Så här ställer du in Picasa för att fungera med Google+ Foton

Jag skrev ursprungligen den här artikeln 2007, men jag uppdaterar den för 2014 eftersom mycket har förändrats på sju år. För det första, Picasa webbalbum(Picasa webbalbum) finns inte längre. Sedan releasen Google+ Allt foton lagras(fotolagring) i Google+ Foton . Du kan dock fortfarande använda picasa Hur på Mac och PC(Mac och PC) för att ladda upp dina bilder till Google+ Foton .

Jag är ett stort fan picasa på grund av den lätta att använda och hur den organiserar alla mina bilder. Poängen är att jag kan lagra mina foton lokalt hur jag vill, organisera dem i picasa på olika sätt med hjälp av album och sedan ladda upp dem direkt till Google+ Foton . jag gillar inte Flickr eftersom det är väldigt svårt att ladda upp bilder och de har inte ett skrivbordsprogram för att organisera alla mina tusentals bilder. Så om du försöker välja det bästa programmet för att hantera dina bilder, skulle jag göra det valde Picasa(Picasa)!

Så här kan du ställa in Google+ Foton genom att använda picasa (och i sin tur konfigurera sig själv picasa )… STEGVIS!

Steg 1) (Steg 1)) Ladda ner(Ladda ner) programmet picasa(Picasa-programmet) . Gå till http://picasa.google.com/ och klicka Länk Ladda ner Picasa(Ladda ner Picasa-länk) . Borde dyka upp dialogfönstret(dialogruta) som ber dig att spara filen eller köra den. Du kan bara klicka på ” Springa”(Kör) för att starta installationen automatiskt efter nedladdning. Som nämnts tidigare är den tillgänglig för båda Mac och Windows(Mac och Windows) vilket är väldigt trevligt.

Steg 2)(Steg 2)) Sen innan du springer picasa kan du flytta alla dina bilder till din My ritningar(Bilder)” under “Mina dokument”. Precis här picasa letar efter dina bilder först. Nu, om du har många foton och det tar för lång tid att flytta dem, eller om du bara inte vill göra det, öppnar du bara picasa och du kan säga åt henne att leta efter dina foton i andra mappar.

Steg 3)(Steg 3)) Kör picasa . Så fort den laddas, dyker en dialogruta upp som frågar om du ska skanna hela datorn eller bara “Mina bilder” “Mina dokument(Mina dokument)” och skrivbordet. Jag brukar välja sista alternativet(det senare alternativet) (“Min ett foto(bilder)”, “Mina dokument(Mina dokument) “”, ” Skrivbord(Skrivbord) ” ) för annars kommer en genomsökning av hela datorn att hitta många oönskade bilder som du förmodligen inte behöver ( ikoner kontor etc.). (Office) Så även om dina foton inte finns i de mapparna, välj dem bara så visar jag dig hur du lägger till mapparna senare.

Steg 4)(Steg 4)) Ge det lite tid att hitta alla bilder så kommer du att se mapparna laddas från vänster sida. När du klickar på en av mapparna laddas alla bilder till höger som miniatyrer. Som standard är det smart nog att sortera alla bilder efter år, månad och så vidare.

Råd. Om datumet som ställts in av Picasa är felaktigt, högerklicka helt enkelt på mappen och välj Redigera beskrivning. Här kan du ändra datum och även lägga till plats om du vill. (Snabbtips: Om datumet som ställts in av Picasa är felaktigt, högerklicka bara på en mapp och välj Redigera beskrivning. Här kan du ändra datumet och även lägga till en plats om du vill. )

Steg 5) Efter (Steg 5) O)Allt(när allt) är laddat kan du klicka på någon av mapparna vänster panel(vänster ruta) och den kommer att markera den mappen och visa bilderna för den mappen. Sedan är det bara att högerklicka på mappen och alternativet ” Ladda upp till Google+ Foton » . När du klickar på den blir du ombedd att gå in inloggningsdetaljer(inloggningsinformation) så du behöver skapa google konto,(Google-konto) om du inte redan har ett. Det finns ett alternativ att registrera sig, så klicka på det om du inte har ett Google-konto.

