Så här stänger du appar på Android: Allt du behöver veta

Om din smartphone går långsamt eller töms för fort kan det vara dags att ta reda på hur du stänger appar på din telefon. Android . Eftersom applikationer körs på Android fortsätt att köra i bakgrunden långt efter att du slutat använda dem, om du stänger dem kan driftstiden från batterier(batteritid) och hastighet. Du kan också stänga android app,(Android-app) som kraschar eller tar för lång tid att svara och starta om den för att lösa problemet. Den här guiden visar hur du stänger applikationer Android och få ut det mesta av din enhets resurser:

NOTERA.(OBS:) Att stänga en app tar inte bort den från din enhet. För att avinstallera en app, läs fyra sätt att avinstallera appar på Android . Denna guide gäller båda Android 10 så till Android 9 Paj . Om du inte känner din android version(Android-version), läs Hur man kontrollerar android version(Android-version) på din smartphone eller surfplatta(smarttelefon eller surfplatta). Procedurerna är desamma för alla enheter på Android baserad(Android) med små skillnader beroende på tillverkare. Om du använder Huawei smartphone(Huawei smartphone) , kan du hantera dina appar ytterligare genom att läsa artikel Hur (sluta)förbjud huawei smartphone(Huawei smartphone) döda bakgrundsappar(bakgrundsappar).

Hur man stänger applikationer på Android(Android en) en efter en

På enheter Android du kan enkelt stänga applikationen på skärmen” Recension(Översikt)” där alla öppna applikationer visas. Klicka på den fyrkantiga knappen ” Senaste element(Senaste objekt) ” , som finns längst ner på skärmen, till höger om ” Hem”.(Hem)

På skärmen ” Recension(Översikt) » Du kan se en förhandsvisning av alla program som körs på din Android-enhet(Android-enhet) . Den senast visade appen är den senaste appen du använde. Om en app kraschar eller fryser kan du enkelt hitta den längst ner i listan.

Den senaste appen du öppnade visas i slutet

Om ditt mål är att bli av med en tidigare körd app som du inte längre behöver, bläddra igenom de öppna objekten tills du hittar en förhandsvisning av appen du vill stänga.

Bläddra igenom appar som körs på din Android

Spendera(Svep) uppåt i appförhandsgranskningen för att stänga den.

Svep uppåt på en app för att stänga den

Det är allt! Ansökan är stängd. Om appen kraschar och startar om hjälper det inte, prova vår handledning om hur man gör hur(Hur) återställ android app,(Android-appen) utan att radera den.

Så här stänger du alla appar på Android

En vanlig dag kör vi många applikationer på vår Android smartphones(Android-smarttelefoner) bara för att glömma dem och låta dem arbeta. Om du snabbt vill förbättra enhetens prestanda och tid Batteri-liv(prestanda och batteritid), du kan stänga alla appar som är öppna på din Android samtidigt på ” Recension “. (Översikt)Klicka på den fyrkantiga knappen ” Senaste element(Senaste objekt) » längst ned på skärmen.

Tryck på

Program som körs på din Android visas på skärmen recension . (Översikt) Svep genom de öppna elementen tills du hittar ” Rensa alla(Rensa alla)” och klicka sedan på den.

På vissa smartphones, till exempel från Huawei hittar du papperskorgen längst ned på skärmen ” Bläddra” och du kan klicka på den direkt.(Översikt)

Klicka på knappen

Det är allt! Alla applikationer som körs på din enhet stängs omedelbart och du återgår till huvudskärm(Hemskärm) .

Varför vill du stänga ansökningar på Android ?

Även om de flesta Android -enheter fungerar bra med sina resurser, vi tycker att det är användbart att stänga alla applikationer som vi har kört men inte använder för närvarande. Detta är användbart, särskilt på mindre kraftfulla Android -enheter där vi märkte en klar förbättring. Innan du stänger den här guiden, låt oss veta vad som leder dig hit. Har du problem med Android Eller finns det bara en irriterande app(pesky app) du försöker bli av med? Varför vill du stänga ansökningar på Android ? Låt oss veta om det i kommentarerna.

Om din smartphone släpar efter eller tar slut på batteri för snabbt kan det vara dags att ta reda på hur du stänger april på Android. Eftersom appar som lanseras på Android fortsätter att köras i bakgrunden långt efter att du slutat använda dem, kan batteritiden och driftshastigheten förbättras om du stänger dem. Du kan också stänga en Android-app som inte fungerar eller som tar för lång tid att svara och starta om den för att lösa problemet. Den här handledningen illustrerar hur du stänger appar på Android och får ut det mesta av enhetens resurser:

NOTERA: Att stänga en app tar inte bort den från din enhet. För att ta bort en app, läs fyra sätt att avinstallera appar på Android. Den här guiden gäller både Android 10 och Android 9 Pie. Om du inte känner till din Android-version, läs Hur du kontrollerar Android-versionen på din smartphone eller surfplatta. Procedurerna är liknande på alla Android-drivna enheter, med några små skillnader, beroende på deras tillverkare. Om du använder en Huawei-smarttelefon kan du hantera dina appar ytterligare genom att läsa Stoppa din Huawei-smarttelefon från att döda bakgrundsappar.

Hur man stänger appar på Android en efter en

På Android-enheter kan du enkelt stänga en app från skärmen, som visar alla dina öppna appar. Tryck på den fyrkantiga knappen som finns längst ner på skärmen, till höger om knappen.

Tryck på knappen Senaste objekt på din Android

På skärmen kan du se förhandsvisningar av alla appar som körs på din Android-enhet. Den senast visade appen är den du senast använde. Om en app inte fungerar eller fryser på dig bör du lätt hitta den i slutet av listan.

Den senaste appen du öppnade visas i slutet

Om ditt mål är att bli av med en app som du startade tidigare men du inte längre behöver, glider du för att bläddra igenom de öppna objekten tills du hittar förhandsvisningen av appen du vill stänga.

Bläddra igenom apparna som körs på din Android

Svep uppåt på förhandsvisningen av en app för att stänga den.

Svep upp appen för att stänga den

Det är allt! Appen är stängd. Om en app inte fungerar och att starta om den inte hjälper, prova vår handledning om hur du återställer en Android-app utan att ta bort den.

Hur man stänger alla appar på Android

En genomsnittlig dag lanserar vi många appar på våra Android-smarttelefoner, bara för att glömma dem och låta dem köra. Om du snabbt vill förbättra din enhets prestanda och batteritid kan du stänga alla appar som är öppna på din Android samtidigt från skärmen. Tryck på den fyrkantiga knappen längst ner på skärmen.

Tryck på Senaste objekt på din Android-enhet

Apparna som körs på din Android visas på skärmen. Dra för att bläddra genom de öppna objekten tills du hittar alternativet och tryck sedan på det.

På vissa smartphones, som de från Huawei, hittar du en soptunna knapp längst ner på skärmen, och du kan trycka på den direkt.

Tryck på Rensa allt eller papperskorgen för att stänga alla öppna appar på din Android

Det är allt! Alla appar som körs på din enhet stängs omedelbart och du återgår till .

Varför vill du stänga appar på Android?

Även om de flesta Android-enheter är bra på att hantera sina resurser, tycker vi att det är bra att stänga alla appar som vi har lanserat men som vi inte använder för närvarande. Detta är användbart, särskilt på mindre kraftfulla Android-enheter, där vi observerade en klar förbättring. Innan du stänger den här handledningen, låt oss veta vad du tog med här. Har du problem med din Android, eller är det bara en irriterande app du försöker bli av med? Varför vill du stänga appar på din Android? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button