Så här stoppar du din Mac från att installera en macOS-uppdatering

Att uppdatera ditt Mac OS och dina appar är mycket viktigt eftersom vissa uppdateringar är nödvändiga för din Mac . De är utformade för att förbättra den övergripande säkerheten och säkerställa att alla processer på din dator fungerar smidigt.

Det finns tillfällen då du kan vänta med att installera en större uppdatering av operativsystemet (OS) och ge dig själv lite tid att se till att uppdateringen inte orsakar allvarlig skada på din Mac . Att automatiskt starta en uppdatering när du gör en viktig uppgift kan också vara mycket frustrerande.

Den goda nyheten är att du har full kontroll över dina uppdateringar. Mac , vilket innebär att du bestämmer vilka uppdateringar som ska installeras och när. Om du inte gillar att din dator uppdaterar allt automatiskt, så här förhindrar du din Mac installera uppdateringar för macOS och hur man hanterar dem.

Hur du stoppar din Mac från att installera automatiska uppdateringar(Hur du stoppar din Mac från att installera automatiska uppdateringar)

Du kan hantera systemuppdateringar Mac och förhindra framtida macOS-uppdateringar via Systeminställningar(Systeminställningar) på din dator. Till din Mac inte installerade uppdateringar automatiskt, följ dessa steg.

 1. Öppna äppelmeny(Apple-menyn) på din Mac.

 1. Välj ” Om denna Mac»(Om denna Mac). I popup-fönstret kommer du att se all allmän information om din maskin, såväl som versionen av macOS som är installerad på den.

 1. Välj Programuppdatering(Programuppdatering) . Ett nytt popup-fönster visar alla tillgängliga uppdateringar. Du kan starta uppdateringen manuellt genom att välja ” Uppdatera nu”(Uppgradera nu) bredvid honom.

 1. Om du har ” Uppdatera min Mac automatiskt, din dator installerar alla uppdateringar automatiskt. (Håll min Mac uppdaterad automatiskt) Avmarkera den här rutan för att förhindra att din enhet gör detta.
 2. När du avmarkerar rutan kommer du att uppmanas att bekräfta ditt beslut. Välj “Stäng av automatiska uppdateringar”(Stäng av automatiska uppdateringar) och ange ditt lösenord för att fortsätta.

Om rutan för automatiska uppdateringar inte är markerad, Mac kommer inte att uppdateras automatiskt. För mer kontroll över vilka uppdateringar som är installerade på din Mac kolla upp ytterligare(Avancerade) programuppdateringsinställningar i samma fönster.

Hur man tar full kontroll över macOS-uppdateringar(Hur du kontrollerar dina macOS-uppdateringar helt)

Nu när du har inaktiverat den automatiska nedladdningen och installationen av större systemuppdateringar på din Mac kan du lära dig att helt kontrollera hur och när din dator uppdateras.

I samma popup Programuppdatering » välj « (Programuppdatering)Dessutom(Avancerat) ” för att öppna inställningsmenyn. Markera sedan rutorna bredvid de alternativ du vill inaktivera.

 • Sök efter uppdateringar(Sök efter uppdateringar) : Det rekommenderas att hålla den här rutan markerad. Detta gör att din Mac Kontrollera regelbundet efter OS och säkerhetsuppdateringar.
 • Ladda ner nya uppdateringar när de är tillgängliga(Ladda ner nya uppdateringar när tillgängliga) : Detta talar för sig själv. Du kan stänga av detta om du inte vill ha ditt Mac automatiskt ladda ner nya uppdateringar så snart de blir tillgängliga.
 • Installera macOS-uppdateringar(Installera macOS-uppdateringar) : När det är aktiverat kan din enhet installera OS och säkerhetsuppdateringar när de blir tillgängliga. Även om detta görs automatiskt, din Mac kommer att varna dig om/när den behöver startas om, och ger dig möjlighet att fördröja uppdateringen i några timmar, eller längre om du vill.
 • Installera appuppdateringar från App Store(Installera appuppdateringar från App Store) : Om den här funktionen är aktiverad, Mac kan automatiskt uppdatera appar från App Store . Du kan också ändra denna inställning i inställningarna App Store .
 • Installera systemdatafiler och säkerhetsuppdateringar(Installera systemdatafiler och säkerhetsuppdateringar) : Det här alternativet är separat från ” Installera(Installera) macOS-uppdateringar”, låter dig Programuppdaterare(Programuppdatering) för att installera viktiga säkerhetsuppdateringar och vissa systemuppdateringar som inte kräver en automatisk omstart. Det rekommenderas också att ständigt kontrollera denna inställning.