Steg 6)(Steg 6)) När du har gjort detta kommer en annan att dyka upp dialogfönstret(dialogruta) med en förfrågan titlar(Titel) på albumet och lite annan information. De flesta av dessa är självförklarande, men lämna ” Nedladdningsalternativ »(Uppladdningsinställning) standardvärde ” Bäst för delning(Bäst för delning) » . Du kan välja Original(Original) om du vill säkerhetskopiera alla dina bilder med högsta upplösning.

Nu när Google+ Foton – dessa är nya Picasa webbalbum(Picasa webbalbum) kan du dela dem med dina cirklar Google+Om du inte lägger till någon kommer detta att vara ett stängt album. Klicka nu på ” Ladda ner(Ladda upp) ” och du har laddat upp ditt första album till Google+ Foton från picasa .

steg 7)(Steg 7)) För att visa dina foton i Google+ besök följande länk: https://plus.google.com/photos .

Från och med 2014 har lagringsplanerna ändrats. Du får nu 15 GB gratis lagringsutrymme för Google Drive(Google Drive) , Gmail och Google+ Foton . Google+ Foton har också en underbar en funktion som(funktion där) du inte är betala(inte få) för lagring om bilderna du laddar upp är mindre än 2048×2048. Så om du väljer alternativet ” Det bästa(Bäst) för allmänheten kan du teoretiskt ladda upp ett obegränsat antal bilder gratis.

Du kan köpa ytterligare delat lagringsutrymme Disk(kör), Gmail och foton(Gmail och foton), från 2 USD/månad för 100 GB, 10 USD/månad för 1 TB och så vidare. Här är länken till de nya planerna google lagring:(Google-lagring)

https://support.google.com/drive/answer/2375123?hl=sv

I den här artikeln har jag fokuserat på att använda picasa att organisera och ladda upp dina foton till Google+ Foton utan att ens nämna alla andra intressanta funktioner i programmet och Google+ Foton . Jag sparar detta till ett annat inlägg, men picasa är ett utmärkt fotoredigeringsverktyg om du vill redigera dina bilder innan du laddar upp dem.

picasa effekter

Sammantaget är detta en imponerande programvara som är det bästa alternativet för de som redan har ett Google-konto och inte investerar mycket i en annan tjänst som t.ex. Flickr . Om du har några frågor, ställ dem gärna i kommentarerna. Njut av!

Jag skrev ursprungligen den här artikeln 2007, men jag räknar med den för 2014 eftersom mycket har förändrats på sju år. För det första existerar inte Picasa webbalbum längre. Sedan lanseringen av Google+ sker all fotolagring i Google+ Foton. Du kan dock fortfarande använda Picasa på både Mac och PC för att ladda upp dina bilder till Google+ Foton.

Jag är ett stort fan av Picasa på grund av dess enkla användning och hur det organiserar alla mina bilder. Faktum är att jag kan ha mina bilder lagrade lokalt som jag vill, ha dem organiserade i Picasa på ett annat sätt med hjälp av album och sedan ladda upp dem direkt till Google+ Foton. Jag gillar inte Flickr eftersom det är jobbigt att ladda upp bilder och de har inte ett skrivbordsprogram för att organisera alla mina tusentals bilder. Så om du försöker bestämma dig för det bästa programmet för att hantera dina bilder, skulle jag gå med Picasa!

Ok, så här är hur du skulle gå tillväga för att ställa in Google+ Foton med Picasa (och i sin tur ställa in själva Picasa)…STEGVIS!

Steg 1) Ladda ner programmet Picasa. Gå till http://picasa.google.com/ och klicka på länken Ladda ner Picasa. En dialogruta bör dyka upp som ber om att spara filen eller köra den. Du kan bara klicka på Kör, så att installationen automatiskt startar efter nedladdningen. Som tidigare nämnt är den tillgänglig för både Mac och Windows, vilket är riktigt trevligt.

