanslutningar. För att ansluta till Wi-Fi, gå till menyn “Ny enhet”, välj “Internet, appar” och skanna sedan QR-koden med din smartphone.
Med BMW ConnectedDrive-appen eller My BMW-appen kan du uppdatera din programvara till 07/20-versionen genom att ansluta till Wi-Fi. Du måste följa dessa steg:
Genom att gå in i appen kan du komma åt menyn Remote Software Upgrade.

Uppdatera din Bmw-programvara för förbättrad funktionalitet

Tycker du att det är värt att uppdatera mjukvaran på en BMW?
Det råder ingen tvekan om att det är värt besväret att uppdatera din BMW-mjukvara. En buggfix, datauppdatering och andra uppdateringar är alla möjliga. Förutom att förbättra grundläggande funktionalitet kan uppdateringar göra din bil ännu bättre. Om du är berättigad kan det vara en bra idé att uppdatera din programvara.

Har Bmw mjukvaruuppdatering?

Det finns inget entydigt svar på denna fråga, eftersom mjukvaruuppdateringsprocessen för BMW-fordon varierar beroende på modell och år. Men många nyare BMW-modeller har möjlighet att ta emot programuppdateringar, som kan utföras av en BMW-återförsäljare eller servicecenter. För äldre BMW-modeller kan det vara nödvändigt att rådgöra med en BMW-specialist för att avgöra om en mjukvaruuppdatering är möjlig.

BMW Software Update är en uppdatering för BMW-system i USA. Du kommer att kunna hitta länkar till de bästa körmaskinerna på några sekunder med den här artikeln om Ultimate Driving Machine® Snabblänkar. Genom att klicka på “avsluta”-knappen på BMWUSA.com kommer du att dirigeras till Black Book Credit Score som drivs av Equifax. Din information, minus din kreditpoäng, kommer att delas med BMW och en BMW-återförsäljare när Black Book tar emot den.

Uppdatera din Bmws programvara

Du kan hålla din BMW igång smidigt under en längre tid genom att uppdatera programvaran. Det är möjligt att lägga till nya funktioner och funktionsförbättringar samt kvalitetsförbättringar i dessa utgåvor. Den här artikeln kommer att gå igenom stegen du bör ta för att hitta din BMW-programvaruversion, samt möjligheten att din bil kan ta emot en mjukvaruuppdatering.

Hur man uppdaterar Bmw-programvara via usb

Att uppdatera din BMW-mjukvara via USB är en snabb och enkel process. Se först till att du har en USB-enhet som är kompatibel med din BMW. Leta sedan upp programuppdateringsfilen på din enhet och kopiera den till rotkatalogen på din USB-enhet. Sätt slutligen in USB-enheten i din BMW och följ anvisningarna på skärmen för att slutföra uppdateringsprocessen.

BMW-ägare kan uppdatera sin BMW-mjukvara trådlöst genom att ansluta ett USB-minne eller minne till datorn. Dessutom kan BMW Smartphone-appen laddas ner och användas för att uppgradera din telefon. Anslut din telefon till ditt fordon och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra uppgraderingen. Med BMW:s inbyggda simkort är kartuppdateringar enkla eftersom de inte kräver att användaren gör dem. Det tar två timmar för USB-nedladdningen och 30-40 minuter för biluppdateringen. Det är mer troligt att programmet kommer att behöva uppdateras när det åldras.

Bmw fjärruppgradering av programvara

I takt med att tekniken går framåt, gör även mjukvaran som kör våra fordon. Precis som våra telefoner och datorer behöver mjukvaran i våra bilar uppdateras då och då för att hänga med i de senaste ändringarna. Det är där BMWs fjärruppgradering av mjukvara kommer in.
Med den här tjänsten kan BMW uppdatera programvaran i din bil på distans, utan att du behöver ta med den till återförsäljaren. Det betyder att du kan hålla din bil uppdaterad med de senaste funktionerna och förbättringarna, utan krångel.

BMW Remote Software Upgrades är avsedda att göra betydande förbättringar av fordonets nyckelfunktioner. Världens största uppkopplade fordonsflotta, inklusive världens största uppgraderingskompatibla flotta, kommer att vara på väg 2021. De som kör M3 eller M4 kommer att uppskatta den distinkta ljudupplevelse de kommer att få under körning. Mer än 30 BMW-modeller, av vilka nästan alla finns i BMW-flottan, kan nu uppgraderas via BMW Remote Software. Dessutom kan en ny version (version 21-07) finnas tillgänglig för nästan 400 000 ytterligare fordon. Kunder kan också granska mjukvaruversionen och kontrollera om det finns uppgraderingar i fordonsinställningarna. Följande information användes för att beräkna bränsleförbrukning, CO2-utsläpp och energiförbrukning hos BMW: de metoder som krävs enligt förordning VO (EG) 2007/715 med ändringar. BMW-webbplatsens landssidor innehåller release notes för kunder i USA, Tyskland och Storbritannien. Alla siffror har redan beräknats med den nya WLTP-testcykeln.

Bmw återförsäljare uppdatera programvara

Som BMW-ägare vet du att din bil är utrustad med något av den senaste och mest innovativa tekniken på marknaden. Men visste du att BMW-återförsäljare kan uppdatera programvaran i din bil? Det stämmer – om det finns en ny mjukvaruuppdatering tillgänglig för din bil kan din BMW-återförsäljare uppdatera den åt dig.
Det finns några olika anledningar till varför du kanske vill uppdatera din bils programvara. Kanske finns det en ny funktion som du vill testa, eller så är det en bugg som har åtgärdats i den senaste uppdateringen. Hur som helst, att uppdatera din bils programvara är en snabb och enkel process som kan göras hos din lokala BMW-återförsäljare.

En OTA-uppdatering tillåter förare att underhålla eller reparera fordonsmjukvara i sin egen takt genom att tillåta dem att komma åt uppdateringen från sin hemdator. Dessutom kan det tillåta dem att göra fordonsuppgraderingar snabbare och kosta mindre. Dessutom är fördelarna för biltillverkarna uppenbara. Om den nödvändiga lösningen kan implementeras på distans, kan återkallelser undvikas. En ny intäktsström kan också genereras genom att tillhandahålla nya funktioner, såsom on-demand-tjänster, till förare.

Relaterade Artiklar

Back to top button