Hur du förhindrar din Mac från att uppdatera till Big Sur(Hur du stoppar din Mac från att uppgradera till Big Sur)

Installerar den senaste versionen av macOS – Big Sur ger dig tillgång till några nya funktioner och ett helt nytt utseende för din Mac . Det finns dock några ganska allvarliga problem med Big Sur (ganska allvarliga problem med Big Sur) som kan hindra dig från att installera uppdateringen.

Om du inte vill installera Big Sur på din Mac (åtminstone för nu), det hjälper inte att inaktivera automatiska systemuppdateringar eftersom meddelandet dyker upp då och då Big Sur. Men som alltid finns det en ansökan om detta.

Appen heter Big Sur Blocker och du kan ladda ner den från GitHub (ladda ner den på GitHub) . Denna applikation skapades endast för ett ändamål, och du kan installera den för just detta – för att blockera uppdateringen från att köras. Big Sur. Istället för att blockera olika programuppdateringar kan du tvinga Big Sur blockerare(Big Sur Blocker) för att specifikt rikta in den här uppdateringen och förhindra att den körs.

Ska du uppgradera din Mac?(Ska du uppdatera din Mac?)

Ett vanligt dilemma för många användare Mac är om man ska uppgradera till den senaste versionen av macOS eller inte (uppgradera till den senaste versionen av macOS eller inte). Det finns många anledningar att göra detta och lika många att undvika det. Om du så småningom bestämmer dig för att stoppa större systemuppdateringar, se till att tillåta din Mac installera viktiga säkerhetsuppdateringar för att skydda din dator.

Alternativt, om du väljer att köra alla uppdateringar automatiskt, se till att säkerhetskopiera din Mac innan du installerar dem.

På din Mac Är automatiska system- och programuppdateringar aktiverade eller inaktiverade? Vad fick dig att slå på eller av dem? Dela din erfarenhet av att uppdatera din Mac i kommentarsfältet nedan.

Det är viktigt att uppdatera ditt Mac OS och dina appar, eftersom vissa uppdateringar är viktiga för din Mac. De är tänkta att förbättra den övergripande säkerheten och få alla processer på din dator att fungera smidigt.

Det finns tillfällen då du kanske vill vänta med att installera en ny stor uppdatering av operativsystemet (OS) och ge dig själv lite tid att se till att uppdateringen inte orsakar några större skador på din Mac. Att få en uppdatering att starta automatiskt medan du är mitt uppe i att slutföra en viktig uppgift kan också vara väldigt frustrerande.

Den goda nyheten är att du helt kan kontrollera din Macs uppdateringar, vilket innebär att du får bestämma vilka uppdateringar som ska installeras och när. Om du inte är ett fan av att din dator uppdaterar allt automatiskt, här är hur du stoppar din Mac från att installera uppdateringar för macOS och hur du kontrollerar dem.

Hur du stoppar din Mac från att installera automatiska uppdateringar

Du kan hantera dina Mac-systemuppdateringar och förhindra framtida macOS-uppdateringar via din dators systeminställningar. Följ stegen nedan för att stoppa din Mac från att installera uppdateringar automatiskt.

 1. Öppna äppelmeny på din Mac.

 1. Välj Om denna Mac. I popup-fönstret ser du all allmän information om din maskin, samt vilken macOS-version den körs just nu.

 1. Välj Programuppdatering. Det nya popup-fönstret visar alla tillgängliga uppdateringar för tillfället. Du kan manuellt välja att starta uppdateringen genom att välja Uppgradera nu bredvid den.