Steg 2) Därefter, innan du startar Picasa, kan du flytta alla dina bilder till mappen Mina bilder under Mina dokument. Det är där Picasa letar först efter dina bilder. Om du nu har massor av bilder och det kommer att ta för lång tid att flytta dem eller om du bara inte vill, så är det bara att öppna Picasa så kan du säga åt det att leta efter dina bilder i andra mappar.

Steg 3) Starta Picasa. När den väl har laddats kommer en dialogruta upp som ber dig att antingen skanna hela din dator eller bara Mina bilder, Mina dokument och skrivbordet. Jag brukar välja det senare alternativet (Mina bilder, Mina dokument, Skrivbord) för annars när hela datorn skannas kommer den att plocka upp en massa skräpbilder som du förmodligen inte vill ha (Office-ikoner, etc). Så även om dina bilder inte finns i de mapparna, välj det ändå så ska jag visa dig hur du lägger till mapparna senare.

Steg 4) Ge det lite tid att hitta alla bilderna så kommer du att se mapparna laddas till vänster. När du klickar på en av mapparna laddas alla bilder upp på höger sida som miniatyrer. Som standard är det smart nog att sortera alla bilder efter år, månad och så vidare.

Steg 5) ONär allt är laddat kan du klicka på någon av mapparna i den vänstra rutan och det kommer att markera den mappen och ta fram bilderna för den mappen. Högerklicka sedan på mappen och det finns ett alternativ som heter Ladda upp till Google+ Foton. När du klickar på det kommer det att fråga dig om din inloggningsinformation, så du måste skapa ett Google-konto om du inte redan har ett. Det finns ett alternativ för att registrera dig, så klicka på den om du inte har ett Google-konto.

steg 6) När du väl har gjort det kommer det upp en annan dialogruta som frågar efter titeln på albumet och lite annan information. Det mesta är självförklarande, men lämna inställningen för Uppladdningsinställning till standardinställningen Bäst för delning. Du kan välja Original om du vill skapa en säkerhetskopia av alla dina bilder med högsta upplösning.

Nu när Google+ Foton är det nya Picasa webbalbum har du möjlighet att dela med dina cirklar på Google+. Om du inte lägger till någon blir det ett privat album. Klicka nu Ladda upp och du har laddat upp ditt första album till Google+ Foton från Picasa.

steg 7) För att se dina foton på Google+, gå till följande länk: https://plus.google.com/photos.

Från och med 2014 har lagringsplanerna ändrats. Nu får du 15 GB gratis lagringsutrymme för Google Drive, Gmail och Google+ Foton. Google+ Foton har också en fantastisk funktion där du inte debiteras för lagring om bilderna du laddar upp är mindre än 2048×2048 i upplösning. Så om du väljer alternativet Bäst för delning kan du teoretiskt sett ladda upp obegränsade bilder gratis.

Du kan köpa extra lagringsutrymme som delas mellan Drive, Gmail och Foton från 2 USD i månaden för 100 GB, 10 USD i månaden för 1 TB och så vidare. Här är en länk om Googles nya lagringsplaner:

https://support.google.com/drive/answer/2375123?hl=sv

För den här artikeln fokuserade jag bara på att använda Picasa för att organisera och ladda upp dina foton till Google+ Foton utan att ens nämna alla andra coola funktioner i programmet och Google+ Foton. Jag sparar det till ett annat inlägg, men Picasa är ett utmärkt fotoredigeringsverktyg om du vill redigera dina bilder innan du laddar upp dem.

picasa effekter

Sammantaget är det en imponerande mjukvara och är det bästa alternativet för alla som redan har ett Google-konto och inte är mycket investerade i en annan tjänst som Flickr. Om du har några frågor, skriv dem gärna i kommentarerna. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button