 1. Om du har Håll min Mac uppdaterad automatiskt kryssrutan, då installerar din dator alla uppdateringar automatiskt. Avmarkera den här rutan för att stoppa din enhet från att göra det.
 2. När du avmarkerar rutan blir du ombedd att bekräfta ditt beslut. Välj Stäng av automatiska uppdateringar och ange ditt lösenord för att fortsätta.

Om rutan för automatiska uppdateringar är avmarkerad kommer din Mac inte att uppdateras automatiskt. För att få mer kontroll över vilka uppdateringar som är installerade på din Mac, kolla in Avancerad inställningar för programuppdateringar i samma fönster.

Så här kontrollerar du dina macOS-uppdateringar helt

Nu när du har inaktiverat stora systemuppdateringar från att automatiskt laddas ner och installeras på din Mac kan du lära dig att helt kontrollera hur och när din dator uppdateras.

I samma popup-fönster för programuppdatering väljer du Avancerad för att öppna inställningsmenyn. Markera sedan rutorna bredvid de alternativ som du vill inaktivera.

 • Sök efter uppdateringar: Det rekommenderas att hålla detta markerat. Detta gör det möjligt för din Mac att regelbundet söka efter OS och säkerhetsuppdateringar.
 • Ladda ner nya uppdateringar när de är tillgängliga: Den här är självförklarande. Du kan inaktivera detta om du inte vill att din Mac ska ladda ner nya uppdateringar automatiskt så snart de blir tillgängliga.
 • Installera macOS-uppdateringar: När det här alternativet är aktiverat kan din enhet installera OS och säkerhetsuppdateringar så snart de är tillgängliga. Även om detta görs automatiskt kommer din Mac att varna dig om/när den behöver startas om, och du får alternativ att fördröja uppdateringen med några timmar eller längre om du vill.
 • Installera appuppdateringar från App Store: Om det är aktiverat kan din Mac automatiskt uppdatera appar från App Store. Du kan också ändra den här inställningen i App Store-inställningarna.
 • Installera systemdatafiler och säkerhetsuppdateringar: Den här inställningen, separat från inställningen Installera macOS-uppdateringar, tillåter Programuppdatering att installera viktiga säkerhetsuppdateringar och vissa systemuppdateringar som inte kräver omstart automatiskt. Det rekommenderas också att hålla denna kontrollerad hela tiden.

Hur du stoppar din Mac från att uppgradera till Big Sur

Att installera den senaste versionen av macOS – Big Sur ger dig tillgång till några nya funktioner och ett helt nytt utseende för din Mac. Det finns dock några ganska allvarliga problem med Big Sur som kan avskräcka dig från att installera uppdateringen.

Om du inte vill installera Big Sur på din Mac (åtminstone ännu) hjälper det inte att stänga av de automatiska systemuppdateringarna med att Big Sur-meddelandet dyker upp då och då. Men som alltid finns det en app för det.

Appen heter Big Sur Blocker och du kan ladda ner den på GitHub. Den här appen skapades med bara ett syfte, och du kan installera den för att göra just det – blockera Big Sur från att köra uppdateringen. Istället för att blockera olika programuppdateringar kan du få Big Sur Blocker att rikta in sig på den här uppdateringen specifikt och förhindra att den körs.

Ska du uppdatera din Mac?

Ett vanligt dilemma för många Mac-användare är om du ska uppgradera till den senaste versionen av macOS eller inte. Det finns många anledningar att göra det och lika många att undvika det. Om du väljer att stoppa stora systemuppdateringar i slutändan, se till att fortfarande tillåta din Mac att installera viktiga säkerhetsuppdateringar för att skydda din dator.

alternativt, om du bestämmer dig för att köra alla uppdateringar automatiskt, glöm inte att säkerhetskopiera din Mac innan du installerar dem.

Har du automatiska system- och programuppdateringar aktiverade eller inaktiverade på din Mac? Vad fick dig att aktivera eller inaktivera dem? Dela din erfarenhet av att uppdatera din Mac i kommentarsfältet nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button